پایگاه خبری تحلیلی امروله05:37 - 1392/07/20

داوری اردکانی: این روزها در حوزه اخلاق و اعتدال تحقیق می کنم

غلامرضا داوری اردکانی چهره ماندگار فلسفه ایران که این روزها مثل همیشه پرمشغله به نظر می‌رسد، در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشهخبرگزاری فارساظهار داشت: در حوزه اخلاق کارهای مختلفی را در دست دارم و به این امر بیش از هر حوزه دیگری می‌اندیشم و کار می‌کنم.

رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: نزدیک به هفت ـ هشت سال است که در حوزه اخلاق کار می‌کنم. تحقیقات و آثاری نیز در زمینه دوستی، عدالت و اعتدال در دست دارم که دقیق نمی‌دانم کی به سرانجام برسد.

چهره ماندگار فلسفه ایران درباره اهمیت شعر حافظ و اینکه آیا می‌توان حافظ را یک عارف دانست، گفت: حافظ شاعر است. شاعر، شاعر است و البته ممکن است تمثیل‌هایی عرفانی هم داشته باشد، به هر حال شاعر معانی عرفانی نیز آثارش دارد اما من نمی‌دانم که او را می‌توان عارف دانست یا خیر.

ویصحبت کردن درباره تاریخ و اهمیت آن در شعر حافظ را دشوار دانست و ادامه داد: در تحقیقات و سخنرانی‌هایم درباره حافظ نگفته‌ام که او دارای روحیه‌ای تاریخ‌محور است چرا که او را یک شاعر می‌دانم که البته به تاریخ نیز نگاه دارد، وی نظرش درباره وضعیت زمانه مشخص است چرا که در یک فضای خاصی زندگی می‌کند و این فضا در آثارش هویداست.

داوری اردکانی در پایان خاطرنشان کرد: حافظ دارای یک سلیقه خاصی است، چیزی را بیان می‌کند که کشف و دریافت کرده، نه چیزی که احساس کرده است و آن را با زبان خوبی بیان می‌کند.