پایگاه خبری تحلیلی امروله19:04 - 1403/08/21
مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه خبر داد:

ایجاد ۳ روستابازار جدید در شهرستان‌های استان کرمانشاه

مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه از ایجاد سه روستابازار جدید در شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، کنگاور و دالاهو خبر داد.

به گزارش امروله ،ایرج صفایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: استان کرمانشاه در حال حاضر دارای ۱۱ روستابازار است که به‌عنوان مراکزی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی به مصرف‌کنندگان فعالیت می‌کنند. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه افزود: سه شهرستان از استان هنوز از چنین بازاری بی‌بهره‌اند که مسئولان در تلاش هستند تا پایان سال جاری، روستابازارهایی را در این مناطق راه‌اندازی کنند.

وی تصریح کرد: از سه شهرستان باقی‌مانده، در شهرستان سرپل‌ذهاب، مکانی برای این بازار مشخص و جانمایی شده است؛ اما نیازمند تجهیزاتی نظیر قفسه‌بندی و تأمین کالاهای لازم است تا بتواند فعالیت خود را آغاز کند. 

صفایی ادامه داد: در دالاهو و کنگاور، مشکلاتی در زمینه زمین مناسب برای احداث روستابازار وجود دارد: در کنگاور قرار است این بازار توسط بخش خصوصی ایجاد شود، در حالی که در دالاهو نیز پیگیری‌ها برای تخصیص زمین از سوی تشکل‌ها و نهادهای محلی ادامه دارد. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت: مسئولان ابراز امیدواری کرده‌اند که با واگذاری زمین و تأمین تجهیزات، این دو شهرستان نیز به روستابازار مجهز شوند. 

وی افزود: ایجاد روستابازارها با دو هدف اساسی صورت می‌گیرد؛ نخست جلوگیری از افزایش قیمت کالاها و دوم حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انجام می‌شود. 

صفایی عنوان کرد: این بازارها به تولیدکنندگان اجازه می‌دهند که محصولات خود را به‌صورت مستقیم یا از طریق تعاونی‌ها به مصرف‌کنندگان عرضه کنند. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه اذعان کرد: با عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و حذف واسطه‌ها، قیمت کالاها به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و مصرف‌کنندگان می‌توانند کالاهای مورد نیاز خود را با قیمتی پایین‌تر تهیه کنند؛ به این ترتیب، هم از تولیدکنندگان به لحاظ فروش محصولاتشان حمایت می‌شود و هم از مصرف‌کنندگان در برابر قیمت‌های متورم محافظت خواهد شد. 

وی افزود: بخشی از محصولات کشاورزی تولید شده توسط کشاورزان در این بازارها عرضه می‌شود و بخشی نیز به کالاهای اساسی یارانه‌دار نظیر شکر، قند، روغن، گوشت و مرغ اختصاص می‌یابد. 

صفایی خاطرنشان کرد: این بازارها به‌عنوان مراکز مطمئن توزیع این کالاها برای مصرف‌کنندگان فعالیت دارند و حتی برخی از آن‌ها در طرح کالابرگ الکترونیکی نیز فعال‌اند. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان کرمانشاه اذعان کرد: در شهرهای بزرگ استان کرمانشاه مانند شهرستان کرمانشاه و اسلام‌آبادغرب، نیاز به تعداد بیشتری از روستابازارها احساس می‌شود؛ اگر شهرداری‌ها و دستگاه‌های دولتی زمین‌های لازم را در اختیار تشکل‌ها قرار دهند، می‌توان با استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود و همچنین تسهیلات اعطایی، روستابازارهای جدیدی ایجاد کرد. 

وی در پایان گفت: این بازارها علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد بومی، به تثبیت قیمت‌ها و افزایش دسترسی عموم به کالاهای اساسی کمک خواهند کرد و به‌عنوان یکی از راهکارهای مؤثر در تنظیم بازارهای محلی، در خدمت مردم قرار خواهند گرفت. 

انتهای خبر/