برخی میوه ها و سبزیجات مختص فصل خاصی از سال هستند. بنابراین بهتر است تا دیر نشده خوراکی های خوشمزه با آنها تهیه و میل کنید. در همین راستا، ما دستور تهیه چندین نوع سالاد فصلی را برایتان آموزش داده ایم تا از خوردن آنها نهایت لذت را ببرید.
سالاد ذرت شیرین
• تعداد: 8 نفر
• زمان تهیه: 35 دقیقه
مواد لازم
• نصف پیمانه سرکه سیب
• ¼ پیمانه شکر
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 4 خوشه بلال
• نصف پیمانه پیاز قرمز خرد شده به اندازه ذرت ها (به مدت 20 دقیقه در آب یخ بخیسانید و سپس آن را کاملا خشک کنید)
• نصف پیمانه خیار، با پوست به اندازه پیازها خرد کنید
• نصف پیمانه فلفل شیرین نارنجی یا قرمز
• 3 قاشق غذاخوری جعفری ریز شده
• یک قاشق غذاخوری برگ های ریحان
• یک قاشق غذاخوری فلفل تند خرد شده
• نصف قاشق چایخوری نمک دریایی
طرز تهیه
1. برای تهیه سس، در یک کاسه شیشه ای، سرکه، شکر، یک قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید تا شکر حل شود.
2. برای تهیه خود سالاد، دانه های بلال را جدا کنید. در یک کاسه بزرگ همه مواد به غیر از نمک دریایی را با یکدیگر مخلوط کنید.
3. برای سرو، سالاد را در ظرف موردنظر بریزید. روی آن نصف قاشق چایخوری نمک دریایی بریزید. سس را اضافه کنید. سالاد را سریع میل کنید زیرا خیار و گوجه فرنگی سریع آب می اندازند.
سالاد استیک کبابی
• تعداد: دو نفر (استیک های 85 گرمی)
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• زمان تهیه چاشنی: 30 دقیقه
• گریل: 17 دقیقه
مواد لازم
• سس گشنیز
• 230 گرم استیک
• دو عدد فلفل شیرین زرد یا قرمز دو نیم شده
• یک خوشه بلال
• دو عدد پیاز سبز
• دو پیمانه کاهو پیچ
• 4 عدد گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• ¼ آووکادو کوچک نگینی خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه
1. سس گشنیز را تهیه کنید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
2. چربی های استیک را بگیرید. هر دو طر ف استیک را به صورت اریب به عمق سه سانتی متر برش دهید. استیک را داخل کیسه آشپزی بپیچید و داخل ظرف کم عمقی قرار دهید. یک دوم سس گشنیز را روی آن بریزید. کیسه را محکم ببندید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال نگهدارید.
3. روی فلفل های شیرین، ذرت و پیازچه ها کمی روغن بریزید.
4. استیک و بلال را روی توری باربیکیو بگذارید تا پخته شوند. برای استیک باید حدود 22 تا 30 دقیقه آن را روی زغال حرارت بدهید تا مغزپخت شود. برای تهیه بلال کبابی نیز 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز است. نیمه های فلفل را 8 دقیقه و پیازهای سبز را 4 دقیقه روی توری بگذارید تا کباب شوند.
5. استیک را با لایه های باریک برش دهید. فلفل های شیرین و پیازچه را ریز خرد کنید. دانه های ذرت را جدا کنید. برای سرو، برگ های کاهو را داخل دو کاسه مجزا بریزید. استیک، سبزیجات گریل شده، گوجه فرنگی و در صورت تمایل آووکادوی خرد شده را به کاهو اضافه کنید. باقی مانده سس گشنیز را روی مواد بریزید.
سس گشنیز
مواد لازم
• 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
• دو قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو قاشق غذاخوری عسل
• یک حبه سیر بزرگ (چهار قاچ شده)
• نصف قاشق چایخوری پودر چیلی
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• 1/4 قاشق چایخوری زیره سبز
طرز تهیه
1. در مخلوط کن همه مواد را با هم مخلوط کنید تا همه مواد کاملا خرد شوند.
سالاد گوجه فرنگی-ریحان
• تعداد: 6 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه با دمای 425 درجه فارنهایت
مواد لازم
• یک عدد نان فرانسوی متوسط
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو حبه سیر رنده شده
• یک عدد کاهوی کوچک خرد شده (6 پیمانه)
• سه پیمانه برگ تازه ریحان
• دو پیمانه گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• نصف پیمانه دانه کاج شیرین شده
• 60 گرم پنیر پارمسان
طرز تهیه
1. سس لیمو تهیه کنید و آن را کنار بگذارید.
2. فر را با دمای 425 درجه گرم کنید. باگت را از طول دو نیم کنید. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون و سیر را با هم مخلوط کنید. آنها را با قلم مو روی تکه های باگت بمالید. هر تکه نان را به 3 یا 4 تکه تقسیم کنید. آنها را داخل سینی فر بچینید و به مدت سه تا 5 دقیقه بپزید تا برشته شوند. آنها را کناری بگذارید تا خنک شوند.
3. در یک کاسه بزرگ، برگ های کاهو و ریحان را با هم مخلوط کنید. در کاسه شیشه ای بلند، لایه به لایه برگ های سبز، گوجه فرنگی، دانه های کاج و پنیر را بریزید. آنها را با نان های تست شده و سس لیمو سرو کنید.
سس لیمو
مواد لازم
• نصف پیمانه روغن زیتون
• یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیمو
• 1/3 پیمانه آب لیموترش
• 4 حبه سیر رنده شده
• یک قاشق چایخوری شکر
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. در یک کاسه بزرگ، همه مواد را با هم مخلوط کنید.
سالاد ذرت و برنج
• تعداد: 10 تا 12 نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان خنک شدن: یک ساعت
• زمان پخت: 3 دقیقه
مواد لازم
• 4 خوشه بلال تازه
• یک و نیم پیمانه برنج پخته و سرد شده
• 450 گرم گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• یک عدد پیاز قرمز کوچک، خلالی برش دهید
• یک عدد فلفل چیلی
• دو قاشق غذاخوری سرکه برنج
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• کمی سس سالاد
طرز تهیه
1. دانه های ذرت را با چاقو جدا کنید و آنها را بشویید. درون آب و نمک آنها را حدود سه دقیقه بپزید. آبکش کنید و کناری بگذارید تا سرد شوند.
2. برنج پخته شده، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل چیلی را با هم مخلوط کنید. آنها را روی ذرت داخل ظرفی که می خواهید سرو کنید بریزید.
3. سرکه و روغن زیتون را اضافه کنید. سپس، نمک و فلفل بزنید تا طعم بگیرند. سپس سرو کنید.
سالاد ذرت شیرین
• تعداد: 8 نفر
• زمان تهیه: 35 دقیقه
مواد لازم
• نصف پیمانه سرکه سیب
• ¼ پیمانه شکر
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• 4 خوشه بلال
• نصف پیمانه پیاز قرمز خرد شده به اندازه ذرت ها (به مدت 20 دقیقه در آب یخ بخیسانید و سپس آن را کاملا خشک کنید)
• نصف پیمانه خیار، با پوست به اندازه پیازها خرد کنید
• نصف پیمانه فلفل شیرین نارنجی یا قرمز
• 3 قاشق غذاخوری جعفری ریز شده
• یک قاشق غذاخوری برگ های ریحان
• یک قاشق غذاخوری فلفل تند خرد شده
• نصف قاشق چایخوری نمک دریایی
طرز تهیه
1. برای تهیه سس، در یک کاسه شیشه ای، سرکه، شکر، یک قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید تا شکر حل شود.
2. برای تهیه خود سالاد، دانه های بلال را جدا کنید. در یک کاسه بزرگ همه مواد به غیر از نمک دریایی را با یکدیگر مخلوط کنید.
3. برای سرو، سالاد را در ظرف موردنظر بریزید. روی آن نصف قاشق چایخوری نمک دریایی بریزید. سس را اضافه کنید. سالاد را سریع میل کنید زیرا خیار و گوجه فرنگی سریع آب می اندازند.
سالاد استیک کبابی
• تعداد: دو نفر (استیک های 85 گرمی)
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• زمان تهیه چاشنی: 30 دقیقه
• گریل: 17 دقیقه
مواد لازم
• سس گشنیز
• 230 گرم استیک
• دو عدد فلفل شیرین زرد یا قرمز دو نیم شده
• یک خوشه بلال
• دو عدد پیاز سبز
• دو پیمانه کاهو پیچ
• 4 عدد گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• ¼ آووکادو کوچک نگینی خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه
1. سس گشنیز را تهیه کنید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
2. چربی های استیک را بگیرید. هر دو طر ف استیک را به صورت اریب به عمق سه سانتی متر برش دهید. استیک را داخل کیسه آشپزی بپیچید و داخل ظرف کم عمقی قرار دهید. یک دوم سس گشنیز را روی آن بریزید. کیسه را محکم ببندید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال نگهدارید.
3. روی فلفل های شیرین، ذرت و پیازچه ها کمی روغن بریزید.
4. استیک و بلال را روی توری باربیکیو بگذارید تا پخته شوند. برای استیک باید حدود 22 تا 30 دقیقه آن را روی زغال حرارت بدهید تا مغزپخت شود. برای تهیه بلال کبابی نیز 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز است. نیمه های فلفل را 8 دقیقه و پیازهای سبز را 4 دقیقه روی توری بگذارید تا کباب شوند.
5. استیک را با لایه های باریک برش دهید. فلفل های شیرین و پیازچه را ریز خرد کنید. دانه های ذرت را جدا کنید. برای سرو، برگ های کاهو را داخل دو کاسه مجزا بریزید. استیک، سبزیجات گریل شده، گوجه فرنگی و در صورت تمایل آووکادوی خرد شده را به کاهو اضافه کنید. باقی مانده سس گشنیز را روی مواد بریزید.
سس گشنیز
مواد لازم
• 3 قاشق غذاخوری آب لیمو
• دو قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو قاشق غذاخوری عسل
• یک حبه سیر بزرگ (چهار قاچ شده)
• نصف قاشق چایخوری پودر چیلی
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• 1/4 قاشق چایخوری زیره سبز
طرز تهیه
1. در مخلوط کن همه مواد را با هم مخلوط کنید تا همه مواد کاملا خرد شوند.
سالاد گوجه فرنگی-ریحان
• تعداد: 6 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه با دمای 425 درجه فارنهایت
مواد لازم
• یک عدد نان فرانسوی متوسط
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو حبه سیر رنده شده
• یک عدد کاهوی کوچک خرد شده (6 پیمانه)
• سه پیمانه برگ تازه ریحان
• دو پیمانه گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• نصف پیمانه دانه کاج شیرین شده
• 60 گرم پنیر پارمسان
طرز تهیه
1. سس لیمو تهیه کنید و آن را کنار بگذارید.
2. فر را با دمای 425 درجه گرم کنید. باگت را از طول دو نیم کنید. در یک کاسه کوچک، روغن زیتون و سیر را با هم مخلوط کنید. آنها را با قلم مو روی تکه های باگت بمالید. هر تکه نان را به 3 یا 4 تکه تقسیم کنید. آنها را داخل سینی فر بچینید و به مدت سه تا 5 دقیقه بپزید تا برشته شوند. آنها را کناری بگذارید تا خنک شوند.
3. در یک کاسه بزرگ، برگ های کاهو و ریحان را با هم مخلوط کنید. در کاسه شیشه ای بلند، لایه به لایه برگ های سبز، گوجه فرنگی، دانه های کاج و پنیر را بریزید. آنها را با نان های تست شده و سس لیمو سرو کنید.
سس لیمو
مواد لازم
• نصف پیمانه روغن زیتون
• یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیمو
• 1/3 پیمانه آب لیموترش
• 4 حبه سیر رنده شده
• یک قاشق چایخوری شکر
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. در یک کاسه بزرگ، همه مواد را با هم مخلوط کنید.
سالاد ذرت و برنج
• تعداد: 10 تا 12 نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان خنک شدن: یک ساعت
• زمان پخت: 3 دقیقه
مواد لازم
• 4 خوشه بلال تازه
• یک و نیم پیمانه برنج پخته و سرد شده
• 450 گرم گوجه فرنگی گیلاسی دو نیم شده
• یک عدد پیاز قرمز کوچک، خلالی برش دهید
• یک عدد فلفل چیلی
• دو قاشق غذاخوری سرکه برنج
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• کمی سس سالاد
طرز تهیه
1. دانه های ذرت را با چاقو جدا کنید و آنها را بشویید. درون آب و نمک آنها را حدود سه دقیقه بپزید. آبکش کنید و کناری بگذارید تا سرد شوند.
2. برنج پخته شده، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل چیلی را با هم مخلوط کنید. آنها را روی ذرت داخل ظرفی که می خواهید سرو کنید بریزید.
3. سرکه و روغن زیتون را اضافه کنید. سپس، نمک و فلفل بزنید تا طعم بگیرند. سپس سرو کنید.
سالاد ذرت و انبه با سس کاری
• تعداد: 6 نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان گریل: 12 دقیقه
مواد لازم
• 4 خوشه بلال متوسط
• 2 تا 3 عدد انبه بزرگ
• یک عدد پیاز قرمز متوسط
• یک قاشق چایخوری روغن زیتون
• 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
• یک قاشق چایخوری شکر
• نصف قاشق چایخوری پودر کاری
• نصف قاشق چایخوری نمک
• 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. دانه های ذرت را جدا کنید تا به اندازه دو پیمانه دانه ذرت داشته باشید. انبه ها را پوست بکنید. هر انبه را به 12 قسمت تقسیم کنید. پوست پیاز را بگیرید و آن را به شش قاچ تقسیم کنید. البته تا انتها برش ندهید تا به صورت گل شش قاچ شده از ریشه به هم چسبیده باقی بمانند.
2. تابه را روی شعله متوسط بگذارید. یک قاشق چایخوری روغن زیتون بریزید و 2 یا 3 دقیقه بعد که روغن داغ شد، دانه های ذرت را اضافه کنید و به مدت 6 تا 8 دقیقه هم بزنید تا دانه های بلال طلایی شوند. دانه ها را در شش کاسه جداگانه بریزید.
3. در یک کاسه متوسط، تکه های انبه و پیاز را با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. برای کباب کردن، تکه های انبه را سه دقیقه روی توری کباب پز بگذارید تا طلایی شوند. پیاز را نیز 5 تا 6 دقیقه کباب کنید تا قهوه ای شود. انبه و پیاز کبابی را داخل کاسه بریزید.
4. برای تهیه سس، در یک کاسه کوچک آب لیمو ترش، شکر، پودر کاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سه قاشق غذاخوری روغن زیتون باقی مانده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سس را به مخلوط انبه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
• تعداد: 6 نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان گریل: 12 دقیقه
مواد لازم
• 4 خوشه بلال متوسط
• 2 تا 3 عدد انبه بزرگ
• یک عدد پیاز قرمز متوسط
• یک قاشق چایخوری روغن زیتون
• 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
• یک قاشق چایخوری شکر
• نصف قاشق چایخوری پودر کاری
• نصف قاشق چایخوری نمک
• 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
1. دانه های ذرت را جدا کنید تا به اندازه دو پیمانه دانه ذرت داشته باشید. انبه ها را پوست بکنید. هر انبه را به 12 قسمت تقسیم کنید. پوست پیاز را بگیرید و آن را به شش قاچ تقسیم کنید. البته تا انتها برش ندهید تا به صورت گل شش قاچ شده از ریشه به هم چسبیده باقی بمانند.
2. تابه را روی شعله متوسط بگذارید. یک قاشق چایخوری روغن زیتون بریزید و 2 یا 3 دقیقه بعد که روغن داغ شد، دانه های ذرت را اضافه کنید و به مدت 6 تا 8 دقیقه هم بزنید تا دانه های بلال طلایی شوند. دانه ها را در شش کاسه جداگانه بریزید.
3. در یک کاسه متوسط، تکه های انبه و پیاز را با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. برای کباب کردن، تکه های انبه را سه دقیقه روی توری کباب پز بگذارید تا طلایی شوند. پیاز را نیز 5 تا 6 دقیقه کباب کنید تا قهوه ای شود. انبه و پیاز کبابی را داخل کاسه بریزید.
4. برای تهیه سس، در یک کاسه کوچک آب لیمو ترش، شکر، پودر کاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سه قاشق غذاخوری روغن زیتون باقی مانده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سس را به مخلوط انبه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برترین ها