پایگاه خبری تحلیلی امروله13:02 - 1392/09/16

هاشمی رفسنجانی: با گذشت 60 سال، واقعه 16 آذر قابل تحلیل بیشتر است

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامیداشت و تجلیل 16 آذر، روز دانشجو و تبریک این روز به عموم مردم ایران بویژه دانشجویان و دانش‌آموزان گفت: با توجه به گذشت 60 سال، واقعه 16 آذر قابل تحلیل و مداقّه بیشتر است.

 

وی با اشاره به کودتای 28 مرداد و سلطه رسمی آمریکا و انگلیس بر کشور و حکومت شبه‌نظامی که رژیم پهلوی بر کشور حاکم کرده بود، افزود: در چنین شرایط سخت و خفقان‌آوری، دو یا سه کانون اصلی مبارزه در صحنه علیه شاه فعال بودند که دانشگاهها و دانشجویان با روحیه قبل از کودتا، بازاری‌های مذهبی و انقلابی و نیروهایی از حوزه‌های علمیه و روحانیت در این عرصه نقش‌آفرین بودند ولی افتخار واقعه 16 آذر و حرکت انقلابی علیه سفر نیکسون برای برگزاری جشن پیروزی کودتا، با دانشجویان انقلابی آن زمان است که شیرینی پیروزی کودتا را در ذائقه رژیم تلخ کردند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود، با ابراز تأسف از درگذشت نلسون ماندلا، تاریخ زندگی سراسر مبارزه این سیاه‌پوست آزاده را برای آزادگان جهان بویژه جهان سومی‌ها، درس‌آموز عنوان کرد و گفت: مبارزه، مقاومت و تحمل 27 سال زندان، از ماندلا شخصیتی مبارز محبوب در کل جهان بویژه سیاه‌پوستانی که به دلیل تبعیض نژادی و آپارتاید، تمام وجودشان را بغض و کینه علیه استعمارگران و استثمارگران سفیدپوست پُر کرده بود ساخت.

 

هاشمی رفسنجانی با ذکر خاطراتی از سفر ماندلا و همراهانش قبل از انتخابات نجات‌بخش آفریقای جنوبی و سفر خود به آفریقای جنوبی در زمان ریاست جمهوری ماندلا و سفر متقابل وی به تهران اظهار کرد: ماندلا در سفر به تهران به من گفت "مهمترین نقطه آرمانی مردم آفریقای جنوبی، جمهوری اسلامی ایران است چون ایران در راه مبارزه علیه ظلم و دیکتاتوری، سرمایه زیادی گذاشته و خسارت‌های فراوان دیده است".

 

وی با تأکید بر اینکه "مرحوم ماندلا معتقد بود جمهوری اسلامی ایران سهم زیادی در پیروزی سیاه‌پوستان و شکست آپارتاید داشت"، تصریح کرد: این مهم جزو افتخارات انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که باید آن را حفظ کنیم.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: روحیه ماندلا پس از پیروزی بر نژادپرستی، پرهیز از انتقام‌جویی و برقراری صلح و آرامش در کشور بود زیرا وی بر اساس مصالح و منافع ملی آفریقای جنوبی معتقد بود، ضمن حفظ روحیه مقاومت و ظلم و استکبارستیزی، باید از همه امکانات کشور برای سازندگی، توسعه و پیشرفت علمی و اقتصادی و فرهنگی استفاده کرد.

 

بر اساس این گزارش، در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاوه بر اکثریت اعضا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی حضور داشتند و ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی پیگیری شد و با تصویب هفت بند باقیمانده، تدوین این سیاست‌ها به جز یک بند به تصویب رسید که به شرح زیر است:

 

- سالم‌سازی فضای اقتصاد ملی و جلوگیری از اقدامات فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا و رانت‌آفرین

 

- تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهره‌وری، کارآفرینی، سرمایه‌گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه

 

- تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی و گفتمان‌سازی آن بویژه در محیط های علمی، آموزشی و رسانه‌ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی

 

- پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه در راستای تحقق سند چشم‌انداز

 

- افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت وگاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید نفت و گاز، به ویژه در میادین مشترک

 

- افزایش تولید از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع

 

- بهبود فضای کسب و کار و تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هدف انتقال فناوری‌های پیشرفته، افزایش تولید و توسعه صادارت از طریق ایجاد نظام‌ها، قوانین و مقررات خاص و زیر ساخت‌های مشوق و رقابتی در مقایسه با رقبای منطقه‌ای از قبیل نظام مالیاتی و تأمین اجتماعی مناسب و ایجاد مراکز مالی بین‌المللی (بانک، بورس و بیمه)