به گزارشبولتن نیوزبه نقل از تسنیم، فریب بریمانی در نشست خبری امروز سازمان بهزیستی به اجرای طرح خدمات مالی خرد برای زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و اظهار داشت: این زنان میتوانند با تشکیل گروههایی بدون ضامن و وثیقه از بانک وام دریافت کنند.
وی در بیان جزئیات این گفت: این طرح به افرادی تعلق میگیرد که از نظر مالی در وضعیت ضعیفی قرار دارند و با تشکیل گروههای 15 نفره پسانداز کردن را از رقمهای بسیار اندک آغاز میکنند.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی افزود: هنگامی که پول آنها به حد قابل توجهی رسید رقم جمع شده را به اعضای گروه خود وام میدهند اما بازپرداخت آن با سود همراه است تا اندوخته گروه افزایش یابد، افراد این گروه در ادامه میتوانند از طریق بانک کشاورزی اقدام به دریافت وام کنند که رقم آن از 10 میلیون تومان آغاز میشود.
وی ادامه داد: گروها باید وام دریافتی را برای اشتغال هزینه کنند اما نحوه تقسیم پول به عهده خودشان است این در حالی است که برای دریافت وام دیگر نیازی به ضامن نیست زیرا اگر فردی بازپرداخت را سهم خود را نپردازد سایر اعضای گروه موظف به پازپرداخت آن هستند بنابراین بانک نگران وصول پول خود نیست.
به گفته بریمانی، این طرح از 3 سال گذشته آغاز شده است و در حال حاضر 186 گروه فعال وجود دارد.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی در ادامه اظهارات با بیان اینکه 7 هزار و 800 خانواده دارای چند قلو هستند، اظهار داشت: این خانواده ها 18 هزار چند قلو دارند که 300 هزار قوطی شیرخشک رایگان میان آنها و همچنین شیرخوارگاهها و خانوادههای دارای فرزند معلول توزیع شده است.
وی به لایحه حمایت از چند قلوها نیز اشاره کرد و گفت: این لایحه در کمیسیون فرهنگی مجلس در دست تصویب است که در صورت تصویب نهایی خدمات بیشتری به این خانوادهها ارائه میشود.
بریمانی خاطرنشان کرد: ر اساس قانون سازمان بهزیستی موظف است سالانه زمینه توانمندسازی 10 درصد افراد تحت پوشش را فراهم کند اما بر اساس برنامه های اجرا شده سال گذشته توانستیم 12.5 درصد را از چرخه حمایتی خارج کنیم و همچنین 15 هزار زن سرپرست خانوار را توانمند کنیم.
وی با اشاره به اینکه 850 گروه همیار 7 تا 12 نفره در سازمان بهزیستی حضور دارند که توانمندسازی اجتماعی و همچنین اشتغال آنان در اولویت برنامه ها قرار دارد، اظهار داشت: سال گذشته 37 هزار زن و دختر روستایی تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر قرار گرفتند که امسال قرار است این تعداد به 40 هزار نفر افزایش پیدا کند.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی به بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: زنان سرپرست خانوار شهری 18 تا 50 سال از بیمه تامین اجتماعی برخوردار خواهند شد. این در حالی است که هیچ زن سرپرست خانوار شهری پشت نوبت بیمه تامین اجتماعی نیست و ظرفیت لازم و شرایط جذب نفرات جدید وجود دارد و هر تعدادی که به ما مراجعه کنند تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
وی در خصوص مسکن زنان سرپرست خانوار نیز گفت: سال گذشته 1200 ودیعه مسکن به زنان سرپرست خانوار پرداخت شد و همچنین 7 هزار و 500 نفر آنان نیز صاحب خانه شدند.