پایگاه خبری تحلیلی امروله11:27 - 1400/02/21

اولین روز ثبت‌نام داوطلبان ریاست‌جمهوری در خیابان فاطمی

ثبت‌نام داوطلبان دوره سیزدهم انتخابات ریاست‌جمهوری از صبح امروز در محل ستاد انتخابات کشور در خیابان فاطمی تهران آغاز شد.

به گزارش امروله ،سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری صبح امروز (سه‌شنبه) رسماً بادستور وزیر کشورو با آغاز فرآیند ثبت‌نام داوطلبان، به مدت ۵ روز، در محل ستاد انتخابات کشور در خیابان فاطمی تهران کلید خورد.

۱۱:۰۵«سعید محمد» در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم ثبت‌نام کرد

«سعید محمد» صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور در محل ستاد انتخابات کشور در خیابان فاطمی تهران در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد.

۱۰:۴۰کدخدایی در جمع خبرنگاران: ثبت‌نام‌های بدون مدارک مدنظر شورای نگهبان اعتباری ندارد

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (سه‌شنبه) و در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه انتخاباتی شورا گفت: طبق مصوبه‌ای که شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال شده ثبت‌نام‌هایی که فاقد مدارک باشد اعتباری ندارد و مورد بررسی قرار نمی‌گیرد و به نماینده شورای نگهبان سپرده‌ایم این‌ها را تحویل نگیرد.

کدخدایی گفت: به وزارت کشور گفته‌ایم بر اساس مصوبه مدارک را تحویل می‌گیریم. مدارک را باید وزارت کشور ضمیمه کند و مورد تأیید نماینده شورا نگهبان قرار گیرد.

وی ادامه داد: ما اعلام کردیم اینکه وزارت کشور مطالب دیگری را دنبال می‌کند ما نمی‌توانیم مانع شویم.

 

۸:۴۰«محمدحسین نامی» در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم ثبت‌نام کرد

محمدحسین نامی وزیر اسبق ارتباطات با حضور در محل ستاد انتخابات کشور برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد.

وی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه ۶۴ برنامه برای انتخابات پیش‌رو در نظر دارم، اظهار داشت: اعتقاد من این است تا زمانی که همه نامزدهای مورد نظر، مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفتند نه باید ستاد بزنند و نه از اعضای کابینه نام ببرند.

نامی در پاسخ به این سوال که خود را عضو کدام جریان سیاسی می‌دانید، گفت: به صورت مستقل وارد انتخابات شدم اما به لحاظ فکری، اصولگرا هستم.

 

۸:۳۰اولین نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وارد ستاد انتخابات کشور شد

«وهاب عزیزی» دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی صبح امروز به محل ستاد انتخابات کشور رفت و برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

 

ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری از ساعت ۸ الی ۱۸ انجام خواهد شد و هر داوطلب برای ثبت‌نام، باید مطابق با اطلاعیه شماره ۵ شورای نگهبان مدارک لازم [بر اساس مصوبه جدید] را همراه خود داشته باشد.

۱) ۲ قطعه عکس ۴*۶ (مربوط به سال جاری)

۲) اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه (چهار نسخه)

۳) اصل و کپی مدرک تحصیلی (حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تأیید وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه)

۴) ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

۵) مستندات تصدی حداقل چهار سال (در مجموع) در مناصب مذکور در بند ۲ ماده ۲ مصوبه شورای نگهبان شامل:

۱-۵) مقامات سیاسی موضوع بندهای «الف»، «ب» و «ج» ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷

۲-۵) معاونین رؤسای قوای سه‌گانه

۳-۵) اعضای شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام

۴-۵) مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور

۵-۵) رؤسای سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سطح ملی

۶-۵) فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر

۷-۵) رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور

۸-۵) استانداران

۹-۵) شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت

۱۰-۵) اشخاص، مقامات و مدیران هم‌طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان

تذکر ۱: دارا بودن حداقل سن ۴۰ سال و حداکثر ۷۵ سال تمام شمسی هنگام ثبت‌نام

تذکر ۲: ثبت‌نام داوطلبان بدون ارائه مدارک مذکور فاقد اعتبار است.

به گفته جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور، به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماری کووید -۱۹ هر داوطلب تنها می‌تواند یک همراه با خود در محل ثبت‌نام داشته باشد.

عرف همچنین تاکید کرد: افرادی که می‌خواهند وارد ستاد انتخابات کشور شوند، اعم از داوطلبان و خبرنگاران، در سامانه ماسک چک می‌شوند، اگر بیماری داشته باشند اجازه ورود داده نخواهد شد.

به گزارش مهر، وزارت کشور براساس ابلاغیه دبیر شورای نگهبان می‌بایست ثبت‌نام از داوطلبین انتخابات را مطابق با مصوبه جدید شورای نگهبان انجام دهد اما روحانی طی دستوری که روز گذشته به وزیر کشور داد، برگزاری انتخابات باید بر اساس جمع‌بندی نظریه تفسیری معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری و طبق قوانین موجود باشد. معاونت حقوقی رئیس‌جمهور نیز در نامه‌ای ۷ بندی با ارائه تفسیر حقوقی خود از مصوبه شورای نگهبان، صلاحیت وضع معیارهای نوعی یا قانونگذاری را بر اساس اصل ۷۱ قانون اساسی، صرفاً بعهده مجلس شورای اسلامی دانسته و تاکید کرده است که در صورت تصویب قانون از سوی مجلس هم ابلاغ آن برای اجرا با رئیس‌جمهور است.