به گزارشامروله،كفیریك نوع ماست نوشیدنی است كه خاستگاهش كوههای قفقاز در اتحادیه جماهیر شوروی سابق است. اولین تولید كنندگان آن چوپانان قفقازی بودند كه توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانههای كفیر تهیه كنند. كفیر بر گرفته از كلمه کِف (Kef)در زبان تركی است كه معنایش خوشی و لذت است. این مردم حتی با عبور از صد سالگی همچنان بر اسب سوار میشوند و در دامنه های قفقاز یكه تازی می كنند. آنها راز سلامتی و عمر زیاد خود را به مصرف كفیر نسبت میدهند.
به چه دلیل این نوشیدنی خواص سحر آمیز دارد؟
كفیریک نوشیدنی تخمیری است و مجموعهای از باكتریهای زنده و مفید برای بدن را در خود دارد. دانشمندان راز سودمندی كفیر برای سیستم ایمنی و گوارش را همین باكتریها میدانند. به این باكتریها «پروبیوتیك» گفته میشود. همچنین مخمرهای موجود دركفیرقادر به ساخت اسید فولیك است كه كوآنزیم یك سری واكنشهای حیاتی برای رشد سلولها است. كمبود اسید فولیك در خانمها به ویژه خانمهای باردار شایع است. این محصول معجزهآسا در پیشگیری و درمان بیماریها بسیار مفید است. مهمترین خواص درمانی آن در مراكز تحقیقاتی معتبر دنیا به ثبت رسیده است.
خواص درمانی كفیر:
اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیك
افزایش حركات دودی روده و درمان یبوست
جلوگیری از بیماری پوكی استخوان
درمان آلرژیها
درمان اسهال و ضد عفونی کردن محیط روده
درمان بیماری عدم تحمل لاكتوز در كسانی كه نمیتوانند شیر بخورند
درمان بیماریهای گوارشی
درمان فشار خون
درمان كودكان مبتلا به بیش فعالی (هایپر اكتیویتی)
مانند نیاسین، پیردوكسین و اسید فولیك و ویتامین K
غنی از كلسیم، فیبر و پروتیئن
مؤثر در زیبایی پوست (مورد استفاده در كرمها و پاك كنندههای آرایشی)
مقاوم كردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماریزا
ممانعت از نفخ رودهای
ممانعت از اثر پرتودهی رادیولوژیك
هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
مصرف سرانهكفیردر سال ۱۹۸۰ در کشورهای مشترک المنافع سابق ۵ کیلوگرم در سال بوده است.
تاریخچه تولید و مصرف كفیر
همانطور که نوشتیم، كفیر برای اولین بار در قفقاز تولید شد و در ابتدا مثل سایر فرآوردههای شیری به طور سنتی تولید میشد اما امروزه این محصول به طور صنعتی تهیه میشود. كفیر فرآوردهای تخمیری است كه تا حدودی به ماست شباهت دارد. در هر فرآورده تخمیری از باكتریهای لاكتیك و مخمرها استفاده میشود و امروزه خواص ویژه محصولات تخمیری مورد تایید علمی قرار گرفته است. با این حال كفیر تا سالهای اخیر برای مردم ناشناخته بود و تنها اخیراً به خاطر فوایدش مورد توجه ویژهای قرار گرفته است. چون كفیر از فرآوردههای شیری است، بنابراین ارزش تغذیهای آن مشابه شیر است.
روش نگهداری كفیر چگونه است؟
نكته مهم در مصرفكفیر، زمان آن است كه باید باكتریهای کفیر به اندازه كافی زنده و فعال باشند. روی بستهبندی محصول به مصرفكننده تأكید میشود كه آن را در یخچال نگهداری كند زیرا در غیر این صورت باكتریها در محیط گرم و باز بیرون، فرصت تكثیر پیدا میكنند.
آیا همه افراد و گروههای سنی می توانند ازكفیراستفاده كنند؟
همه افراد میتوانند کفیر را مصرف کنند، به خصوص خانمهای باردار یا شیرده. از طرفی به دلیل اینكه ارگانیسمهای كفیر قابلیت تجزیه لاكتوز شیر را دارند، توصیه میشود افراد مبتلا به عدم تحمل لاكتوز (كه قادر به هضم شیر نیستند) كفیر را جایگرین شیر كنند.
تأثیرات كفیر بر سلامتی چیست؟
كفیر در مجموع باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تكثیر باكتریهای مسمومکننده پوست و مو میشود. بنابراین كسانی كه كفیر مصرف میكنند پوست و موی سالمتری دارند. كفیر همچنین از پوكی استخوان نیز جلوگیری میكند و در تنظیم فشار خون نقش دارد. در ضمن تاكنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی كفیر بر سلامتی گزارش نشده است.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد