به گزارشامروله، به نقل از سراب روانسر،خشکسالی چند سالی است که گریبان استان کرمانشاه را گرفته است اما این مسئله در سال های اخیر به خصوص در سال جاری به صورت حاد تری خودنمایی می کند.
در این شرایط در روز های اخیر استان کرمانشاه شاهد یک موضوع عجیب بود که برای بسیاری از ساکنان استان و به صورت ویژه دوستداران محیط زیست به این وسعت نمی توانست قابل پیش بینی باشد. خشک شدن چشمه آب طاق بستان پس از 1000 سال به گونه ای همگان را حیرت زده کرد که بدون شک این مساله از اهمیت آن نشات می گرفت.
خشک شدن چشمه آب طاق بستان آنچنان تبعاتی می تواند داشته باشد که استان را تحت تاثیر خود قرار دهد. در معرض خطر قرار گرفتن ثبت جهانی طاق بستان موضوعی نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت زیرا سال ها تلاش برای این مساله را به هدر داده و استان را از یک پتانسیل جدی محروم می کند.
علی فعله گری مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در این خصوص گفته بود: وجود آب در هر منطقه ای نشان دهنده پتانسیل آن منطقه است و خشک شدن این چشمه ها نه تنها زندگی اهالی روستای طاقبستان را مختل کرده است، بلکه ثبت جهانی این اثر تاریخی را با خطر جدی روبه رو کرده و قطع به یقین باید آب به چشمه ها برگردد تا کارشناسان یونسکو آن را تأیید کنند.
وی به وجود چاه عمیق در تنگه کنشت و چاه های غیرمجاز در اطراف طاقبستان اشاره کرد و گفت: گرچه با مشکل خشکسالی روبه رو هستیم اما تاکنون سابقه نداشته است که چشمه های طاقبستان به طور کامل خشک شود، لذا متولیان این امر می بایست دلیل خشکیدگی را مورد بررسی قرار دهند.
همچنین در کنار اخبار مربوط به طاق بستان، چد سالی است که کرمانشاهیان شاهد خشک شدن سراب نیلوفر هستند.
مرتضی حسن آبادی مدیر امور منابع آب شهرستان کرمانشاه، در جلسه کمیته بحران آب با اشاره به خشک شدن سراب نیلوفر گفته بود: سال گذشته در منطقه سراب نیلوفر ۹۷ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد و کشت های پرمصرف آبی نیز کاهش یافت. اکنون نیز در شعاع ده کیلومتری ۴۲۰ حلقه چاه مجاز وجود دارند و باتوجه به اینکه فاصله کانونی رعایت شده در خشکی سراب نیلوفر تاثیر چندانی نداشته است.
با این وجود گزارش ها حاکی از آن است سراب روانسر نیز در معرض خشک شدن قرار گرفته و هم اکنون با کمبود شدید آب مواجه شده است.
یکی از دلایل خشک شدن سراب روانسر خشک سالی های اخیر است اما در کنار این خشک سالی ها، حفر چاه های مجاز و غیر مجاز در منطقه که روزی در چشم پوشی مسئولان امر به بیش از 1000 چاه مجاز و غیر مجاز رسیده است عامل اصلی خشک شدن زود تر از موعد نسبت به سالیان قبل شده است.
سراب روانسر دارای 43 کیلومتر آبراهه و 33 کیلومتر کانال است. از آب این سراب برای کشاورزی بیش از 6 هزار هکتار از اراضی شهرستان روانسر استفاده میشود که دو هزار هکتار آن از طریق 33 کیلومتر کانال سمت چپ و راست و چهار هزار هکتار نیز از طریق موتور و پمپهای آب تامین می شود.
سراب روانسر در فصل بارندگی6450 لیتر در ثانیه آبدهی دارد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد