پایگاه خبری تحلیلی امروله11:03 - 1392/03/07

منطقه ای امن برای انتقال ارتباطات بین الملل

به گزارشافکارنیوز، کشور ما به آب‌های بین‌المللی وصل است و سومین کشور جهان از نظر دسترسی به آب‌های آزاد جهان هستیم. از سوی دیگر تنگه هرمز به عنوان یک نقطه حساس در دست ایران است، چون بیش از ۶۵ درصد حجم تجارت جهانی از این نقطه صورت می‌گیرد و نقطه جایگزین ندارد.

اهمیت پروژه بزرگراه ارتباطی ایران و اروپا EPEG در آن است که این پروژه به طول ۸۰۰۰ کیلومتر از فرانکفورت آلمان آغاز و با عبور از چند کشور اروپایی، روسیه و پس از گذر از بندر جاسک به بندر باراکای عمان متصل می‌شود. در واقع این خط ارتباطی، جایگزین خط ارتباطی است که از کانال سوئز می‌گذرد.

به گزارش ایسنا، از دیگر ویژگی‌های این خط ارتباطی می‌توان به عبور این خط از خشکی اشاره کرد، که تنها ۴.۲ درصد از آن از بستر دریا می‌گذرد.

محمد حسن نامی - وزیر ارتباطات - در حاشیه بهره‌برداری از طرح‌های زیرساختی کشور، اظهار کرده است: یکی از پروژه‌های مهم زیرساختی که به بهره برداری رسید، پروژه ترانزیت ارتباط بین‌الملل بود. با بهره برداری از این پروژه، علاوه بر تبدیل شدن ایران به هاب ارتباطی منطقه، درآمدزایی مناسبی برای کشور نیز محقق خواهد شد.

بر این اساس همچنین این پروژه امکان حضور موثرتر و پررنگ تر در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند.

وزیر ارتباطات با بیان این که ایران به عنوان یکی از کشورهای امن و با ثبات این ظرفیت را دارد تا ارتباطات بین الملل را منتقل کند تصریح کرده است: فعالان این حوزه در سطح دنیا به دنبال منطقه‌ای امن برای انتقال ارتباطات بین‌الملل هستند و با توجه به کنسرسیومی که پیش از این ایجاد شده است، بستر لازم در این خصوص فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: در این کنسرسیوم، ایران بیش‌ترین سهم را دارد و بیش‌ترین مسیر فیبر نوری در این پروژه توسط کشورمان آماده شده و در همین راستا، بیش‌ترین درآمد در این بخش متعلق به ایران خواهد بود.

محمدحسن نامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمادگی متخصصان فناوری اطلاعات کشورمان برای حفاظت از ایران در مقابل حملات احتمالی اینترنتی اظهار کرد: به واسطه بهره برداری یکی دیگر از پروژه‌های زیرساختی، امکان کنترل مسیرهای ارتباطی به منظور افزایش ضریب امنیت و کاهش احتمال حملات اینترنتی و بد افزارها فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، محمود خسروی - مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - هم در این باره اظهار کرده است: اجرای پروژه EPEG از سال گذشته و با سرمایه‌گذاری مشترک ایران، روسیه، عمان و CABLE&WIRLESS آغاز شد و بر اساس زمانبندی پیش‌بینی شده به بهره برداری می رسد.

افزود: بیشترین سهم در این کنسرسیوم متعلق به ایران بوده و بالاترین مسافت مسیر پروژه توسط ایران عملیاتی شده است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان این مطلب که با اجرای این پروژه، یکی دیگر از زیرساخت های تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای اجرایی می‌شود، تصریح کرد: با اجرای این پروژه، مسیر جایگزین برای ارتباطات حساس دنیا تامین خواهد شد.

یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای اجرای پروژه EPEG، درآمدزایی است که به واسطه ترانزیت ارتباط میان ایران و اروپا برای کشور محقق می شود. از دیگر مزایای اجرای این پروژه می‌توان به اشتغال زایی در حوزه ارتباطات و پایداری بیش از پیش ارتباطات و کاهش هزینه‌ها درون کشور اشاره کرد.