پایگاه خبری تحلیلی امروله09:54 - 1395/11/25
در اولین کارگروه بهره‌وری آب کشاورزی استان کرمانشاه مطرح شد؛

بهره‌وری آب کشاورزی با افزایش راندمان آبیاری محقق می‌شود

مرصادنيوز: بهره‌وری آب کشاورزی با افزایش راندمان آبیاری در سیستم‌های نوین آبیاری از موارد مطرح و مورد تاکید در در اولین کارگروه بهره‌وری آب کشاورزی استان کرمانشاه بود.

به گزارشامروله،  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در اولین کارگروه بهره‌وری آب کشاورزی که با حضور معاونین و مدیران این سازمان، معاون شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، دکتر خمیس آبادی رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیهی استان، مسئولین دانشگاه رازی، مسئولین منابع طبیعی و دیگر کارشناسان در سالن شماره یک سازمان برگزار شد، گفت: بهره‌وری آب کشاورزی با افزایش راندمان آبیاری محقق خواهد شد.

 

خسرو شهبازی با بیان مطلب فوق افزود: امروزه یکی از مباحث مهم و اساسی در دنیا و کشور ما که جزء کشورهای نیمه خشک و خشک بوده و با کمبود منابع آبی روبرو است باید جلوی مصرف بی رویه آب گرفته شده و مصرف بهینه شود.

 

وی با اشاره به تشکیل کارگروه بهره‌وری آب کشاورزی در استان کرمانشاه، گفت: این کارگروه به منظور همفکری و هماهنگی برای برنامه‌ریزی لازم در خصوص دستیابی به بهره‌وری آب در بخش کشاورزی تشکیل شده و در دستور کار قرار گرفته است.

 

شهبازی با بیان اینکه گفته می‌شود 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است، خاطرنشان کرد: رویکرد ما به سمت افزایش راندمان آبیاری و مجهز کردن اراضی به سیستم‌های آبیاری نوین هستیم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، تصریح کرد: سیستم‌های آبیاری بارانی 65 درصد راندمان آبیاری دارد که تاکید ما بیشتر روی سیستم‌های تیپ است که بالای 90 درصد راندمان آبیاری دارد.

 

وی همچنین استفاده از آب سبز را بسیار موثر دانست و گفت: به دنبال تولیدات پایدار با حداقل مصرف آب هستیم.

 

شهبازی افزود: تا سال 97برنامه ریزی شده تا 150 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز نمائیم.

 

علی چاله چاله، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این کارگروه بر ضرورت برنامه بهره‌وری آب کشاورزی تاکید کرد و گفت: برنامه‌های ما در حوزه بهره‌وری آب شامل بررسی و ترسیم وضع موجود، بررسی چالش‌ها، چشم انداز و ارتقاء بهره‌وری آب کشاورزی، اهداف کمی و کیفی، تعیین راهبردها، تعیین اقدامات اجرایی و علم و فناوری برای هر راهبرد و اولویت بندی راهبردها است.

 

لازم به ذکر است، در این نشست هر یک از اعضای کارگروه پیشنهادات و راهبردهای خود را ارائه کرده و رئیس جهاد کشاورزی استان نیز دستور پیگیری برنامه بهره‌وری در منابع آب کشاورزی را صادر کرد.