پایگاه خبری تحلیلی امروله08:21 - 1392/03/11

ظرف چهار سال وابستگی بودجه جاری به نفت باید قطع شود

به گزارشخبرگزاری فارساز همدان، حجت‌الله عبدالملکی امروز در جمع مردم همدان با بیان اینکه واژه‌های عدالت، تکلیف‌مداری و مهرورزی خراب شده است، اظهار داشت: در این دوره از انتخابات افراد بزرگواری تأیید صلاحیت شدند و انتخاب بین بد و بدتر نیست بلکه انتخاب بین خوب و خوب‌تر است.

وی ادامه داد: در این شرایط که همه کاندیداها خوب هستند، باید به یک نفر رأی داد و حمایت از یک کاندیدا به منزله نفی دیگر افراد نیست.

 

* سه ویژگی قابل بررسی کاندیداها شخصیت فردی، اندیشه و گفتمان است

دبیر کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی جلیلی در ادامه با اشاره به اینکه کاندیداها را باید از سه بعد بررسی کرد، بیان داشت: ویژگی‌های شخصیتی فرد، اندیشه و گفتمان و برنامه‌های کاندیداها برای اداره کشور سه ویژگی است که باید بر اساس آنها کاندیداها را بررسی و انتخاب کرد.

وی با تأکید بر این که شخصیت فردی بر روی نوع عملکرد مؤثر است،‌ اضافه کرد: در تاریخ اسلام بزرگ‌ترین ضربه‌ها را به اسلام بزرگانی وارد کردند که ظاهر خوب اما درون بدی داشتند.

 

* چهار ویژگی رئیس جمهور دانشمند، مؤمن، با تجربه و دارای توان مدیریت است

عبدالملکی تصریح کرد: یک رئیس جمهور باید دانشمند، مؤمن، با تجربه و با توان مدیریت راهبردی باشد و این چهار ویژگی اساسی احراز ریاست جمهوری است.

وی در ادامه با بیان اینکه جلیلی در مذاکرات 1+5 با اقتدار حرکت کرده و دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را به بهترین شکل در دنیا پیگیری کرده است، ابراز داشت: در مقاطعی عزت ایران اسلامی زیر پا گذاشته شد و نمایندگان ایران عزت کشور را به بهانه‌های مختلفی چون تحریم، تهدید و معیشت مردم پایین آوردند.

استاد دانشگاه امام صادق (ع) اضافه کرد: انحراف بزرگان از شخصیت آنها شروع می‌شود اما توطئه‌ها از اندیشه شکل گرفته و باید اندیشه افراد را شناخت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما نمی‌گوییم جلیلی گزینه رهبری است، بلکه در ملاک‌هایی که مقام معظم رهبری بیان می‌کند می‌گنجد، اذعان داشت: جلیلی در چارچوب گفتمان انقلاب، اسلام، امام و رهبری حرکت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: برخی مدیران در ظاهر گفتمان ولایت و اسلام دارند اما برنامه‌های آنها غیر از این گفتمان است که این موضوع نشانگر التقاط است.

دبیر کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: برنامه باید از اندیشه اسلامی برآمده باشد و اگر برنامه نداشته باشیم وضعیت ایران الان را خواهیم داشت، و بعد از گذشت 34 سال از انقلاب به جایگاهی که نظام اسلامی باید می‌رسید، نرسیدیم.

 

* سطح برخورداری مناطق مختلف در جامعه متفاوت است

وی اضافه کرد: بعد از گذشت 34 سال از انقلاب با توجه به اینکه پیشرفت‌های زیادی داشتیم اما فقر، تورم، بیکاری، احتکار، دامن‌گیر کشور شده و رفاه و سطح برخورداری مناطق متفاوت است و در برخی از مناطق امکانات عجیب و غریبی وجود دارد و در بعضی دیگر از مناطق مردم آب شرب هم ندارند.

 

* فرهنگ اقتصادی ما افتضاح است

عبدالملکی گفت: فرهنگ اقتصادی ما افتضاح است، مردم وقتی متوجه می‌شوند دلار 2 هزار تومان گران شده از استاد دانشگاه تا پایین‌ترین فرد جامعه برای خرید دلار هجوم می‌برند.

وی فرهنگ اقتصادی غلط را نتیجه الگوهای غلطی دانست که دولت‌ها اتخاذ کردند و افزود تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد باید مبتنی بر دانش و عقلانیت باشد و نمی‌توان هوایی تصمیم اقتصادی اتخاذ کرد. 

عضو تدوین کننده برنامه اقتصادی دکتر جلیلی در ادامه با بیان اینکه در کشور 4 هزار استاد اقتصاد وجود دارد، گفت: رئیس جمهور باید خطوط اصلی اقتصاد را مشخص کند و جزئیات آن را با استفاده از متخصصین و افرادی که تجربه کافی دارند برنامه‌ریزی کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کشور به یک برنامه اقدام نیاز دارد، تصریح کرد: رئیس جمهور در تنظیم برنامه‌های خود اگر نتواند از 10 هزار نفر از اساتید و متخصصین استفاده کند، صلاحیت ریاست جمهوری را ندارد.

عبدالملکی افزود: برنامه اقتصادی دکتر جلیلی بر اساس گفتمان اقتصاد اسلام و انقلاب اسلامی است که در راستای حفظ عزت و رعایت حقوق اقشار ضعیف جامعه تنظیم می‌شود.

وی اضافه کرد: ما به دنبال طراحی الگوی اسلامی ایرانی در کشور هستیم که در کوتاه مدت به ثمر نمی‌رسد اما در کوتاه مدت دنبال رفع مشکلات اقتصادی مردم در بخش مسکن، تورم، بیکاری و افزایش تولید در راستای اشتغال جوانان هستیم.

 

* با کاهش تولید اشتغال ایجاد نمی‌شود

دبیر کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی جلیلی با بیان این که برنامه‌های اقتصادی دکتر جلیلی در 17 عنوان اصلی در حوزه سیاست‌های ارزی و کاهش وابستگی به نفت است، بیان داشت: با کاهش تولید اشتغال ایجاد نمی‌شود و اگر در این وضعیت که تولید کاهش می‌یابد، کسی ادعای ایجاد اشتغال کند دروغ می‌گوید.

 

* کاهش مناقشات سراب است

وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی به دنبال کاهش مناقشات بین‌المللی هستند، اظهار داشت: کاهش مناقشات یک سراب است و گفتمانی که بر اساس سازش باشد، باعث پیشرفت کشور نخواهد شد.

عبدالملکی گفت: ایران 35 سال پیش انقلاب کرد و امریکا نظام اسلامی را طرد کرد و هم‌زمان مصر در این مدت به امریکا نزدیک شد و بعد از گذشت این سال‌ها امریکا شیره اقتصادی مصر را کشیده و در مقابل ایران در طول این مدت پیشرفت‌های زیادی کرده است.

 

* ظرف چهار سال وابستگی بودجه جاری به نفت باید قطع شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تیم اقتصادی دکتر جلیلی برنامه‌ریزی کرده که ظرف 4 سال آینده وابستگی بودجه جاری کشور به نفت را قطع کند، ابراز داشت: نفت برای دولت‌ها به عنوان منبع سهل‌الوصول خوشایند است و هیچ دولتی حاضر به از دست دادن این منبع نیست.

دبیر کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی جلیلی افزود: با برنامه‌ریزی انجام شده در ظرف 8 تا 10 سال آینده  وابستگی بودجه عمرانی کشور به نفت قطع خواهد شد و 8 سال دیگر یا باید نفت استخراج نکنیم و یا در صورت استخراج در کشور فرآوری شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ارزش افزوده هر بشکه نفت در دنیا یک هزار و 200 دلار است، تصریح کرد: ما هر بشکه نفت خام را 100 دلار صادر می‌کنیم و سیاست قاطعی بر روی قطع وابستگی به نفت را داریم البته میادین مشترک را استخراج خواهیم کرد.

 

* طرح بنگاه‌های زود بازده خوب بود

عبدالملکی در ادامه با اشاره به اینکه طرح بنگاه‌های زود بازده خوب بود، بیان داشت: در اجرای طرح بنگاه‌های زود بازده و تعاونی برای اینکه افراد متضرر و ورشکسته نشوند، قبل از پرداخت تسهیلات به آنها آموزش‌های لازم را باید داد.

وی با بیان این که در راستای اقتصاد مردمی باید از این طرح حمایت کرد، خاطرنشان کرد: بنگاه‌های زود بازده و کوچک خانگی اساس اقتصاد چین را تشکیل داده و با حمایت‌های اصولی بیکاری رفع می‌شود.

دبیر کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی جلیلی در ادامه با بیان اینکه بیش از 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات بدون حمایت و آموزش، به بخش خصوصی پرداخت شده است، اذعان داشت: بیکارانی که از این تسهیلات استفاده کردند به بیکاران بدهکار تبدیل شدند و در حالی که می‌توان با استفاده از 20 هزار نفر نیروی بخش خصوصی بدون اینکه دولت هزینه‌ای کند با ساماندهی بخش خصوصی را با ارائه آموزش‌هایی به سمت تولید سوق داد.

 

* تورم ریشه ساختاری دارد/ اختلال نظام عرضه و تقاضا عامل ایجاد تورم است

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تورم چهار عامل دارد، ابراز داشت: تورم بیش از 50 سال در کشور ریشه ساختاری دارد و یکی از دلایل تورم، اختلال در نظام عرضه و تقاضاست که با افزایش هزینه تولید باعث افزایش قیمت کالا می‌شود.

عبدالملکی افزود: یکی دیگر از عوامل تورم روانی، تولید کننده است که توهم افزایش هزینه‌های تولید دارد و عمل بعدی افزایش نقدینگی است که به افزایش تقاضا منجر می‌شود که این چهار عامل اساسی ایجاد تورم در اقتصاد است.

 

* تثبیت باز پولی راهکار کنترل تورم

وی ادامه داد: راهکار کنترل تورم تثبیت بازار پولی است که در حال حاضر بانک‌ها بدون قاعده خاصی فعالیت می‌کنند و سیستم بانکی ما بیش از 70 هزار میلیارد تومان طلب دارد و دومین راهکار رونق تولید است.   

استاد دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه به کسری بودجه سال 92 اشاره کرد و یادآور شد: بخشی از تورم و کسری بودجه مربوط به تحریم‌های غرب علیه کشور است و بخشی نیز به خاطر سهل انگاری دولت است.

 

* هیئت مدیره شرکت‌های سهام عدالت عملکرد خوبی ندارند

وی با بیان اینکه سهام عدالت بخشی از اقتصاد دولتی است که دارای برخی اشکالات است، خاطرنشان کرد: هیئت مدیره شرکت‌های تعاونی سهام عدالت خوب عمل نکردند و این افراد بیشتر به صورت کدخدا منشی انتخاب شدند و تخصص کافی برای اداره واحدهای صنعتی را نداشتند و تصمیمات آنها باعث ورشکستگی برخی شرکت‌های سود آور شد.

عبدالملکی به راهکارهای تقویت سهام عدالت اشاره کرد و گفت: با تقویت هیئت مدیره و برای این که سهام عدالت به عنوان یک تکه کاغذ در دست مردم نباشد، باید اجازه خرید و فروش سهام عدالت به افراد داده می‌شود.

 

* مدیران کل را با طرح داشبورد تعیین می‌کنیم

وی در پایان با بیان اینکه در کل کشور به 2 هزار مدیر کل نیاز داریم، افزود: برای تعیین این مدیران کل از طرحی با نام داشبورد استفاده می‌کنیم که افراد دارای شایستگی مدیریت را در سراسر کشور شناسایی و انتخاب می‌کنیم و شایسته سالاری مدنظر است.