پایگاه خبری تحلیلی امروله08:06 - 1392/09/26

ژاپن برای تقویت امور نظامی خود طی 5 سال 150 میلیارد پوند هزینه می کند

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه دیلی تلگراف ، ژاپن امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد، تمایل دارد ظرف پنج سال آینده پنج درصد هزینه‌های نظامی خود را تقویت کند و هزینه زیادی را صرف تجهیزات نظامی به منظور تقویت سطح دفاعی مناطق دور افتاده کند، در حالی که مناقشه این کشور با چین بالا گرفته است.

 

کابینه دولت شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن با اختصاص مبلغ 24.7 تریلیون ین(150 میلیارد پوند) طی مدت سال 2014 تا 2019 به منظور تقویت ادوات نظامی شامل پهپادها، زیردریای‌ها، جنگنده‌ها و خودروهای آبی خاکی موافقت کرد.

 

این هزینه‌ها بخشی از تلاش‌ها شینزو ‌آبه به منظور عادی‌سازی ارتش ژاپن که از زمان شکست این کشور در جنگ جهانی دوم ارتش صلح طلب اعلام شد.

 

نیروهای بسیار حرفه‌ای و مجهز این ارتش عمدتا محدود به نقش‌های دفاع از خود بودند.

 

این تحولات همزمان با این است که در ژاپن نهادی مشابه شورای امنیت ملی آمریکا ایجاد شده که انتظار می‌رود قدرتی بیشتر را در دستان چند سیاستمدار و مقام بلندپایه قرار دهد.

 

در ژاپن نگرانی‌ها از بابت قدرت فزاینده چین در منطقه بالا گرفته است و دو کشور بر سر مالکیت یک مجمع الجزایر دچار مناقشه هستند.

 

در خط مشی‌های دفاعی جدید دولت ژاپن که امروز (سه‌شنبه) توسط کابینه این کشور تصویب شد عنوان شده است، توکیو یک نیروی دفاعی مشترک پویا را ایجاد خواهد کرد به این هدف که به نیروهای هوایی، زمینی و دریایی کمک کند در مواجهه با خطر موثرتر همکاری کنند.

 

چین اقدامات خطرناکی را در دستورکار قرار داده که می‌توانند احتمالات غیرمنتظره در پی داشته باشند.