پایگاه خبری تحلیلی امروله16:41 - 1392/02/24

سردار جزایری: ایران اجازه تعدی به مقاومت منطقه را نمی دهد

سردار سید مسعود جزایری معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در گفت‌و‌گوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم به موضوعات متعددی از چگونگی تشکیل قرارگاه جنگ نرم در ستاد کل نیروهای مسلح، کمک‌های نظامی ایران به سوریه، رزمایش مشترک با کشورهای همسایه و ...... پرداخته است.

متن این گفت‌و‌گو به شرح ذیل است:

*تسنیم: شما پیشتر از تشکیل قرارگاه جنگ نرم در ستاد کل نیروهای مسلح خبر داده بودید.در این قرارگاه چه سناریوهایی برای اینکه بتوانید تهاجمات جنگ نرمی که در کشور پیش و پس از انتخابات صورت می‌گیرد، پیش‌بینی شده تا تهاجم نرم را خنثی کنید؟

-جزایری: جمهوری اسلامی خوشبختانه در شرایط امروز درک نستاً روشنی از صحنه انتخابات دارد و قطعاً غافلگیری‌ای که در سال 88 خیلی از دستگاهها دچار آن شدند را در این انتخابات نخواهیم داشت؛ لذا قاطعانه می‌توان گفت که مردم و افکار عمومی تجربه تلخی از جریان کودتای آمریکایی 88 دارند.

بخش قابل توجهی از دانشگاهیان و نخبگان ما به اتفاقی که در کشور افتاد، توجه دارند. اینها تجارب گرانبهایی است. از طرف دیگر خوشبختانه مسئولین و دستگاه‌های ذیربط از این حیث کاملاً اشراف اطلاعاتی دارند. یعنی دشمن خارجی که اصلی‌ترین سناریو یا طرح‌ریزی سناریو توسط آنها صورت می‌گیرد و همچنین عوامل داخلی را که می‌تواند در صحنه‌های فتنه احتمالی، مجدداً فعال شوند، تحت اشراف دارند.

*** نظام به عوامل داخلی و خارجی فتنه احتمالی آینده اشراف کامل دارد

در قرارگاه جنگ نرم با توجه به سناریوهای احتمالی دشمن، سناریوهای مقابل طراحی شده است؛ ما امیدواریم در صحنه انتخابات جاری با انتخابات سویی مواجه نشویم. خوشبختانه اوضاع تحت کنترل مردم و دستگاه‌ها است.

اصلی‌ترین راهبرد دشمن در عرصه انتخابات تبدیل فرصت به تهدید است. به نظرم با هوشیاری مسئولین و مردم و دستگاه‌ها می‌توانیم این راهبرد را خنثی کنیم.

*تسنیم: آیا قرارگاه جنگ نرم، صرفاً دستورالعمل‌هایی برای عملکرد نظامیان صادر خواهد کرد یا دستورالعمل‌هایی هم که در حوزه رسانه قابل اجرا باشد، صادر کرده است؟ این دستورالعمل‌ها چگونه عملیاتی می‌شود؟

- جزایری: بعد از مدتها تلاش که درزمینه تشکیل سامانه‌ای برای مدیریت عرصه جنگ‌نرم صورت گرفت، خوشبختانه با تمهیداتی که به عمل آمد مقدمات شکل‌گیری یک قرارگاه انجام شده است. این قرارگاه بایستی وظایف محول شده در 2 عرصه کشوری و لشکری را ساماندهی بکند و به مرور عملیاتی کند.

البته در برابر جمهوری اسلامی، یک قرارگاه مرکزی جنگ نرم قرار دارد که ماموریت اصلی این قرارگاه ساماندهی تلاشهای مختلف علیه جمهوری اسلامی در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، رسانه‌ای، امنیتی، دفاعی و سایر عرصه‌های اجتماعی است. در برابر این قرارگاه مرکزی که از عده و عُده قابل توجهی و بسیار قوی برخورداتر است، غیر از یک کار قرارگاهی و ایجاد یک قرارگاه متمرکز و مقتدر راه‌حل دیگری وجود ندارد.

*** اصلی‌ترین تیرهایی که علیه انقلاب اسلامی شلیک می‌شود، تیرهای فرهنگی است

اصلی‌ترین تیرهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی شلیک می‌شود تیرهای فرهنگی است. دشمن تلاش می کند باور، افکار، رفتار و ساختارها را با عده و عُده فراوان دچار تغییر کند. در مقابل این خوشبختانه قرارگاهی شکل گرفته و در حال طی مراحل اولیه‌اش است.

در این عرصه که نیروهای مسلح پیشرو هستند، خوشبختانه در سپاه پاسداران اقدامات قابل توجهی در این زمینه صورت گرفنته و بسیج حضور جدی دارد؛ امیدواریم سایر دستگاه‌ها به مرور به این قرارگاه بپیوندند و تا بتوانیم جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را در برابر جبهه غرب شکل دهیم. با توجه به آموزه‌های دینی ما می‌توانیم در این جنگ بزرگ که من اسمش را "جنگ تاریخی" می‌گذارم، موفق شویم و بتوانیم این پیچ حساس را با موفقیت طی کنیم.

*تسنیم: اخیراً امیرپوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش گفتند که در سال جدید چند رزمایش برگزار خواهیم کرد که یکی در خرداد ماه برگزار می‌شود و دیگری قرار است رزمایشی مشترک با یکی از کشورهای منطقه در صورت موافقت ستاد کل نیروهای مسلح باشد. ستاد کل نیروهای مسلح این رزمیاش مشترک را تایئد کرده است؟

- جزایری: رزمایش‌ها بر 2 نوعند. یک نوع معمول و رایج رزمایش‌ها که جزو ‌برنامه سالیانه نیروهاست. ممکن است رزمایشی هم بنا به اقتضا خاص اتفاق بیفتد‌. بایستی صبر کنیم تا برنامه کامل رزمایش‌های نیروها مشخص شود و در وقت خودش اعلام شود.

*تسنیم: آمریکا رزمایش مین‌روبی را با حضور برخی کشورها در خلیج فارس برگزار کرده است. این سومین رزمایش در این حوزه است. علت اینکه وارد رزمایش مین‌روبی شدند چیست؟ آیا این نشانه پیشرفت ما در حوزه مین‌های دریایی است. ارزیابی شما در این‌باره چیست؟

- جزایری: این رزمایش یکی از جمله رزمایش‌های منفعلانه آمریکایی است. آمریکا در تجربه قبلی این رزمایش، ناموفق بود.

دکترین نظامی آمریکا بر این امر استوار است که حضور هرچه بیشتردر منطقه و علی‌الخصوص در غرب آسیا داشته باشد. تلاش هم نمی‌کند که برای این موضوع بهانه‌تراشی بکند. جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، جنگ عراق علیه کویت و اشغال این کشور، اشغال افغانستان و عراق، همه زمینه‌هایی برای حضور هر چه بیشتر بود.

با توجه به اینکه دکترین آمریکا حضور هر چه بیشتر است، انجام بعضی از رزمایش‌های آمریکا در منطقه، پیگیری موضوع ایران‌هراسی در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و ایجاد نوعی آرامش کاذب در میان این کشورها به لحاظ نظامی و مشکلاتی که حکام این کشورها در ارتباط با بیداری اسلامی دارند، برای تثبیت این حضور است.

*** تلاش شکست‌خورده آمریکا برای حضور در منطقه

طی سال گذشته نسبت به سال‌های قبل، آمریکا و برخی کشورهای غربی چند و چندین برابر سلاح به کشورهای منطقه فروخته‌اند؛ قطعاً یکی از آثار اینگونه رزمایش‌ها، رفع مشکلات اقتصادی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی است. متاسفانه اصلی‌ترین اتفاق این رزمایش‌ها، پر کردن جیب آمریکایی‌ها و فروشندگان سلاح از یک طرف و خالی کردن جیب مردم منطقه و به ویژه عرب‌های پیروامون جمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر است.

* تسنیم: اخیراً جبهه غرب و برخی کشورهای منطقه می‌گویند جمهوری اسلامی ایران برای کمک به سوریه و دولت قانونی این کشور ورود کرده و حتی ورودش نظامی بوده است. آیا ما ورود نظامی به سوریه داشته‌ایم؟ آمریکا که در چند روز اخیر مکرراً حرف از حمله نظامی به سوریه می‌زند؛ اگر این حمله صورت گیرد، آیا همانطور که رهبری فرمودند ما در جنگ 8 روزه غزه، به فلسطین کمک نظامی کردیم، این احتمال وجود دارد که در صورت تهاجم نظامی به سوریه، در کمک نظامی به این کشور، ورود رسمی داشته باشیم؟

-جزایری: سوریه بیش از 2 سال است که در برابر طیف وسیعی از دشمنان دولت و ملت سوریه مقاومت می کند. خوشبختانه هر چه که می‌گذرد توانمندی دولت و ملت سوریه برای مقاومت بیشتر می‌شود. در شرایط امروز به لحاظ نظامی سوریه نیازی به حمایت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران ندارد و خودش قادربه دفاع متناسب با حملاتی که به او صورت می‌گیرد، است؛ علاوه بر این سیر تحولات هم پیروزی‌های دولت سوریه را نشان می‌دهد.

*** دشمنان سعی می‌کنند تحولات سوریه را وارونه‌سازی کنند

البته تبلیغات سو در این زمینه بسیار زیاد است و سعی می‌کنند که تحولات را وارونه‌‌سازی کند، یعنی موفقیت‌های دولت سوریه را در پیشروی، تثبیت اوضاع و جلوگیری ار فروپاشی دولت و کشور را در کاسه تروریست‌ها و کشورهای خصم قرار می‌‌دهند و عملیات روانی در صحنه سوریه نوعاً به گونه‌ای است که موفقیت‌های دولت سوریه را کوچک و اقدامات تروریستی و خصمانه طیف دشمنان دولت و ملت را بزرگ جلوه بدهد.

برداشت و برآورد ما، موفقیت‌های بیشتر دولت سوریه در این زمینه است. در عین حال جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده که اجازه دست‌اندازی و تعدی نسبت به مقاومت منطقه را نمی‌دهد. در عین حال ما معتقدیم مقاومت منطقه به حدی از بلوغ رسیده که می‌تواند با ماشین نظامی صهیونیست‌ها به خوبی مقابله و مبارزه بکند و چنانچه ماشین نظامی آمریکایی‌ها هم بیش از این وارد این صحنه شود، برداشت و برآورد ما این است که خسارت‌های قابل توجهی خواهد داشت زیرا بسیاری از منافع امریکایی در اختیار یا در تیررس مقاومت است، بنابراین آسیب‌پذیری‌هایی که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در منطقه دارند، به حدی زیاد است که چنانچه آتش‌افروزی خاصی در منطقه صورت گیرد، اولین زیان‌دیده کشورهایی مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

*** ستادکل با اطلاعات غلطی که کاندیداها درباره سربازی می‌دهند، برخورد می‌کند

* تسنیم: طی چند وقت اخیر و رقابت‌های انتخاباتی، برخی کاندیداها برای جلب رای درباره مسائل نظامی اظهارنظرهایی می‌کنند. آیا آنها اجازه ورود به این مباحث را دارند. آیا رئیس‌‌جمهور می‌تواند در این زمینه وعده‌ای بدهد؟

- جزایری: ما قبلاً هم طی اطلاعیه‌ای، از همه کاندیداها خواهش کردیم که به عرصه‌های مربوط به امور نظامی و دفاعی و از جمله به عرصه مربوط به امور سربازی ورود پیدا نکنند، چرا که به لحاظ قانونی این عرصه در اختیار رئیس‌جمهور نیست و چه بسا ورود ناآگاهانه یا غیرکامل کاندیداها در این عرصه ایجاد تشویش در اذهان می‌کند. از این طریق هم تقاضا می‌کنیم که کاندیداها وارد عرصه سربازی نشوند زیرا با قشر عظیمی از خانواده‌ها سر و کار دارند و انتشار اطلاعات نادرست در این زمینه به نظر ما کار درستی نیست و ستاد کل هم برنامه دارد که با اینگونه اطلاعات نادرستی که توسط کاندیداها مطرح می‌شود، برخورد قانونی لازم را داشته باشد.

* تسنیم: از نظر دفاعی و نظامی، ارزیابی شما در خصوص توان نظامی نیروهای مسلح چیست؟

- جزایری: من به شما فقط این را می‌گویم که خوشبختانه اطلاعات علمی و فناوری ما در عرصه‌های دفاعی، قابل توجه است. پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های فناوری دفاعی در مراحل بالایی قرار دارد و ما دغدغه توانمندی‌های دفاعی نداریم.

تقریبا هر روز هم ما مواجه با نوعی تولید جدید، چه تولید انبوه و چه ورود در عرصه تولید انبوه و چه در امر فناوری هستیم. در یک کلام کلی اگر بخواهیم به این سوالات پاسخ دهم باید بگویم که در عرصه‌های مربوط به هوا، فضا، دریا، زیرسطح و همینطور عرصه‌های زمینی پیشرفتهای قابل توجهی داشته‌ایم.