به گزارشامروله، به نقل از اسلام آباد خبر، در حالیکه رودخانه «راوند» با عبور از مرکز شهر اسلامآباد غرب و وارد شدن به محدوده روستاهای "برف آباد" و "لر" میتواند یک ظرفیت برای رونق و توسعه گردشگری شهرستان باشد اما در سایه غفلت مسئولان سالهاست به یک فاجعه زیستمحیطی تبدیل شده است.
هرساله در اواخر پاییز هزاران قطعه از آبزیان رودخانه راوند اسلامآبادغرب تلف شده که مسئولین امر اطلاع رسانی دقیقی از علت بروز این معضل در شهرستان نکرده اند اما امسال، ورود رسانه ها و انتشار گسترده تلف شدن ماهی ها و پرندگان و حیوانات اطراف رودخانه موجب برانگیخته شدن احساسات مردم و واکنش های متعدد به این موضوع شد که منجر به ورود جدی مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه و آغاز تحقیقات در این خصوص شد.
فریدون یاوری مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه در گفت وگوبا رسانه ها دلایل متعددی را برای این فاجعه زیست محیطی اعلام کرد که از جمله آن کاهش میزان دبی آب رودخانه و کاهش میزان اکسیژن آب، رعایت نکردن حق آبه زیست محیطی توسط آب منطقه ای، بندهای روی رودخانه راوند که مانع رها سازی آب شده اند و فاضلاب واحدهای صنعتی بالادستی بود.
شاهرخ سبزی رئیس اداره محیط زیست اسلام آبادغرب در گفتگو با خبرنگار اسلام آبادخبر اظهار داشت: کاری که برعهده ما بوده شامل گزارشات اولیه و اعلام خسارت به اداره کل ارسال شده و بحث قضایی این موضوع در اداره کل محیط زیست استان در حال پیگیری است.
ورود پساب آلاینده به رودخانه برفآباد موجب تلفات 4 هزار قطعه از آبزیان شد
حسین ویسی رئیس اداره حقوقی حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار اسلام آبادخبر عنوان کرد: در بررسیهای کارشناسی، همکاران اداره حقوقی محیط زیست به این سرنخ رسیدند که اختلال در سیستم یکی از واحدهای صنعتی شهرستان موجب ورود پساب تصفیه نشده به رودخانه روستای برفآباد و آلودگی رودخانه شده است.
وی افزود: علاوه بر این، خشکسالی و کمبود آب رودخانه و کاهش دبی آب، معلول بر علت شده که رودخانه نتواند خودپالایی لازم را داشته باشد که موجب تلفات آبزیان شد. اداره ادله و مستندات لازم را جمع آوری کرده و اقدامات حقوقی لازم در دست اقدام است.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما (بنا به اظهارات بومیان محلی) که در 10 سال گذشته این مشکل تداوم داشته و فقط مربوط به امسال نیست!، گفت: طی 10 سال گذشته فقط دوبار این مشکل را داشتهایم یکی در سال 98 که منتسب به یک شرکت نیمه دولتی بود و مشکل امسال هم به یکی از واحدهای صنعتی شهرستان مربوط بود و در 10 سال گذشته تلفات ناشی از ورود پساپ آلاینده به رودخانه نداشته ایم.
ویسی گفت: در فصول کم آبی سال زمانی که دبی رودخانه به حداقل می رسد معمولا کوچکترین شوک به رودخانه موجب تلفات می شود چه بسا اینکه همان شوک اگر در فصول پر آب رودخانه باشد مشکلی پیش نمی آید.
وی احساس مسئولیت عمومی جامعه و حساس شدن مردم به مسائل زیست محیطی را بسیار قابل احترام دانست و گفت: همانطور که در قانون اساسی آمده که حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی است هدف سازمان نیز همین که اگر واقعا" دغدغه ها عمومی شود خیلی به نفع محیط زیست و زندگی ماست.