در ابتدا اشارهای به سخنان آیتالله جوادی آملی لازم است که در دیدار با یکی از نامزدهای انتخابات با بیان اینکه خدا صاحب انقلاب اسلامی ایران است، گفتهاند: باید رقابت مؤمنامه در انتخابات باشد، رقابت مؤمنانه افسوس ندارد و اگر شد یا نشد باید گفت خدا را شکر.
ظاهرا اگر طرفداران سعید جلیلی بخواهند در انتخابات؛ دو کلمه را در مقابل هم قرار دهند، آن کلمات، مستضعفین و مستکبرین خواهند بود چرا که ستاد مردمی «خیزش مستضعفین» با صدور بیانیهای از کاندیداتوری دکتر سعید جلیلی برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام حمایت کرد.
در مورد سعید جلیلی که فعالیتهای انتخاباتی وی با پایان مذاکرات استانبول تشدید خواهد شد، گفته شده است که وی و طیف نزدیک به وی از دو مشکل رنج میبرند؛ اول این که در فضای پر هیجان انتخاباتی، سعید جلیلی نامزدی بدون هیجان و با سخنان نسبتا خشک است و دوم این که تاکنون از سوی وی و اطرافیان گمنامش، نسخههای اقتصادی تجویز نشده است.
محمد باقر قالیباف ظاهرا خود را برای بگم بگم انتخابات آماده کرده است. عضو ائتلاف 2+1 با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا به امروز هیچگاه فعالیت اقتصادی مباح شخصی انجام نداده ام، تاکیدکرده: بارها گفته ام که اگرکسی سندی دارد بگوید. بنده، محمدباقر قالیباف از ابتدای انقلاب تا به امروز هیچگاه فعالیت اقتصادی مباح شخصی انجام نداده ام. این افتخار من است و بارها گفته ام که اگر کسی سندی دارد بگوید. من یک روستا زادهام که انقلاب فرصت خدمتگذاری به مردم را برایم فراهم کرد.
در روزهایی که سادهزیستی هنوز ارزش است و بنزسواری تفبیح میشود، چندین فعال سیاسی به سخنان دیروز دبیر شورای نگهبان در خطبههای نماز جمعه واکنش نشان دادهاند. علی لاریجانی در واکنش به سخنان وی در مورد نظارت کم بر انتخابات شوراها، اطلاعات دبیر شورای نگهبان را غیردقیق خوانده و گفته که همگان می دانید که تا دو روز پیش پرونده ها در هیات های اجرایی توسط دولت رسیدگی می شده است از دو روز قبل نظارت کار خود را آغاز کرد که توسط نمایندگان شهرها و استانها است. به محض اینکه این زمان فرارسید همه نمایندگان روز پنجشنبه و جمعه وقتشان را صرف همین امر کردند یعنی ما پنجشنبه را جلسه علنی نداشتیم به خاطر نظارت درست بر امر شوراها.
علی مطهری نیز در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس، در جمع خبرنگاران گفته است: آقای جنتی میگوید به کسی که سوار بنز میشود رای ندهید، ولی بحث برسر این است که اگر برخی مقامات سوار بنز میشوند، این کار بنا بر تشخیص تیم حفاظت انجام میشود. از طرف دیگر بنزهایی که این مقامات سوار میشوند، بنزهای 20، 30 سال پیش است که قیمتش در حد پراید است، به نظرم این حرف خیلی خامی بود. موضوع بر سر این است که تیم حفاظت آقای هاشمی برای ایشان مشخص میکند که با بنز و ماشین ضدگلوله برود، این کار به دلیل موقعیت ایشان است، آقای جنتی هم با پژو تردد میکنند که فکر نمیکنم بنز آقای هاشمی گرانتر از پژوی آقای جنتی باشد.
روزنامه کیهان در سرمقاله امروز خود نیز، رد صلاحیت افرادی را به شورای نگهبان توصیه کرده و نوشته: از هم اکنون با جرأت میتوان گفت نامزدهای وابسته به "فتنه آمريکايي- اسرائيل ۸۸" کمترين شانس پيروزی در انتخابات را ندارند. به نوشته کیهان، شورای نگهبان صلاحيت آنها را چه تاييد کند چه تایید نکند، نتيجه يکسان است اما تاييد صلاحيت اينگونه نامزدها، اهانت به مردم و به معنای همراهی با فتنه آمريکايی- اسرائيلی است.
صادق زیباکلام از طرفداران جدی حضور رفسنجانی در انتخابات که کار وی و عباس عبدی به جاهای باریک کشیده است با اشاره به آرایش انتخاباتی جدید در بین دو طیف اصولگرایان و اصلاحطلبان با بیان اینکه هجمه و انتقادهای تندی از سوی گروههای اصولگرا علیه هاشمی رفسنجانی در حال شکلگیری است، تصریح کرده: هاشمی از خدای دو جهان و از ته دل دوست دارد که شورای نگهبان وی را رد صلاحیت کند، چرا که او به وظیفهاش عمل کرده و در مقطعی که نظام و انقلاب نیاز داشته، پا جلو گذاشته و به میدان آمده است و شاید بدشان هم نیاید که چنین موردی پیش آید.
تحلیلها در مورد دوران حکومت رفسنجانی نیز داغ شده است. حسین اللهکرم با اشاره به اینکه سیاست اقتصادی هاشمی باعث به وجود آمدن طبقه مرفهین بی درد شد، گفته: در دولت آقای هاشمی متأسفانه در خصوصی سازی با نوعی فساد و رانتخواری مواجه بودیم و برای اینکه بتواند تورم 49 درصدی را کنترل کند به سمت برخی سیاستهای اقتصادی نادرست رفت که شاهد افزایش قیمت دلار از 60 تومان به 1100 تومان بودیم و باعث افزایش 100 برابری رشد نقدینگی بودیم که به هیچ وجهی با توجه به این سیستم اقتصادی انتظار کاهش گرانیها و کاهش تورم در شرایط کنونی نمیرود.
حمیدرضا ترقی مسئول بینالملل حزب موتلفه نیز که تشکل متبوعش بر سر حمایت از هاشمی دچار شکاف شده است در این باره گفته است: در دولت هاشمی ما شاهد کاهش ارزش پول ملی بودیم، تا جایی که دلار از حدود ۷۵ تومان تا هزار تومان رسید، یعنی تقریباً نرخ ارز در آن مقطع یک وضعیت بسیار بحرانی را بوجود آورد و تورم را به ۵۰ درصد رساند. جالب است بدانید بدهکاریهایی که دولت به سیستم بانکی و صندوقهای بینالمللی باقی گذاشت، تا سالهای سال و حتی در دولت احمدینژاد نیز باید پرداخت میشد. دولت هاشمی رفسنجانی مجلس را دور زد و کاملاً برنامه پنجساله را کنار گذاشت و برنامه خودش را دنبال کرد. خیلی هم گوشش بدهکار نظرات مجلس و برخوردهای مجلس نبود.
مشایی مشاور رئیس جمهور و نامزد مورد حمایت احمدینژاد که شانس بالایی برای رد صلاحیت وی در نظر گرفته شده است در این باره گفته است: در انتخابات نیز به این فکر نمیکنیم که ما را رد میکنند یا نه. ما بر اساس یک تکلیف آمدهایم و راه نورانی انقلاب پایان ندارد، بلکه هر لحظه اش نسبت به هر لحظه قبل، آغازی جدید است.
در همین حال مهدي دواتگري عضو كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي از احتمال عدم تمكين احمدي نژاد در صورت رد صلاحيت رحيم مشايي خبر داده و گفته: تجربه نشان داده كه احمدي نژاد وقتي كار غير قانوني انجام مي دهد، از روي روحيه اي كه دارد نسبت به كار غير قانوني خودش اصرار مي كند و پيش بيني من اين است كه وي در صورت رد صلاحيت مشايي، به راي شوراي نگهبان تمكين نكرده و نسبت به تحقق خواسته نامشروع و غير قانوني خود اصرار خواهد كرد. مقاومت احمدي نژاد در قبال تصميم شوراي محترم نگهبان نقض آشكار قانون اساسي توسط رئيس جمهور تلقي مي شود و اگر رئيس جمهور در برابر قانون مقاومت كند، به نظر مي آيد مجلس بايد عدم كفايت رئيس جمهور را در دستور كار قرار دهد.