به گزارشخبرگزاری فارس، «دیوید کوهن» معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با عنوان «سیاست آمریکا در قبال ایران» شرکت کرد.
وی در نشست روز چهارشنبه فرصت یافت تا درباره کاربرد فشار تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان یکی از تلاشهای دولت این کشور در قبال آنچه تهدید برنامه هستهای و موشکی ایران خوانده میشود، ابراز نظر کند.
کوهن مدعی شد هیچ چیز نگران کننده تر یا اضطراری تر از جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح هستهای نیست. وی به اظهارات اخیر «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد که گفته بود ایرانی که چنین سلاحی را داشته باشد خطر تروریسم هستهای، تضعیف معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای در سطح جهان و به راه انداختن مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه را به دنبال خواهد داشت.
به ادعای وی به همین دلیل است که دولت اوباما از اولین روزهای روی کار آمدن قاطعانه راهبرد دو سویهای را دنبال کرده است که به ایران فرصت میدهد این کشور جایگاه خود در میان جامعه جهانی را دوباره به دست آورد.
وی افزود: همانطور که مکررا گفتهایم تهران با یک گزینه روبروست یعنی میتواند به درخواست جامعه جهانی برای کنار گذاشتن جاه طلبیهای هستهای خود پاسخ دهد و خود را مجددا از لحاظ دیپلماتیکی، اقتصادی و مالی با جامعه جهانی همراه کند و یا به مسیر کنونی خود ادامه داده و با انزوای هر چه بیشتری مواجه شود.
فشار فزاینده بر ایران
معاون وزیر خزانه داری آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به دامنه، شدت و تاثیر تحریمهای آمریکا اشاره کرد و گفت که این فشارها با اجرای قوانین مربوط به تحریمها و تصویب حکمهای اجرایی ریاست جمهوری و همچنین اجرای همه جانبه چهارچوب تحریمها افزایش داشته است. به گفته وی این تلاشها فشار اقتصادی را بر ایران بیشتر کرده و ضربه بسیار قابل توجهی بر نظام ایران تحمیل کرده است.
وی در ادامه به اقدامات وزارت خزانه داری آمریکا در هدف قرار دادن بانکها ایران و شرکای مالی آنها اشاره کرد.
کوهن در این خصوص به اجرای قانون (CISADA) اشاره میکند که در سال 2010 به تصویب رسید و طی آن موسسات بانکی و مالی ایران از دسترسی به نظام مالی آمریکا و موسسات مالی خارجی که تراکنشهای قابل توجه برای موسسات مالی ایران فراهم میکنند، محروم شدند.
معاون وزیر خزانه داری آمریکا همچنین به هدف قرار دادن بانک مرکزی ایران و درآمدهای نفتی این کشور اشاره کرد.
در بخش دیگری از اظهارات کوهن به توسعه تحریمها در بخش انرژی، حمل و نقل و کشتیسازی ایران اشاره شده است.
دیوید کوهن همچنین به این نکته اشاره میکند که از ابتدای سال 2012 وزارت خزانه داری با رایزنی با وزارت خارجه آمریکا تحریمهایی را علیه 22 شخص و 54 شرکت تحمیل کرده و 200 هواپیما و کشتی را به فهرست تحریمها افزوده است.
معاون وزیر خزانه داری آمریکا همچنین در بخش بعدی جلسه استماع سنای آمریکا به اقدامات ایران در دور زدن تحریمها اشاره کرده و به اقدامات بعدی آمریکا علیه ایران به منظور انزوای بیشتر تهران نیز پرداخته است.
در همین باره کوهن اذعان میکند که علی رغم موفقیتهای آمریکا در تحریمهای فزاینده علیه ایران، جمهوری اسلامی هنوز محاسبات راهبردی بنیادین خود درباره برنامه هستهای را تغییر نداده است. با اینحال دولت آمریکا هنوز بر این باور است که فشار تحریمها نقشی مهم در کمک به دستیابی به یک راه حل مذاکراتی ایفا میکند. بنا بر این، تعهد ما به راهبرد دو سویه و اعمال فشار اقتصادی و مالی موثر و قوی هر چه بیشتر بر ایران تا کنون به این شدت نبوده است.
وی در ادامه به اقداماتی که وزارت خزانه داری آمریکا از اکنون به بعد در دستور کار دارد تاکید و به راههایی برای انزوای هر چه بیشتر ایران اشاره کرد. کوهن گفت که آمریکا به شناسایی روشهای دیگری برای دور کردن ایران از نظام مالی جهانی ادامه خواهد داد.
در خصوص جلوگیری از دور زدن تحریمها توسط ایران کوهن گفت که تلاشهای ایران برای دور زدن تحریمها از طریق استفاده از موسسات مالی غیربانکی را هدف قرار خواهند داد. وی همچنین افزود که اقدامات جدیدی را کشف خواهند کرد تا توانایی آمریکا برای هدف قرار دادن ارتباطات باقیمانده برای دسترسی به نظام مالی جهانی هدف قرار گرفته شود.
نتیجه گیری
معاون وزیر خزانه داری آمریکا در پایان خطاب به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: علیرغم تلاشهای آمریکا برای انزوا و تحت فشار قرار دادن ایران ما میدانیم که هنوز اقدامات بیشتری برای انجام دادن وجود دارد. من میدانم که این کمیته (روابط خارجی) با این اهداف موافق است و من به دنبال همکاری با شما و همکارانتان در کنگره برای پیشبرد تلاشهایمان به منظوری دستیابی به آن اهداف هستم.