به گزارشامروله، صدرالدین نیاورانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سالهای پیش صادرات انار به کشورهای کره و ژاپن با شرایط بسیار خوب صورت میگرفت، اظهار کرد: به دلیل سرمازدگی در هفت سال پیش و خشک شدن درختان انار، قیمت این میوه به قدری بالا رفت قادر به صادرات آن نبودیم و حتی میزان آن پاسخگوی نیاز داخل هم نبود.
وی با اشاره به رشد درختان انار پس از پنج سال گفت: اکنون به شرایط حدود 10 سال پیش رسیدیم و تولید انار به سطح قابل توجهی رسیده است؛ به گونهای که میتوان این میوه را صادر کرد چراکه عرضه بیش از تقاضای داخل خواهد شد.
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگاه میوه با بیان اینکه میتوانیم بازارهای کره و مالزی را داشته باشیم، اظهار کرد: صادرات انار از اواخر شهریور امسال آغاز میشود.
نیاورانی با تاکید بر اینکه از وزارت جهاد کشاورزی درخواست داریم که بازار را کنترل کند و از کارشناسان بخش خصوصی نیز کمک بگیرد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی از کارشناسان بخش خصوصی برای تنظیم بازار که میتواند رایگان بهره ببرد، کمک فکری هم نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه ورود تمام میوههای خارجی به جز موز و آناناس ممنوع است، تاکید کرد: در بازار شاهد فروش انگور شیلی و آفریقای جنوبی، سیب فرانسوی و دیگر میوههای خارجی هستیم که توسط قاچاقچیان به صورت یخچالی وارد میشود. با توجه به اینکه میوه در هوای گرم خراب میشود و اکنون نیز تابستان است قاچاقچیان امکان حمل محصولات با کانتینرهای یخچالی را دارند و بدین صورت شاهد عرضه میوههای خارجی در بازار هستیم.
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگاه میوه با بیان اینکه میوههای خارجی باید در سطح فروشگاههای خردهفروشی کنترل شوند، گفت: میوههایی که به صورت قاچاق وارد میشوند، هیچگونه مجوز بهداشتی ندارند؛ لذا باید از فروش آنها جلوگیری شود.در حالی که مشاهده میشود که سازمان تعزیرات حکومتی برای هر کالایی فاکتور خرید تحویل میگیرد اما جای سوال است که چرا برای میوه فاکتور نمیخواهند که بتوان با فروش میوههای خارجی غیرمجاز برخورد کرد.
وی با اشاره به اینکه برخی میوهها که بدون نظارت و قاچاق وارد کشور می شوند میتوانند آلوده به بیماریها و امراض گیاهی باشند، گفت: لازم است دولت اجازه میوههایی که در فصل تولید، عرضه داخلی ندارند، وارد شوند، چراکه امکان نگهداری میوههای داخلی برای فصول مختلف در سردخانه نیست و وزارت بازرگانی سابق این کار را میکرد اما اکنون به بهانه حمایت از تولید اجازه واردات قانونی را نمیدهند. درحالی که شاهد فروش میوههای قاچاق هستیم؛ به گونهای که قاچاقچیان منافع زیادی میبرند و حتی ممکن است میوههای قاچاق شده بیماریهای گیاهی داشته باشد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد