به گزارش خبرنگار حوزه احزابخبرگزاری فارس، نشست خبری علیاکبر ولایتی نامزد انتخابات ریاستجمهوری یازدهم با حضور رسانههای داخلی و خارجی درخبرگزاری فارس برگزار شد.
ولایتی در ابتدا و در پاسخ به سؤال خبرنگار رسانه ترکیه درباره روابط ایران و ترکیه و اختلاف دیدگاه دو کشور در قبال سوریه گفت: ایران و ترکیه روابط دوستانهای بر اساس حسن همجواری دارند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس روابط دوجانبه مناسبی با کشور دوست ترکیه داشته است، افزود: ما اشتراکات زیادی درباره مسائل مختلف از جمله مباحث منطقهای داریم. ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم در جهان اسلام با همکاریهای خوبی که با یکدیگر دارند، زمینه همکاری بیشتر را فراهم کردهاند.
ولایتی با اشاره به حل مشکلات منطقهای با همکاری ایران و ترکیه، خاطرنشان کرد: در بحث سوریه باید بگویم ایران و ترکیه دیدگاههای متفاوتی در اینباره با یکدیگر دارند اما هر کشوری میتواند سیاست خارجی خودش را داشته باشد.
نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه ایران راه حل نظامی را برای سوریه قبول ندارد و معتقد است باید مسائل سوریه از طریق سیاسی حل و فصل شود، افزود: امیدوارم برادران ترک ما نیز به این نتیجه برسند که سوریه راه حل نظامی ندارد.
ولایتی در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص میزان اقبال مردم به او در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این باره باید منتظر بمانیم تا شرایط تبلیغات برای کاندیدا ادامه داشته باشد و ببینیم مردم چه قضاوتی بین کاندیدا میکنند. لذا پیشبینی حالا نمیتواند مناسب باشد.
خبرنگاری از ولایتی در مورد مذاکراتش با سارکوزی، مقامات هند و مقامات روس و ادعاهای مطرح در این باره مبنی بر کارشکنیهای صورت گرفته پرسید که ولایتی در پاسخ گفت:بنده با آقای سارکوزی در پاریس دیدار داشتم که این دیدار به دعوت سارکوزی بود. در این دیدار تلاش کردم درباره موضوع هستهای ایران و برای حل مشکلات هستهای گامهای مثبتی برداشته شود اما اینکه چرا این دیدار به نتیجه نرسید وارد آن بحث نمیشوم.
وی درباره مذاکره با مقامات روس نیز گفت: زمانی که بنده وزیر خارجه بودم با وزیر خارجه وقت روسیه روابط مناسبی داشتیم و بر اساس همین روابط دو جانبه موفق شدیم برخی مشکلات را حل کنیم.
کاندیدای انتخابات آتی ریاست جمهوری درباره مذاکره با هند نیز گفت: اخیرا وزیر خارجه هند که به ایران آمده بود با وی گفتوگوی مناسبی درباره مباحث مختلف از قبیل سرمایهگذاری هند در چابهار داشتیم که امیدواریم این روند رو به جلو باشد.
خبرنگاری از ولایتی درباره دیدار شب گذشته اعضای ائتلاف پیشرفت با آیتالله مهدوی کنی پرسید که وی در پاسخ گفت: اعضای ائتلاف توافق کردند که تا آخر با جدیت فعالیت خود را به موازات هم ادامه دهند و در نهایت دو نفری که رئیسجمهور نشدند به فرد پیروز کمک کنند.
ولایتی در پاسخ به سوالی درباره سفرهای شخصی قالیباف و این نکته که آیا وی به ائتلاف سهگانه پایبند خواهد ماند یا خیر، اظهار داشت: قرار است ما سه نفر بر ادامه همکاری است و این مغایرتی با فعالیتهای انتخاباتی ندارد و ما بر اساس آخرین تصمیم خود فعالیتمان را همچنان ادامه میدهیم و به ائتلاف پایبندیم اما انتخاب نهایی را مردم انجام خواهند داد.
نامزد انتخابات یازدهم با تاکید بر اینکه قولی که بین ما سه نفر بوده همچنان معتبر است، افزود: از اول قرار بود یک نفر به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود و بقیه با وی همکاری کنند. بنابراین همکاری ما از هم اکنون تا زمان انتخابات ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ما بین سهنفرمان اختلافی نمیبینیم و فعالیتهای مستقل هرکداممان نیز ادامه دارد،یادآور شد: انتخاب مردم مشخص میکند که چه کسی رئیسجمهور میشود اما امیدواریم فردی از ائتلاف سه نفره باشد.
ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر همکاری با کشور ترکیه در حوزه هستهآی تصریح کرد: همکاری ما کشور همسایه ترکیه در حوزه هستهای مثبت بوده و آنها هر جا که توانستهاند به پیشبرد هستهای ما کمک کردهاند و چند بار نیز میزبان شدهاند.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان به طرح مشترک برزیل و ترکیه با ایران در بیانیه تهران اشاره کرد و آن را نوعی همکاری با جمهوری اسلامی در عرصه هستهای برشمرد و ادامه داد: ما از مواضع ترکیه در این زمینه راضی هستیم.
وی رابطه ایران و کویت را نیز یک رابطه قدیمی و دوستانه عنوان کرد و گفت: ما در دولت آینده روابط خود را با کشورهای همسایه توسعه خواهیم داد.
ولایتی در خصوص نسخه فرهنگی برای مشکلات این عرصه خاطرنشان کرد: یکی از حوزههای بسیار مهم، حوزه فرهنگی است و انقلاب ما فرهنگی و رمز پایداری و ماندگار کشورمان نیز فرهنگ است.
نامزد انتخابات یازدهم با تاکید بر اینکه زنجیره فرهنگی ایران از چند هزار سال پیش تاکنون ادامه پیدا کرده و در بین کشورها میتوان گفت که ایران یک کشور فرهنگی است، راه علاج مشکلات فعلی فرهنگی را بازگشت به هویت خودی عنوان کرد و گفت: این فرهنگ به منزله زرهی در مقابل تهاجم فرهنگی است که ستون فقرات آن زبان و ادبیات محسوب میشود.
خبرنگار مهر از ولایتی پرسید آیا میتوان هم سیاست هستهای را پیش برد و هم مشکلات کمتری داشت که وی پاسخ داد: سیاست حفظ حق کاربرد انرژی هستهای در مقاصد صلحآمیز از حقوق مسلم ما و بر اساس NPT است و به هیچ وجه از آن دست بر نمیداریم. چرا که اگر چنین کنیم دیگران دلشان به حال ما نمیسوزد از این رو هیچ دولتی حق ندارد از این سیاست دست بردارد. اما در عین حال میشد این کار را با هزینه کمتری در صحنه بینالمللی به نتیجه رساند.
نامزد انتخابات یازدهم با بیان اینکه روابط دوستانه بین ایران و کشورهای صاحب نفوذ از برنامههای ماست و میتوان با دیپلماسی حساب شده و مدبرانه روابط خود را با کشورهای مختلف برقرار کرد، ادامه داد: دیپلماسی گاهی مانند کوه یخ است و میتوان آن را از طرق غیرمستقیم و گوناگون پیش برد و برخی دیپلماسی محرمانه است که همه کشورها نیز آن را دارند. چرا که قرار نیست همه چیز را جلوی میکروفنها بیان کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید زمینه برای ایجاد یک تفاهم آماده شود تا هم حق هستهای و غنیسازیمان حفظ شده و هم روابطمان با کشورها تا این حد از درجه تنش نرسد، تصریح کرد: ما اراده قوی داریم تا مشکلات بینالمللی کشور را با حفظ غنیسازی هستهای حل کنیم.
ولایتی در ادامه به مسئولیت خود در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: ظرف 7 سالی که بنده مسئول دیپلماسی دفاع مقدس بودم و مذاکرات صلح را امضا کردم قرارداد 598 اجرا شد و در واقع آن دیپلماسی بسیار سختتر از دیپلماسی هستهای بود. لذا میتوان مشکلات پدید آمده فعلی را بدون چشمپوشی از حقوق هستهای حل کرد.
نامزد انتخابات یازدهم در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری اظهار داشت: کاندیداهای ریاست جمهوری دوستان ما هستند و رقابت دوستانهای وجود دارد اما انتخاب نهایی با مردم است. از این رو بنده هیچ موضعی که حاکی از موضعگیری غیردوستانه باشد اتخاذ نخواهم کرد.
وی ادامه داد: ملت شریف ایران هر تصمیمی که بگیرد محترم است و ما تابع آن هستیم. اما ائتلاف سهگانه متناسب با تحولات سیاسی هفتههای اخیر حق مشورت برایش محفوظ است و این به معنای نقض قرارمان نیست.
ادامه دارد...