پایگاه خبری تحلیلی امروله07:09 - 1398/09/30

توصیه های طب سنتی برای شب یلدا/ پرهیز از حجیم خوری

به گزارشامروله، علیرضایارقلیدر گفتگو باخبرنگارمهر،در خصوصتوصیه‌های طب سنتی در مورد تغذیه شب یلدا، افزود: نکته مهم است این است که در این شب از پرخوری پرهیز شود و آجیل شور به هیچوجهخورده نشود.

وی به میوه‌های شب یلدا اشاره وتاکیدکرد: خوردناناربسیارتوصیهمی‌شوداماهندوانه چون میوه این فصل نیست باید کم خورده شود. همچنین خوردن پرتقال خیلیتوصیهنمی‌شود و به جای آن می‌توان مرغ را درآب پرتقالبپزند تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال،غذانیز خوشمزه شود و هم سردیمیوه‌هاگرفته شود.

اینمتخصصپژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه در این شب انواعمخلفاتو غذاها فراهم است گفت: در مجموع باید غذاهای سبک وکم حجممیل شود و بیشتر بحثدورهمیمطرح است.

یارقلی، خوردن لبو وشلغمرا نیزتوصیهکرد و اظهار داشت: شلغم یک غذای کامل است و درصورتسرماخوردگی می‌توانوسطشلغم را عسل ریخت و میل کرد.

وی همچنیندر خصوصدمنوشهانیز افزود: درصورتداشتن سرماخوردگی در این شب می‌توانند ازدمنوشگل گاوزبان ولیمو عمانیاستفاده کنند که کوفتگی را می‌گیرد و همین باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود و در شرایط عادی نیزدمنوشبابونه، مرزنجوش و آویشنتوصیهمی‌شود. همچنیندمنوشهایبادرنجبویه،ورون(به لیمو) که برگخوش بوو بسیارمفیددارد نیزتوصیهمی‌شود.

وی درمورد استفادهاز گوشت و مرغ نیز در شب یلدا گفت: بهتراست از گوشت‌های لطیف استفاده شود و گوشت گوسفند بهتر است ولی برای کم شدن غلظت گوشت می‌توان هنگام پختن گوشت چند قاشق سرکه به آن اضافه کنند و اگر بخواهند لطیف‌تر شود می‌توانند آن را با آبنخودبپزند.

یارقلیتاکیدکرد: گوشت گوساله نیز سرد نیستاماچون خیلی غلیظ است اثرات سرمازایی ایجاد می‌کندبه همین دلیلاست کهتوصیهنمی‌شود.