به گزارشامروله،
سید علی کشاورز،در خصوصویتامینهایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند، بهخبرنگار مهر، گفت: همانطور که میدانید درروزهایافزایش شیوع و ابتلاء ویروسهایکروناو آنفلوانزاهستیم بنابرایندر چنین شرایطی باید مصرف قندها و شیرینیها به حدمتعادلیرسیده و همچنین مصرف انواع نوشابهها یا به حداقل و یا حذف برسند.
وی با اشاره به سه ویتامین C ، D و A در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار داشت: همانطور که میدانید تأمین نیازهای بدن با بیشتر ویتامینها امری ضروری است به این شکل که هر نوع از ویتامینها برای یکبخشاز بدن مفید و ضروری هستنداماسه ویتامین C ،D و A از نیازهای ضروری روزهای افزایش شیوع وابتلاءبهکروناهستند.امااگر بخواهیم به منابع غذایی این سه ویتامین اشاره کنیم باید بگوییم ویتامین C در انواعمیوههایفصل پاییز و زمستان وجود دارد.برای مثالپرتقال، نارنگی،گریپفروتمنابع غنی این ویتامین هستند. همچنین سبزیهایی با رنگ سبز تیره مثل جعفری منبع بسیار زیاد این ویتامین است به شکلی که شما با مصرف یکی از میوههای این فصل ۲۵ تا ۴۰ گرم ویتامین C دریافت میکنیداماتنها با مصرف مقدار بسیار کم جعفری تا ۸۰ گرم از این ویتامین را دریافت خواهید کرد.
مشاور و متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به مصرف قرصهای جوشان برای تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن، افزود: خوشبختانه تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن به راحتی از طریق سفره ایرانیامکان پذیراست و تا زمانی که میتوان از سبزیها و میوهها برای تأمین این ویتامین بهره برد مصرف قرصها دلیلی ندارد هرچند که منع نمیشود.
کشاورزبیان کرد: تأمین ویتامین D به اندازه کافی از طریق غذاها و مواد خوراکیامکان پذیرنیست و طبق آخرین تحقیقات ما در دانشکده تغذیه علوم پزشکی ایران ۸۰ درصد از زنان و مردان ما به تفکیک شهر و روستا از کمبود ویتامین D رنج میبرند و این هیچ ربطی به نوع پوشش ندارد و بیشتر با عدم استفاده درست ما از نور آفتاب در ارتباط است. بنابراین باید گفت مصرف قرصهای ویتامین D با ۵۰ هزار واحد بینالمللیبه صورت ماهانه و یا برای افرادی که مقدار ویتامین D در آنها میزان پایینتری دارد قرصهایی با هزار تا چهار هزار واحد بینالمللیبه صورت مصرف هر شبانه روز برای تأمین این ویتامین کفایت میکنند، بدیهی است افرادی که سطح این ویتامین در بدن آنها زیر ۲۰ باشد باید تزریق آمپولهای ۳۰۰ واحدی را در اولویت قرار دهند.
این متخصص تغذیه در ادامه به منابع طبیعی تأمین ویتامین A پرداخت و عنوان کرد: توجه به این نکته همواره امری ضروری است که برای دریافت و تأمین ویتامین A مورد نیاز بدن مصرف شیر، لبنیات و سبزی پخته از واجبات استبرای مثالغذاهایی مانندقرمهسبزیو یاکوکوسبزی، آش،سوپپیش ساز ویتامین A و حتی B هستند.
کشاورز در پایان به توصیههای تغذیهای در زمانابتلاءبه بیماریکرونااشاره کرد و گفت: در زمانابتلاءبهکرونامصرف لبنیاتبه خصوصشیرباید از سبد غذایی حذف شوداماتا قبل از آن از مصرف میوهها و سبزیجات نباید غافل شد. سبزیجاتی مانند کدو، بادمجان، قارچ، بامیه، کرفس و کلم به تنهایی و به صورت خام منبع ویتامین C و به صورت پخته منبع ویتامین A هستند.