پایگاه خبری تحلیلی امروله09:53 - 1392/03/08

نقش روحانیت در انتخابات تقویت پیوند سیاست و دیانت است

احمدرضا بسیج افزود: این وظیفه بر عهده روحانیون قرار دارد و از این قشر انتظار می‎رود با مطالعه و تحقیق پیرامون شرایط حساس جامعه به ویژه در انتخابات و یافتن راه‌حل‌ها و تبیین مباحث مربوط به آن برای مردم روشنگری کنند.

وی با بیان اینکه روحانیان باید ترسیم‌کننده مسیر نظام باشند، تصریح کرد: روحانیان با نقش هدایتگری و روشنگری که برعهده دارند می‎توانند تصحیح‌کننده مسیر و یا ترسیم‌کننده راه و نظر مردم باشند.

استاد دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: این ظرفیت عظیم روحانیون می‎تواند همه مشکلات معرفتی را مرتفع سازد.

* طلاب توانمند اعتماد مردم به روحانیت را بالا می‎برد

بسیج بر ضرورت توانمندسازی روحانیون و طلاب کشور تاکید کرد و گفت: مشکلی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم عدم توانایی برخی از روحانیون در انجام وظایف ذاتی‌ خود است که این امر می‎طلبد تا روحانیون در این رابطه تلاش ویژه‌ای داشته باشند.

وی ادامه داد: عدم مراجعه مردم به روحانیون در رابطه با مسائل سیاسی از دیگر مشکلاتی است که با آن روبرو هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد خاطرنشان کرد: برهمین اساس اگر از یک سو روحانیون و طلاب تلاش کنند تا خود را در همه عرصه‌ها توانمند کنند و از سوی دیگر مردم برای مشورت و آگاهی از وجود روحانیت بهره بگیرند می‎توان شاهد برکات بسیار زیادی در این رابطه باشیم.

با این وصف روحانیون و مبلغان دینی نه تنها می‎توانند مردم را به حضوری فعال‌تر در انتخابات ترغیب کنند بلکه می‎توانند آن‌ها را در انتخاب فرد اصلح مشورت دهند و از آنجا که روحانیون بر اساس آیات و روایات دین با مردم سخن می‌گویند این امر بی‌شک موثر و کارساز خواهد بود.

* روحانیت در خط مقدم تحقق حماسه سیاسی قرار دارد

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در شهرکرد با اشاره به نقش کلیدی روحانیت در تاریخ انقلاب اسلامی، اظهار کرد: روحانیت همواره در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نقش و تاثیرگذاری بالایی در امور فردی و اجتماعی مردم برخوردار بوده است.

سعید زمانیان با بیان اینکه روحانیت سردمدار حرکات انقلابی و اسلامی است، افزود: روحانیت در هر دوره و مقطعی نقش خود را به خوبی ایفا کرده و با حرکت خود مسیر و چشم‌انداز روشنی برای مردم کشور ترسیم کرده است.

وی تصریح کرد: امروز رسالت روحانیت ایجاب می‎کند که مردم را برای تحقق یک حماسه سیاسی هدایت و تشویق کنند.

عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روحانیت در خط مقدم تحقق حماسه سیاسی است، گفت: روحانیان نه تنها در خط مقدم قرار داشته بلکه وظیفه شرعی دارند که مردم را در مساجد، حسینیه‌ها و اماکن عمومی به حضور حداکثری و انتخاب فرد اصلح تشویق کنند.

* روحانیان در تحقق حماسه سیاسی اهتمام ویژه‌ای داشته باشند

مردم چهارمحال و بختیاری از مردمان متدین، انقلابی و ولایی کشور به شمار می‎روند که همواره در صحنه‌های مهم و حساس کشور نقش خود را به خوبی ایفا کرده‌اند و از نظر میزان درصد حضور مردم در پای صندوق‌های رای همواره مقام‌های اول را در بین استان‌های کشور کسب کرده‌اند.

روحانیون این استان نیز همواره این مردم را در قرار گرفتن در مسیر ارزش‌های نظام و انقلاب یاری داده و نقش خود را ب خوبی ایفا کرده است.

این استان از وجود 60 مبلغ وابسته به حوزه‌های علمیه، 60 استاد حوزه و 600 طلبه و روحانی برخوردار است و هرچند کمبود طلبه و مبلغ در این استان به شدت احساس می‎شود ولی با این وجود همین تعداد روحانی نیز باید در فضای انتخاباتی تمام تلاش خود را به کار گیرند و در تحقق حماسه سیاسی اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

* انتخاب فرد اصلح بارزترین مصداق شایسته‌سالاری است

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری در همین رابطه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری حضور حماسی و حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای اولویت اول و انتخاب فرد اصلح اولویت دوم ما در عرصه انتخابات است.

حجت‌الاسلام محمد احمدی افزود: برهمین اساس در راستای تحقق همین منویات، علما، طلاب، روحانیون و اساتید حوزه‌های علمیه استان نقش بی‎بدیل و تاثیرگذاری دارند و نباید از این موضوع غافل شوند.

احمدی انتخاب فرد اصلح را بارزترین مصداق شایسته‌سالاری و مردم‌سالاری دینی دانست و گفت: روحانیان می‎توانند در تحقق این مهم نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به فعالیت روحانیان در ایام انتخابات، تصریح کرد: برپایی جلسات پرسش و پاسخ پیرامون مباحث انتخاباتی، برگزاری سخنرانی در مساجد و حسینیه‌ها و تبیین دیدگاه‌ها و مواضع مقام معظم رهبری از جمله این فعالیت‌هاست.

احمدی با بیان اینکه روحانیون له یا علیه کاندیدای خاصی سخنرانی نمی‎کنند، خاطرنشان کرد: تلاش روحانیون این است که مردم را در حضور حداکثری در انتخابات هدایت و در انتخاب فرد اصلح مشورت دهند.

* انتخابات تجلی سیاست و دیانت مردم است

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه انتخابات در کشور ما تجلی سیاست و دیانت ما است، اظهار کرد: روحانیون هدایتگر مردم به سمت برگزاری انتخاباتی باشکوه و سالم هستند و باید تلاش کنند تا در این راستا نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

در همین راستا ضروری است تا روحانیون و مبلغان ایران اسلامی با پرهیز از جناح‎بندی در ترغیب مردم به انتخابات که یک امر خداپسندانه است تلاش کنند.

اجتناب از تبلیغ برای اشخاص از دیگر نکاتی است که باید در سخنرانی‎های خود به آن توجه داشته باشند و از همه مهم‌تر بهترین شیوه جهت‌دهی به انتخاب مردم بیان ملاک‌های انتخاب و صلاحیت نمایندگان است. معرفی ملاک‌های ارزشی، اعتقادی، اخلاقی و سیاسی بر محور دستورات دین وظیفه‌ای است که روحانیون باید آن را در راس برنامه‌های تبلیغی خود قرار دهند.

.......................................

گزارش از خاطره حسین‌زاده