پایگاه خبری تحلیلی امروله15:20 - 1394/04/15
تهدیدی از جنس کم آبی؛

سایه شوم کوچ اجباری بر سر روستاهای سرفیروز آباد/ آب نیست!

روستای گدار پی در بخش سرفیروزآباد کرمانشاه به دلیل خشکی منابع آب و عدم وجود آب لوله کشی به شدت در معرض خطر قرار گرفته است.

به گزارشامروله،  به نقل ازریوار، بر اساس آخرین اعلام مرکز سرشماری و آمار ایران، بخش سرفیروزآباد با 3 دهستان عثمانوند، جلالوند و سرفیروزآباد در مجموع جمعیتی بالغ بر 26 هزار نفر را در دل خود جای داده است.

 

 

جمعیت دهستان سرفیروز آباد نیز با بیش از 15 هزار نفر بوده دارای 154 روستاست.در این دهستان این روزها مردم برخی از روستاها با چالش شدید کم آبی مواجه شده اند که به شدت زندگی و معیشت آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

 

 

روستاهایی نظیر چشمه کبود، چشمه سفید، گدارپیر علیا، گردکان دار و... از جمله روستاهایی هستند که به صورت جدی دچار مشکلات ناشی از خشکسالی شده اند و در برخی از آنها نظیر روستای گدارپیر به هیچ عنوان آبی وجود ندارد که حتی احشام و حیوانات از آن استفاده کنند.

 

این روستا اکنون دارای جمعیتی  حدود 40 نفر است که البته تا به امروز مقاومت آنها باعث شده است که این تعداد هم از روستا مهاجرت نکنند و همچنان بر سر خانه و کاشانه خود ماندگار باشند اما اگر این مسئله کم آبی چاره اندیشی نشود به شدت حیات این تعداد باقی مانده را نیز با تهدید روبرو می شود.

 

 

شرایط در این روستا که بالغ بر 1000 راس دام سبک و سنگین را در اختیار خود دارند به حدی بغرنج است که مردم برای تامین آب مورد نیاز خود باید با استفاده از حیوانات اهلی نظیر الاغ و قاطر به روستاهای اطراف بروند و آب مورد نیاز خود را به روستا حمل کنند.

 

 

آبرسانی یکبار در هفته کفاف مردم را نمی دهد

 

 

در همین رابطه یکی از فرضالی رحیمی ریش سفیدان و بزرگان منطقه در گفتگو با خبرنگارریوار،به مسئله کم آبی در این روستا اشاره کرد و اظهار داشت: روستای گدارپیر بیشتر از روستاهای دیگر منطقه با مشکل کم آبی مواجه شده است و هر چه زودتر بایستی از طرف مسئولین چاره ای اندیشیده شود.

 

 

رحیمی که اهل روستای گردکاندار از روستای گدارپیر است، می گوید: در طول یک هفته خودروهای آبرسان یکبار به مردم آبرسانی می کند اما این آب برای دو یا سه روز اول می تواند باقی بماند.

 

 

وی اضافه کرد: شرایط گرم هوا و نگهداری سخت آب آشامیدنی در طول یک هفته مردم را با چالش روبرو کرده است و اگر این کار به همین روال پیش برود باعث از بین رفتن حدود1000رأس دام و 50 نفر از ساکنان روستا می شود.

 

 

رحیمی ادامه داد: در چند روز اول هفته ممکن است ساکنین روستا برای تامین آب شرب مورد نیاز خود مشکل نداشته باشند اما پس از آن هر خانواده ای که آب شرب نداشته باشد بایستی با استفاده از حیوانات باری مسافتی بین 4 تا 5 کیلومتر را طی کنند تا به اولین روستای نزدیک به گدارپیر برسند و آب  مورد نیاز خود را تهیه به محل زندگی خود انتقال دهند.

 

 

وی در پایان ادامه داد: مردم این روستا و برخی روستاهای دیگر منطقه به لحاظ تامین آب آشامیدنی در مضیقه هستند و از مسئولین تقاضا داریم که به داد این مردم محروم از همه چیز برسند.

 

 

گفتنی است روستای گدارپیر علیا از مرکز شهر هلشی  27 کیلومتر فاصله دارد.