اندیشکده آمریکایی:

باید به دنبال ترویج اصلاحات سیاسی در ایران پساتوافق باشیم/ ارتباط با نهادهای غیردولتی و مدنی ایران باید تقویت شود

سرویس: ایران و جهانکد خبر: 286894|12:31 - 1394/05/25
نسخه چاپی
باید به دنبال ترویج اصلاحات سیاسی در ایران پساتوافق باشیم/ ارتباط با نهادهای غیردولتی و مدنی ایران باید تقویت شود
عضو ارشد اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» در یادداشتی توصیه کرد «با سرمایه‌گذاری روی توافق هسته‌ای باید به دنبال ایجاد اصلاحات سیاسی و تداوم حمایت آمریکا از فعالان حامی ایجاد اصلاحات در ایران بود».

به گزارشامروله، در ادامه اظهارنظرها و دخالت‌های مقامات آمریکایی در امور داخلی ایران، یک اندیشکده آمریکایی خواستار فشار برای ایجاد «اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران» شد.

 

اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» در یکمطلبنوشت: «یکی از انتقادات مهم از توافق هسته‌ای ایران آن است که لغو تحریم‌های اقتصادی سبب تقویت توانایی ایران برای حمایت از گروه‌های تروریستی و دیگر فعالیت‌های ثبات‌زدا در خاورمیانه است و این موضوع یک نگرانی واقعی است».

 

«پیتر هارل» عضو ارشد این اندیشکده و نویسنده این مطلب ادامه داد: «توافق هسته‌ای با ایران به معنای رها کردن تعهدمان برای مقابله با تروریسم نیست. آمریکا با ترکیب یک استراتژی هوشمند و سفت و سخت نظامی، اقتصادی و فشار دیپلماتیک می‌تواند مانع فعالیت‌های ایران شود».

تحلیلگر آمریکایی توصیه کرد: «اول آنکه آمریکا باید مزیت نظامی نسبی متحدانمان در خاورمیانه را تقویت کرده و مانع تلاش‌های ایران برای ارسال سلاح و تسلیحات به نیروهای نیابتی خود شود و در برابر این تلاش‌ها بازدارندگی ایجاد کند».

او ادامه داد: «دولت اوباما اتخاذ تدابیر برای تقویت امنیت کشورهای مهم خلیج فارس را آغاز کرده، از جمله شتاب دادن به همکاری نظامی و اطلاعاتی با عربستان سعودی و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، تعیین مکانیسم‌ها برای تقویت توانمندی‌های منطقه‌ای دفاعی موشکی و صدور مجوز توسعه فروش تسلیحات نظامی. آمریکا همچنین می‌تواند با استفاده از حضور دریایی در منطقه تلاش‌های ایران برای تجهیز مجدد متحدانش را پس بزند».

هارل نوشت: «دوم آنکه علی رغم توافق هسته‌ای، آمریکا باید ابزارهای مهم اقتصادی خود علیه حمایت‌های مالی ایران از تروریسم را بکار گیرد و دولت (باراک) اوباما (رئیس‌جمهور آمریکا) باید علنا استراتژی خود برای حفظ و باقی نگهداشتن تحریم‌های باقی مانده را توصیف کند».

او همچنین ادعا کرد: «خوشبختانه آمریکا ابزارهای اقتصادی برای افزایش فشار بر فعالیت‌های غیرقانونی ایران را دارد و آن‌ها می‌توانند تاکید کنند که هر شرکت و بانکی را که حمایت ایران را از تروریسم یا دیگر فعالیت‌های ثبات زدا تسهیل می‌کند را تحریم خواهد کرد که این موضوع شامل حتی آن‌هایی که بر اساس توافق هسته‌ای از لیست تحریم‌ها برداشته می‌شوند را در بر‌می‌گیرد».

تحلیلگر ارشد آمریکایی در توصیه سوم خود بر لزوم «فشار برای استراتژی ایجاد اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران» سخن گفت و همچنین ادعاهایی درباره سیاست داخلی ایران مطرح کرد

او افزود: «سوم آنکه آمریکا باید یک استراتژی تهاجمی ترویج اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران را دنبال کند. آمریکا در این موضوع که قبل از انقضای توافق هسته‌ای، شاهد اصلاحات سیاسی در ایران باشد، یک منفعت و علاقه زیادی دارد».

وی نوشت: «آمریکا باید با سرمایه‌گذاری کردن روی توافق هسته‌ای به ترویج اصلاحات در ایران کمک کند تا تعامل بیشتر موسسات غیردولتی آمریکایی و بین‌المللی و نهادهای جامعه مدنی در ایران تسهیل شود و نیز (واشنگتن) به باقی ماندن در کنار فعالانی در ایران که به دنبال اصلاحات سیاسی در کشور هستند ادامه دهد».

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد