پایگاه خبری تحلیلی امروله06:24 - 1392/06/24

یک نقاشی تئاتر در جشنواره ی «آیینی، سنتی»

ایرجی در گفت‌وگویی با خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه این نمایش یک «نقاشی- تئاتر»است، افزود: رویکرد ما در این کار غنی شدن وجوه دیداری تئاتر و همچنین توجه به تنوع زیبایی شناسی هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ متفاوت بودن تصاویر بوده است.

 

این کارگردان تئاتر ادامه داد: در این کار، تعدادی نقاشی ساده و بدوی از قبل کشیده شده و در صحنه آماده است. تعدادی هم توسط گروه در بخش‌هایی از اجرا کشیده می‌شود،این نقاشی‌ها بخشی از انتقال داستان نمایش را برعهده دارند و در واقع بهانه‌ای برای ورود هنرهای تجسمی به نمایش هستند.

 

ایرجی با اشاره به اینکه در این نمایش نوعی سادگی همراه با خلاقیت وجود دارد، توضیح داد: به عقیده من سادگی غنای ذاتی تئاتر است و ما هم سعی کردیم کارمان در عین سادگی خلاقانه باشد و درعین حال از آئین- تئاتر هم در اجرای‌مان بهره برده‌ایم که همه این موارد باعث شده است که اجرای‌مان از یک سو به ساده بودن چشم داشته باشد و از سوی دیگر با استفاده از تصاویر و نقاشی از تجربیات تئاتر مدرن و پست‌مدرن بهره ببرد.

 

این نمایشنامه‌نویس با اشاره به نام نمایش «یال بال زال» ادامه داد: «یال» برای من در این کار نشان پهلوان است و «بال» نشان «سیمرغ و زال» که همان پدر «رستم» است. در واقع متن این کار به ادبیات کهن نگاهی داشته است و قصه‌ی «زال و سیمرغ» شاهنامه را با روایتی متفاوت ارائه می‌دهد.

 

ایرجی درباره قصه این نمایش گفت: قصه نمایش درباره اهالی مطبخی است که هر کدام از نگاه خود قصه تولد زال را تعریف می‌کنند و بعضی وقت‌ها که دیده‌ها و شنیده‌هایشان کافی نیست، به تخیل‌شان پناه می‌برند و سعی می‌کنند با این کار از روزمرگی رها شوند. در این قصه «زال» برای من نشانه حضور انسان در هستی است که حکمت و دانش بر او عرضه می‌شود. در این میان موجود شروری هم وجود دارد و در پایان زال سعی می‌کند، پاکی خود را حفظ کند.

 

به گزارش ایسنا،عوامل نمایش «یال بال زال» به شرح زیر است:

امیرحسین نجفی،‌ روح الله ایرجی (نویسنده)،‌ روح الله ایرجی (کارگردان)، سعید ابک‌، شقایق عرفی نژاد،‌ فرشته شیر آقایی(بازیگران)، نرگس مقیمی و نگار نقوی (صحنه یار)، نغمه مراد آبادی‌، حمیدرضا صافی و حسین کمالی(موسیقی زنده)، روح الله ایرجی(طراحی صحنه)، شبنم روزبهانه (طراح لباس و ماسک)، علی خونساری و نرگس مقیمی (دستیار کارگردان).

 

این نمایش روز سه شنبه 26 شهریور ماه در دو نوبت 17:30 و 19:30 در تالار «سایه» تئاترشهر به صحنه می‌رود.