به گزارش خبرنگارخبرگزاری فارسازبیروت، هرچند هفته گذشته فضای حاکم بر لبنان به گونهای بود که گفته میشد تمام سلام درصدد تشکیل دولت تحمیلی است اما منابع لبنانی تاکید کردند که نشانههای موجود و نیز روند برخی دیدارها حاکی از این است که این اقدام به تاخیر افتاده است.
بنابر اعلام این منابع، تمام سلام همانطور که همواره تاکید کرده است مایل است حکومتی را تشکیل دهد که مورد رضایت تمام گروههای لبنانی بوده از همین رو انتظار میرود که تشکیل کابینه به تاخیر بیفتد.
منابع آگاه لبنانی با تاکید بر مثبت بودن دیدار نبیه بری رئیس پارلمان با تمام سلام و ادامه رایزنی بین این دو، تشکیل دولت تا چند ساعت آینده را تکذیب کردند.
در این میان برخی گزارشهای ویژه حاکی از این است که تمام سلام در نظر دارد به منظور مهار بحران تشکیل کابینه و چگونگی ساختار آن، با میشل سلیمان رئیس جمهور این کشور دیدار کند.
علاوه بر این، سلام با بیان اینکه برای تشکیل دولت جدید عجله ای ندارد، ابراز امیدواری کرد که نمایندگان به قانون جدید انتخاباتی دست یابند که بر فضای رایزنی های موجود تاثیر مثبتی داشته باشد.
این در حالی است که گروه 8 مارس اعلام کرد که با اعطای هشت وزارت به نیروهای اکثریت و هشت وزارت به مخالفان و هشت وزارت دیگر به نیروهای مستقل بدون اعطای یک سوم دیگر به هیچ گروه دیگری، مخالف است.
اما با وجود فشارهای عربستان بر تمام سلام مبنی بر لزوم عدم مشارکت مستقیم حزبالله در کابینه جدید و لزوم خودداری از اعطای یک سوم باقی مانده به حزب الله و جنبش امل و جریان ملی آزاد به رهبری میشل عون، سلام به خوبی میداند که نمیتواند دولتی تشکیل دهد که مورد قبول حزب الله نباشد.
اما محافل وابسته و نزدیک به 8 مارس تاکید دارند که عربستان یک بار دیگر درصدد از دست دادن روابط با 8 مارس و به عبارت بهتر حزب الله را بر نمیآید اما و اکنون بر دستیابی به تفاهم تاکید داشته و آمادگی ریسک کردن را ندارد.
در این میان رهبران سیاسی ارشد 8 مارس مخالف عملکرد تمام سلام هستند زیرا معتقدند وی در محاسبات خود یکه تازی در پیش گرفته و به گونهای عمل میکند که گویی تنها کسی است که در کنار رئیس جمهور مأمور تشکیل دولت جدید است و فراموش کرده که اکثریتی هم در کشور وجود دارد که باید با آن به توافق برسد از همین رو کشور به سمتی می رود که چه بسا عاقبت خوشی نداشته باشد.