پایگاه خبری تحلیلی امروله21:56 - 1403/10/26
مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی کرمانشاه مطرح کرد

فاجعه بازنشستگی ۵۲ درصدی کارگران مشاغل زیان‌آور

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته، ۵۲ درصد از جمعیت بازنشسته در حوزه کارگری و کارفرمایی از محل مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند، این آمار یک فاجعه برای سازمان تأمین اجتماعی است.

به گزارش امروله ،اسکندر کاکایی عصر امروز چهارشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته، ۵۲ درصد از جمعیت بازنشسته در حوزه کارگری و کارفرمایی از محل مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند، این آمار یک فاجعه برای سازمان تأمین اجتماعی است. 

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه افزود: متأسفانه بسیاری از افرادی که از قانون سخت و زیان‌آور استفاده می‌کنند، معمولاً در سنین پایین وارد این قانون می‌شوند و سابقه کاری بیش از ۳۰ سال برایشان فراهم می‌شود، در نهایت همین افراد ۳۵ سال سابقه کار خواهند داشت و از سازمان تأمین اجتماعی ماهیانه حقوق دریافت می‌کنند. 

وی تصریح کرد: این موضوع باعث به وجود آمدن یک مشکل اساسی در بازار کار می‌شود چرا که وقتی افرادی که سابقه و تجربه دارند، دوباره جذب بازار کار می‌شوند، طبیعتاً فرصت‌های شغلی برای کسانی که به‌دنبال کار هستند کاهش پیدا می‌کند، این وضعیت به زیان جامعه و جوانان جویای کار است. 

کاکایی عنوان کرد: یکی از مسائل مهم که باید به آن توجه کنیم، اصلاحات محیط کار است، طبق قانون کارفرما موظف بود پس از دو سال از اعلام شرایط سخت و زیان‌آور، محیط کار را اصلاح کند، اما متأسفانه این اصلاحات هیچ‌گاه صورت نگرفت، تنها مسئله بازنشستگی مطرح شد و همین امر فشار زیادی به سازمان تأمین اجتماعی وارد کرد، تضعیف سازمان تأمین اجتماعی یکی از نتایج این‌عدم اصلاحات است. 

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه ادامه داد: طبق رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، سازمان تأمین اجتماعی موظف است که محاسبات را بر اساس سنوات پایانی کار بیمه شده انجام دهد و نمی‌تواند به‌طور ماهانه حساب‌های بیمه‌ای را محاسبه کند، این مسئله یکی دیگر از مشکلات بزرگ سازمان است. 

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۰ سازمان تأمین اجتماعی شرایطی را فراهم کرده بود که کارفرما بتواند به طور ماهانه حق بیمه‌ها را پرداخت کند، اما این روش از سوی دیوان عدالت اداری تایید نشد و اکنون سازمان تأمین اجتماعی موظف است محاسبات خود را بر اساس سنوات پایانی کار بیمه‌شده انجام دهد. 

کاکایی ادامه داد: اخیراً در تجمعی اعتراضی در کارخانه قند بیستون، بیش از ۴۰ نفر از کارکنان که عمدتاً زیر ۵۰ سال سن داشتند، درخواست‌هایی را مطرح کردند، مطابق قوانین موجود کارفرمایان موظف هستند حق بیمه این افراد را پرداخت کنند، اما این موضوع به راحتی قابل حل نیست و نیاز به نظارت دقیق‌تری از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز بهداشت دارد. 

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه در پایان گفت: این مشکلات نشان می‌دهد که باید اصلاحات اساسی در قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور و سیستم پرداختی سازمان تأمین اجتماعی صورت گیرد، متأسفانه این چالش‌ها در سطح کشور به سادگی قابل حل نیست و نیاز به اقداماتی جدی و هماهنگ دارد. 

انتهای خبر/