به گزارشامروله، پدران افسرده تعادل هورمون استرس را در مادر تحت تأثیر قرار داده و این افسردگی میتواند کیفیت اسپرم پدر را تحت تأثیر قرار دهد. طی این پژوهش 360 هزار تولد بین سالهای 2007 تا 2012 مورد مطالعه قرار گرفتند. افسردگی زنان و مردان بر اساس میزان استفاده و تجویز داروهای ضد افسردگی تعیین شد. تمامی این اطلاعات 12 ماه پیش از بارداری تا 6 ماه پس از آن به دست آمد.
مادران افسرده که اولین تجربه افسردگی و یا عود افسردگی خود را تجربه میکردند، در معرض خطر 30 الی 40 درصدی زایمان زودرس قرار داشتند. در مورد پدرانی که حالت افسردگی "جدید" را تجربه میکردند (منظور تجربه نداشتن افسردگی در 12 ماه پیش از تشخیص کنونی افسردگی است)، خطر تولد زودرس و به دنیا آمدن فرزند نارس وجود داشت. این پدران در معرض خطر 38 درصدی برای داشتن فرزند بسیار نارس قرار داشتند.
تولد زودرس معمولاً دلیل اصلی مرگ نوزادان محسوب میشود و نوزادانی که نمیمیرند، پیامدهای طولانی مدت مرتبط با سلامتی را تجربه میکنند. به گفت محققان استرس و افسردگی پدر میتواند بر مادر باردار تأثیر گذاشته و مشکلاتی به وجود آورد. محققان توصیه میکنند که زوجها بهتر است، پیش از بارداری و به دنیا آوردن فرزند از نظر خلق و خو، سلامت ذهنی و اضطراب برنامههای مناسبی در نظر بگیرند.
نتایج این پژوهش در مجله "An International Journal of Obstetrics and Gynaecology " منتشر شده است.
منبع : isna.ir