به گزارشامروله، به نقل ازصبریه، امروزه تلفن های همراه به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از زندگی افراد تبدیل شده است به صورتی که در بسیاری از موارد جدایی این دستگاه ها از انسان می تواند بسیاری از کارهای روزانه را مختل کند.
اهمیت یافتن روز افزون این دستگاه الکترونیکی در زندگی جدید باعث شده است که برخی از جنبه های پنهان آن نیز مورد توجه قرار بگیرد. بدون شک هر وسیله ای علاوه بر آنکه می تواند در تسریع کارها در زندگی انسان ها نقش موثری داشته مضراتی را نیز خواهد داشت و بر همین اساس تلفن های همراه نیز از قائده مستثنی نیستند.
امواج مایکروویو تلفن همراه بر بافت مغز آسیب های شدیدی وارد می کند
دکتر پرندوش سپهری متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار صبریه با بیان اینکه تلفن همراه تکنولوژی همراهی است که سلامتی انسان را به مخاطره می اندازد، اظهار داشت: مغز انسان به علت قرار گرفتن در مسیر امواج مایکروویو ساطع شده از تلفن همراه بیش تر از سایر نقاط بدن مورد تهدید این امواج قرار می گیرد.
وی افزود: این وسیله هنگام مکالمه در جوار سر قرار می گیرد و امواج تلفن هنگام مکالمه توسط سر دریافت و جذب بافت مغز می شود و به شکل گرما اندام داخلی جمجمه را تحت تاثیر قرارمی دهد. این گرما در هر مکالمه افزایش می یابد و روی بافت مغز اختلال ایجاد می کند که به صورت سردرد های ساده، سردرد میگرنی و در مواردی به آلزایمر و پارکینسون ظاهر می شود.
این متخصص مغز و اعصاب افزود: بهتر است تلفن همراه با هدفون استفاده شود تا مغز افراد استفاده کننده کمتر تحت تاثیر امواج تلفن همراه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تنها مغز نیست که در معرض تهدید امواج تلفن همراه قرار دارد، گفت: آسیب های ناشی از تلفن همراه بر گوش نیز اثر می گذارد و موجب تغییر بیولوژیک بافت گوش می شود و درصد شنوایی را نیز کاهش می دهد.
آسیب های اجتماعی و روانی استفاده بی رویه از تلفن همراه
یک روانشناس در گفتگو خبرنگار صبریه اظهار داشت: اهمیت کانون خانواده و اینکه خانه و خانواده باعث آرامش اعضا می شود برکسی پوشیده نیست. در قرآن نیز خانواده نعمت الهی نامیده شده است اما امروزه شاهد تهدیداتی برای این کانون مقدس از سوی فناوری های جدید مانند ماهواره و تلفن همراه هستیم.
پرستو پرواز گفت: استفاده بی رویه و ناصحیح از تلفن همراه بر نوع روابط اعضای خانواده اثر منفی گذاشته است و باعث بی رنگ کردن و فروپاشی بنیان خانواده منجر شده است.
پرواز افزود: ارتباط کلامی نیاز اولیه و مبرم افراد خانواده است و نقش زیادی در ایجاد آرامش دارد اما متاسفانه تلفن همراه و به خصوص تلفن های هوشمند وقت زیادی را از افراد گرفته و ارتباط کلامی افراد خانواده را محدود کرده است.
این روانشناس با بیان اینکه کنترل و نظارت خانواده عاملی برای مراقبت از فرزندان است، گفت: متاسفانه تلفن های همراه به فضای خصوصی فرزندان تبدیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: ارتباطات دختر و پسر از طریق شبکه های اجتماعی موبایلی باعث بالارفتن سن ازدواج شده است. از طرفی این مساله باعث شده است که برخی از ازدواج هانیز به طلاق بیانجامد و کانون خانواده در معرض خطر فروپاشی و از هم گسیختگی قرار بگیرد.
آگاه سازی و آموزش استفاده صحیح از تلفن همراه و خطرات ناشی از عدم استفاده صحیح به افراد، نظارت بر استفاده فرزندان از دستگاه دیجیتالی، داشتن چهارچوب و قوانین در خانواده برای کاهش نیافتن ارتباط اعضا و افزایش صله ارحام از جمله راهکارهای کاهش آسیب تلفن همراه است.