مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه خبر داد:

آغاز مایه کوبی رایگان ۱.۷ میلیون راس دام سبک در استان کرمانشاه

سرویس: اخبار استانکد خبر: 299888|11:42 - 1396/04/15
نسخه چاپی
آغاز مایه کوبی رایگان ۱.۷ میلیون راس دام سبک در استان کرمانشاه
مرصادنیوز: مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از آغاز مایه کوبی رایگان ۱.۷ میلیون راس دام سبک واجد شرایط در استان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک خبر داد.

به گزارشامروله، دکتر نادر پرور امروز پنج شنبه در جمع خبرنگاران از آغاز مایه کوبی رایگان ۱.۷ میلیون راس دام سبک واجد شرایط در استان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان کرمانشاه خبر داد.

پرور افزود: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (ppr) یک بیماری حاد ویروسی با واگیری بالا و قابل انتقال بین مرزی در نشخوارکنندگان کوچک اهلی و حیات وحش است.

وی مهمترین علائم  این بیماری را تب، ترشحات چشم و بینی، تورم و زخم دهان، پنومونی، اسهال و... عنوان کرد و افزود: این بیماری با ایجاد تلفات بالا، تحمیل هزینه های درمان، افت تولید در گله و... خسارات اقتصادی قابل ملاحظه ای به وجود می آورد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه واکسیناسیون را از مهمترین راه های پیشگیری این بیماری برشمرد و تصریح کرد: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از امروز فاز سراسری واکسیناسیون رایگان را آغاز نموده و پیش بینی می شود در این فاز واکسیناسیون حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک واجد شرایط علیه بیماری ppr واکسینه شوند.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه، جمعیت هدف این طرح شامل تمام جمعیت دام عشایری استان، روستاهای دارای جمعیت دامی بالا، مناطق پرخطر، کانون های بیماری در سنوات گذشته، اطراف مناطق حفاظت شده محیط زیست و پناهگاه های حیات وحش و بره و بزغاله های سایر واحدها است که به صورت کاملا رایگان با استفاده از توان بخش خصوصی و دولتی علیه این بیماری مایه کوبی می شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت واکسیناسیون در زمینه مقابله با این بیماری بیان داشت: یکبار تزریق این واکسن ایمنی مادام العمر و یا حداقل سه ساله را به همراه دارد، این بیماری به دلیل قابلیت انتقال به حیوانات محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

وی تلاش های اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه را برای مقابله با این بیماری را مورد اشاره قرار داد و گفت: تا قبل از سال ۹۵ سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار راس دام علیه این بیماری واکسینه می شدند که این رقم با افزایش چشمگیر طی سال های اخیر در سال جاری طبق پیش بینی انجام شده به یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس رسیده است.

دکتر پرور حفظ سرمایه های دامی را در گرو پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های دامی دانست و تاکید کرد: اداره کل دامپزشکی استان همواره تمام ظرفیت و تلاش خود را با افزایش پوشش واکسیناسیون، پایش و مراقبت فعال، برگزاری کلاس های آموزش و... برای این منظور به کار گرفته است.