پایگاه خبری تحلیلی امروله16:38 - 1403/09/03

بسیج به معنای بیداری است

مسئول حوزه نمایندگی در سپاه صحنه گفت:بسیجی‌ای که فکر کند وظیفه اش فقط جهاد در جنگ است، بسیجی نمی‌ماند،بالِ جهاد با نفس، باید به اندازه بال جهاد نظامی قوی باشد وبسیج به معنایی بیداری است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری امروله حجت الاسلام والمسلمین سلمان کریمی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه صحنه در مراسم هفته بسیج که در مسجد بید سرخ برگزار شد؛ اظهار داشت: در یک برداشت و نگاه کاملا سلیقه ای به کلمه بسیج، می‌توانیم بسیج را مخفف چند مفهوم بدانیم؛ در حقیقت پایه‌های حرکتی یک بسیجی را می توانیم در این چند حرف خلاصه کنیم.

 

وی عنوان کرد:بسیج به معنای بیداری است،انسان در اثر یک سری اطلاعات و آگاهی‌ها به نقطه ای می‌رسد که درک کند هدف اصلی زندگی کردن ،‌‌ رسیدن به گزینه‌های خور و خواب و خشم و شهوت نیست و یکی از قسمت‌های مهم این است که انسان بتواند به هم نوع خودش کمک کند و در جهت یاری مظلومان، قیام کند، این قیام ممکن است قیام اقتصادی باشد در مبارزه با فقر، قیام نظامی باشد در مبارزه با استعمار و استثمار، یا قیام فرهنگی "جنگ نرم" باشد، روی هم رفته، یک بسیجی واقعی اول باید در اثر آگاهی، بیدار شود.

 

سلمان کریمی خاطر نشان کرد:بسیج را می‌توانیم بطور خیلی سلیقه ای، سازماندهی اسم بگذاریم ، یعنی هیچ تشکیلات و تشکل و هیچ انگیزه و بیداری در عالم، بدون سازماندهی جواب نمی‌دهد.

 

وی تاکید کرد:سازماندهی یعنی متمرکز کردن نیروها در جهت یک هدف، و نگه داشتن این قوا در کنار هم، این هم آوایی و هم‌نوایی در این قوا باعث می‌شود ضربه‌هایی که زده می‌شود، متمرکز تر و موثرتر باشد، لذا دومین وظیفه بسیجی این است که در سازماندهی قرار بگیرد و در این سازماندهی فقط نقش خودش را بازی کند،یک بازیکن خوب فوتبال که بهترین پستش دفاع است، ممکن است بتواند نقش یک فوروارد را هم بازی کند، اما اگر پست خودش را رها کند و به نقش دیگری بپردازد، سازماندهی این تیم را به هم می‌ریزد.

 

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه بابیان این که  در بحث بسیج، چه در جنگ نرم و چه در جنگ سخت، سازماندهی دومین مطلب مهم است، که چه کسی به درد کجا می‌خورد و در چه زمانی چه کار باید انجام دهند؛افزود: یک بچه حزب‌اللهی حتی با انگیزه بالا، نمی‌تواند بسیجی خوبی باشد، مگر اینکه در یک سازمان قرار بگیرد.

 

وی اذعان کرد:بسیج را یاری‌گری نام می‌گذاریم،یعنی بسیجی خودش فرمانده نیست، بلکه ولایت و خدا را یاری می‌کند در حقیقت یعنی در پناه یک فرمانده قرار گرفتن،بسیجی یعنی یاری‌گر، نه تصمیم گیرنده و عامل،زمانی که به او بگویند بجنگ، بدون چون و چرا می‌جنگد و وقتی هم بگویند جنگ تمام است، چون و چرا نمی‌کند.

 

کریمی بیان داشت:جهاد دو بُعد دارد، اگر بسیجی فقط به یک بُعد بپردازد، یعنی جهاد نظامی و جنگ نرم و سخت، حرکت با این یک بال به زمینش می‌زند.

 

وی اظهار داشت: جهاد در دین مبارک اسلام به صورت جهاد در جنگ سخت ،نیمه سخت و نرم و جهاد با نفس تعریف شده است.

 

کریمی در پایان افزود:بسیجی‌ای که فکر کند وظیفه اش فقط جهاد در جنگ است، بسیجی نمی‌ماند، بالِ جهاد با نفس، باید به اندازه بال جهاد نظامی قوی باشد.