هیچ کس دوست ندارد زمان زیادی را برای خرید در سوپر مارکت و فروشگاه های مواد خوراکی صرف کند.
با این دستور پخت های ساده می توانید با کمترین مواد، غذاهای خوشمزه تهیه کنید. همه این غذاها 5 ماده اصلی بیشتر ندارند؛ البته اگر نمک، فلفل و روغن را نادیده بگیریم.
گوشت قلقلی مکزیکی
• تعداد: 8 تا 10 نفر
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: 6 تا 7 ساعت (حرارت کم)
مواد لازم
• 800 گرم گوجه فرنگی پخته و نرم شده
• 340 گرم گوشت چرخ کرده
• یک عدد پیاز کوچک
• 425 گرم کنسرو لوبیا
• 400 گرم آب مرغ با سیر کبابی
• 283 گرم ذرت شیرین
طرز تهیه
1. پیاز را داخل گوشت چرخکرده رنده کنید و آنها را به شکل توپ قلقلی های کوچک درآورید.
2. در یک قابلمه متوسط، گوجه فرنگی های پخته شده به روش خورشتی، گوشت های قلقلی، کنسرو لوبیا، آب مرغ و ذرت ها را بریزید.
3.در آن را بگذارید. شعله را کم کنید و اجازه دهید 6 تا 7 ساعت بپزد. سپس در ظرف دلخواه با کمی گشنیز تازه سرو کنید.
با این دستور پخت های ساده می توانید با کمترین مواد، غذاهای خوشمزه تهیه کنید. همه این غذاها 5 ماده اصلی بیشتر ندارند؛ البته اگر نمک، فلفل و روغن را نادیده بگیریم.
گوشت قلقلی مکزیکی
• تعداد: 8 تا 10 نفر
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: 6 تا 7 ساعت (حرارت کم)
مواد لازم
• 800 گرم گوجه فرنگی پخته و نرم شده
• 340 گرم گوشت چرخ کرده
• یک عدد پیاز کوچک
• 425 گرم کنسرو لوبیا
• 400 گرم آب مرغ با سیر کبابی
• 283 گرم ذرت شیرین
طرز تهیه
1. پیاز را داخل گوشت چرخکرده رنده کنید و آنها را به شکل توپ قلقلی های کوچک درآورید.
2. در یک قابلمه متوسط، گوجه فرنگی های پخته شده به روش خورشتی، گوشت های قلقلی، کنسرو لوبیا، آب مرغ و ذرت ها را بریزید.
3.در آن را بگذارید. شعله را کم کنید و اجازه دهید 6 تا 7 ساعت بپزد. سپس در ظرف دلخواه با کمی گشنیز تازه سرو کنید.
استیک با سیر کبابی
• تعداد: 6 نفر (سه استیک 85 گرمی)
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان کباب کردن: 30 دقیقه
مواد لازم
• 1 تا 2 بوته حبه
• 3 تا 4 قاشق چایخوری ریحان تازه خرد شده یا یک قاشق چایخوری ریحان خشک
• یک قاشق غذاخوری رزماری تازه
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن گیاهی
• 680 گرم گوشت دنده بی استخوان گوساله یا استیک راسته گوساله (به ضخامت 3 سانتی متر برش دهید)
• 1 تا 2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
•نصف قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
1. 1.5 سانتی متر از بالای بوته های سیر را برش دهید. فقط پوست روی آن را بگیرید. فویل ضخیمی بردارید و آن را به شکل مربع 25 سانتی متری درآورید. بوته سیر را وسط آن بگذارید. ریحان و رزماری را اضافه کنید و کمی روغن بریزید. در فویل را محکم ببندید.
2. فویل را روی توری روی کباب پز به مدت 30 دقیقه بپزید. داخل فر نیز می توانید با حرارت گریل این کار را انجام دهید.
3.در این زمان، چربی های استیک را جدا کنید. هر دو طرف استیک را نمک و فلفل بزنید. گوشت را نیز روی همان توری که سیرها هستند قرار دهید. آن را تا زمانی که به نظر آماده شده است، بپزید (آبدار یا برشته بودن آن به خودتان بستگی دارد). برای آبدار بودن حدود 15 دقیقه روی حرارت 145 درجه فارنهایت و برای کامل پخته شدن، 22 دقیقه با حرارت 160 درجه فارنهایت زمان نیاز است.
4. برای سرو، استیک را به شش قسمت تقسیم کنید. سیر را از فویل خارج کنید و مخلو ط ریحان را نگه دارید. حبه های سیر را روی استیک بمالید. آنها را به آرامی روی استیک ها له کنید. در انتها نیز سس ریحان را روی آنها بریزید.
مرغ پوشیده در ژامبون یا سس خرما
• تعداد: 4 نفر
•زمان تهیه و پخت: 30 دقیقه
مواد لازم
• 230 گرم فیله مرغ
• 125 گرم پنیر با سیر و سبزیجات معطر
• 4 ورقه باریک ژامبون مرغ یا گوشت
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• نصف پیمانه خرمای خرد شده
• نصف پیمانه سرکه بالزامیک
• 1/3 پیمانه آب
• نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه
1. سینه مرغ را افقی دو نیم کنید. روی هر تکه یکچهارم پنیر بگذارید. ژامبون را دور آن بپیچید و زیر مرغ ثابت کنید.
2. در تابه ای بزرگ روغن را با حرارت زیاد گرم کنید. مرغ را به طوری که پنیر بالا باشد داخل تابه بگذارید و 5 دقیقه بپزید. آن را برگردانید و 5 دقیقه دیگر بپزید تا همه جای فیله به خوبی مغزپخت شود. آنها را داخل ظرف بگذارید و گرم نگه دارید.
3.تابه را از روی حرارت بردارید. خرما، سرکه و آب را داخل آن بریزید. دوباره روی حرارت بگذارید. بدون در 5 تا 7 دقیقه بپزید تا سس غلیظ و خرماها نرم شوند. هم بزنید تا سس قهوه ای شود.
4. سس را با قاشق روی مرغ ها بریزید و کم ینمک و فلفل اضافه کنید.
سوپ تابستانه
• تعداد: 4 نفر
مواد لازم
• 480 گرم گوشت گوساله پخته شده، اندازه خورشتی خرد شود
• 225 گرم هویج کوچک خرد شده
•پیمانه آب
•دو پیمانه سس رزماری، سیر کبابی و سیب زمینی
• 400 گرم گوجه فرنگی کبابی خرد شده با سیر
• دو قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد شده
طرز تهیه
1.یک پیمانه آب و هویج ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کنید تا آب نیم جوش شود. سه دقیقه در آن را بگذارید. باقی مانده آب، سیب زمینی، گوجه فرنگی و یک قاشق غذاخوری آویشن را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. سه دقیقه دیگر در قابلمه را بگذارید تا سبزیجات کمی نرم شوند. گوشت های خورشتی و پخته شده را اضافه کنید. نمک بزنید و اجازه دهید کمی قل بزند.
2.در انتها آویشن و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
مرغ سوخاری و سیب زمینی شیرین
• تعداد: 4 تا 6 نفر
• زمان تهیه: 25 دقیقه
• زمان سوخاری کردن: یک ساعت و نیم تا یک ساعت و 45 دقیقه در حرارت 375 درجه فارنهایت
مواد لازم
• 3 بوته سیر
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1.5 قاشق غذاخوری رزماری تازه خرد شده
• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
• یک عدد مرغ درسته 1.5 کیلوگرمی
• سه عدد سیب زمینی شیرین، پوست کنده و خرد شده
• یک عدد پیاز درشت، خلالی خرد شده
طرز تهیه
1. فر را با دمای 375 درجه گرم کنید. حبه های سیر را جدا کنید. احتمالا حدود 30 حبه سیر خواهید داشت. آنها را پوست بگیرید. 4 حبه سیر را رنده کنید و بقیه را کناری بگذارید.
2.در یک کاسه کوچک، سیر رنده شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق غذاخوری رزماری، فلفل سیاه و 1/4 قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. سیرهای رنده شده را به پوست مرغ بمالید.
3. 6 حبه سیر را داخل شکم مرغ بگذارید. پاهای مرغ را جمع کنید و با نخ ببندید. بال های آن را زیر کمرش سفت کنید. آن را داخل جوجه گردان فر بگذارید. حرارت را روی مرکز تنظیم کنید تا به مرغ درست پخته شود. آن را به مدت 1.5 تا 1.45 ساعت بپزید.
4. در همین زمان، سیب زمینی شیرین، خلال پیاز و حبه های باقی مانده از سیر، نصف قاشق غذاخوری رزماری و ¼ قاشق چایخوری نمک را داخل تابه فر بریزید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی سبزیجات بریزید. آن را در طبقه دیگری از فر قرار دهید تا 50 تا 60 دقیقه بپزد. هر 15 دقیقه یکبار این مخلوط را هم بزنید.
5. مرغ را از فر خارج کنید. 15 دقیقه پیش از بریدن مرغ دو آن فویل بپیچید و اجازه دهید در دمای اتاق بماند. آن را با سبزیجات سرو کنید. می توانید پیش از سرو، استخوان های مرغ را جدا کنید.
• تعداد: 6 نفر (سه استیک 85 گرمی)
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان کباب کردن: 30 دقیقه
مواد لازم
• 1 تا 2 بوته حبه
• 3 تا 4 قاشق چایخوری ریحان تازه خرد شده یا یک قاشق چایخوری ریحان خشک
• یک قاشق غذاخوری رزماری تازه
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن گیاهی
• 680 گرم گوشت دنده بی استخوان گوساله یا استیک راسته گوساله (به ضخامت 3 سانتی متر برش دهید)
• 1 تا 2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
•نصف قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
1. 1.5 سانتی متر از بالای بوته های سیر را برش دهید. فقط پوست روی آن را بگیرید. فویل ضخیمی بردارید و آن را به شکل مربع 25 سانتی متری درآورید. بوته سیر را وسط آن بگذارید. ریحان و رزماری را اضافه کنید و کمی روغن بریزید. در فویل را محکم ببندید.
2. فویل را روی توری روی کباب پز به مدت 30 دقیقه بپزید. داخل فر نیز می توانید با حرارت گریل این کار را انجام دهید.
3.در این زمان، چربی های استیک را جدا کنید. هر دو طرف استیک را نمک و فلفل بزنید. گوشت را نیز روی همان توری که سیرها هستند قرار دهید. آن را تا زمانی که به نظر آماده شده است، بپزید (آبدار یا برشته بودن آن به خودتان بستگی دارد). برای آبدار بودن حدود 15 دقیقه روی حرارت 145 درجه فارنهایت و برای کامل پخته شدن، 22 دقیقه با حرارت 160 درجه فارنهایت زمان نیاز است.
4. برای سرو، استیک را به شش قسمت تقسیم کنید. سیر را از فویل خارج کنید و مخلو ط ریحان را نگه دارید. حبه های سیر را روی استیک بمالید. آنها را به آرامی روی استیک ها له کنید. در انتها نیز سس ریحان را روی آنها بریزید.
مرغ پوشیده در ژامبون یا سس خرما
• تعداد: 4 نفر
•زمان تهیه و پخت: 30 دقیقه
مواد لازم
• 230 گرم فیله مرغ
• 125 گرم پنیر با سیر و سبزیجات معطر
• 4 ورقه باریک ژامبون مرغ یا گوشت
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• نصف پیمانه خرمای خرد شده
• نصف پیمانه سرکه بالزامیک
• 1/3 پیمانه آب
• نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه
1. سینه مرغ را افقی دو نیم کنید. روی هر تکه یکچهارم پنیر بگذارید. ژامبون را دور آن بپیچید و زیر مرغ ثابت کنید.
2. در تابه ای بزرگ روغن را با حرارت زیاد گرم کنید. مرغ را به طوری که پنیر بالا باشد داخل تابه بگذارید و 5 دقیقه بپزید. آن را برگردانید و 5 دقیقه دیگر بپزید تا همه جای فیله به خوبی مغزپخت شود. آنها را داخل ظرف بگذارید و گرم نگه دارید.
3.تابه را از روی حرارت بردارید. خرما، سرکه و آب را داخل آن بریزید. دوباره روی حرارت بگذارید. بدون در 5 تا 7 دقیقه بپزید تا سس غلیظ و خرماها نرم شوند. هم بزنید تا سس قهوه ای شود.
4. سس را با قاشق روی مرغ ها بریزید و کم ینمک و فلفل اضافه کنید.
سوپ تابستانه
• تعداد: 4 نفر
مواد لازم
• 480 گرم گوشت گوساله پخته شده، اندازه خورشتی خرد شود
• 225 گرم هویج کوچک خرد شده
•پیمانه آب
•دو پیمانه سس رزماری، سیر کبابی و سیب زمینی
• 400 گرم گوجه فرنگی کبابی خرد شده با سیر
• دو قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد شده
طرز تهیه
1.یک پیمانه آب و هویج ها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کنید تا آب نیم جوش شود. سه دقیقه در آن را بگذارید. باقی مانده آب، سیب زمینی، گوجه فرنگی و یک قاشق غذاخوری آویشن را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. سه دقیقه دیگر در قابلمه را بگذارید تا سبزیجات کمی نرم شوند. گوشت های خورشتی و پخته شده را اضافه کنید. نمک بزنید و اجازه دهید کمی قل بزند.
2.در انتها آویشن و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
مرغ سوخاری و سیب زمینی شیرین
• تعداد: 4 تا 6 نفر
• زمان تهیه: 25 دقیقه
• زمان سوخاری کردن: یک ساعت و نیم تا یک ساعت و 45 دقیقه در حرارت 375 درجه فارنهایت
مواد لازم
• 3 بوته سیر
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 1.5 قاشق غذاخوری رزماری تازه خرد شده
• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
• یک عدد مرغ درسته 1.5 کیلوگرمی
• سه عدد سیب زمینی شیرین، پوست کنده و خرد شده
• یک عدد پیاز درشت، خلالی خرد شده
طرز تهیه
1. فر را با دمای 375 درجه گرم کنید. حبه های سیر را جدا کنید. احتمالا حدود 30 حبه سیر خواهید داشت. آنها را پوست بگیرید. 4 حبه سیر را رنده کنید و بقیه را کناری بگذارید.
2.در یک کاسه کوچک، سیر رنده شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق غذاخوری رزماری، فلفل سیاه و 1/4 قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. سیرهای رنده شده را به پوست مرغ بمالید.
3. 6 حبه سیر را داخل شکم مرغ بگذارید. پاهای مرغ را جمع کنید و با نخ ببندید. بال های آن را زیر کمرش سفت کنید. آن را داخل جوجه گردان فر بگذارید. حرارت را روی مرکز تنظیم کنید تا به مرغ درست پخته شود. آن را به مدت 1.5 تا 1.45 ساعت بپزید.
4. در همین زمان، سیب زمینی شیرین، خلال پیاز و حبه های باقی مانده از سیر، نصف قاشق غذاخوری رزماری و ¼ قاشق چایخوری نمک را داخل تابه فر بریزید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی سبزیجات بریزید. آن را در طبقه دیگری از فر قرار دهید تا 50 تا 60 دقیقه بپزد. هر 15 دقیقه یکبار این مخلوط را هم بزنید.
5. مرغ را از فر خارج کنید. 15 دقیقه پیش از بریدن مرغ دو آن فویل بپیچید و اجازه دهید در دمای اتاق بماند. آن را با سبزیجات سرو کنید. می توانید پیش از سرو، استخوان های مرغ را جدا کنید.