روحانی در هیئت دولت:

دولت در حوزه مسکن عقب‌ماندگی دارد/ مجالس عروسی و عزا ممنوع است

سرویس: ایران و جهانکد خبر: 311848|12:58 - 1399/04/18
نسخه چاپی
دولت در حوزه مسکن عقب‌ماندگی دارد/ مجالس عروسی و عزا ممنوع است
رئیس‌جمهور گفت: درخصوص مسکن من به عنوان رئیس‌جمهور اعتراف می‌کنم یک عقب ماندگی در دولت یازدهم داشتیم زیرا برخی طرح های مسکن عملیاتی نشد.

به گزارشامروله، حجت الاسلام حسن روحانی صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به افتتاح چند طرح در استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: یکی از اهداف دولت یازدهم و دوازدهم توسعه استان های محروم بویژه سیستان و بلوچستان بود. طرح هایی که برای این استان طراحی شد رساندن گاز بود، استانی که از نعمت گاز محروم بود و وقتی در دولت یازدهم مشعل گاز در زاهدان روشن شد یک روز تاریخی برای سیستان و بلوچستان بود. ظرفیت بندر چابهار بعنوان تنها بندر اقیانوسی کشور با اقداماتی که در دولت یازدهم و دوازدهم شد از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن رسید و این تحول بزرگ نه تنها برای سیستان و بلوچستان و ایران بلکه برای خط ترانزیتی جنوب و شمال بود و دیدید در مراسم افتتاح این طرح مقامات مسئول از شرکت های خارجی منطقه، شرکت کردند.

روحانی تاکید کرد: یکی از اقدامات مهم، مساله راه آهن چابهار و اتصال آن به راه آهن سراسری کشور و ایجاد خط راه آهن۷۳۰ کیلومتری از چابهار تا زاهدان بود. بیش از۲ هزار میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است و دیروز برای اولین بار ریل گذاری در این راه آهن از زاهدان شروع شد و در ماه‌های آینده از سمت چابهار هم آغاز خواهد شد. امیدواریم تا پایان امسال وزارت راه این خط ریلی را از جنوب به ایرانشهر و از زاهدان به خاش برساند و مابقی هم تا پایان دولت به اتمام برسد.

وی ادامه داد: این راه آهن از اقیانوس هند در چابهار شروع می شود و به راه آهن های منطقه آسیای مرکزی، قفقاز، چین و روسیه و حتی اروپا متصل خواهد شد. تجهیز ۴۶ هزار هکتار زمین کشاورزی به آبیاری مدرن یکی دیگر از طرح ها در استان سیستان و بلوچستان بود. بخشی از این طرح افتتاح شده است و بخشی دیگر تا پایان امسال افتتاح خواهد شد. من از اتحاد بین شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان و ایجاد امنیت بسیار خوب که در سالهای اخیر توسط مردم، اقوام و نیروهای مسلح خوشحال هستیم.

رئیس‌جمهور گفت: در هفته جاری تصمیمات خوبی نسبت به مسکن، بورس و ارز اتخاذ کردیم. درخصوص مسکن من به عنوان رئیس‌جمهور اعتراف می‌کنم یک عقب ماندگی در دولت یازدهم داشتیم زیرا برخی طرح های مسکن عملیاتی نشد البته طرح های ما در زمینه هوایی، ریلی، جاده ای و بنادر اجرایی شد اما در بحث مسکن چون گرفتار بودیم که مسکن‌های ناتمام و بدون خدمات را به جایی برسانیم بنابراین دچار عقب ماندگی شدیم و در دولت دوازدهم باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.

روحانی تصریح کرد: اولین اقدام این بود که ۲۵۰ هزار هکتار زمین اطراف شهرها و روستاها به وزارت مسکن تخصیص داده شد. البته این رقم، رقم اولیه است و به یک میلیون هکتار خواهد رسید. این اقدام برای این بود که وزارت مسکن بتواند شهرک ها را طراحی کند و همچنین مسکن های فرسوده را ترمیم بکند و هم به نیازمندانی که نیاز به مسکن دارند، مسکن تخصیص داده شود. اولویت اول ما این است که آنهایی که پول را در بانک به عنوان مسکن یکم گذاشتند، که بیش از حدود ۳۰۰ هزار نفر هستند، تامین مسکن آنها در اولویت است. مستاجرینی که امروز شرایط اقتصادی سختی دارند هم در اولویت ما هستند تا مسکن آنها تامین شود.

وی ادامه داد: وزارت مسکن سامانه را باز کرده است و آنهایی که اعلام نیاز کردند ثبت نام شدند و غربالگری اول انجام گرفته است. الان معلوم است چه کسانی نیازمند هستند و چه کسانی اولویت دارند. فشار زیادی به مستاجرین وارد شده است. تصمیم ما در ستاد مقابله ملی کرونا این بود که محدودیت افزایش اجاره بها اعمال شود که مال الاجاره در تهران حداکثر ۲۵ درصد افزایش یابد. این تصمیم بر بازار استیجاری مسکن تاثیرگذار بوده است. البته تصمیمات دیگری هم اتخاذ کردیم و اقدامات دیگری را هم باید انجام دهیم ولی چون این مساله نیاز به هماهنگی بین بانک ها دارد، یکی دو هفته دیگر این طرح را نهایی می‌کنیم تا کمک بسیار خوبی برای مستاجرین خواهد بود. مردم تا پایان دولت شاهد یک تحول خوب در زمینه مسکن خواهند بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به بازار سرمایه گفت: بورس باید با استحکام راه خودش را ادامه دهد و مردمی که وارد بورس شدند اعتمادشان به سازمان بورس و وزارت اقتصاد و دولت است. ما مسئول هستیم که از امول مردم حراست کنیم. برای اینکه بورس بتواند در حرکتی که امروز دارد راه خودش را مطمئن انجام دهد باید عرضه‌های اولیه را زیاد کنیم. دیروز به سازمان بورس اعلام کردیم که خودشان سهم شناور را مستقیما عرضه کنند. وزارت خانه هایی که باید سهام لازم را عرضه کنند، این کار را انجام دهند. سهام هلدینگ سیمان و بخشی از شستا عرضه شده است که باید ادامه پیدا کند. در زمینه وزارت نیرو بزودی یک شرکت عرضه خواهد شد که ارزش آن ۶ هزار میلیارد تومان است.

روحانی ادامه داد: ما بورس را موظف کردیم از بررسی‌هایی که برای شرکت ها انجام می دهد، که هفته ای یکی دو شرکت بیشتر نیست، به هفته ای ۵ شرکت افزایش دهد. با اقداماتی که وزرا انجام خواهند داد ما شاهد استحکام بورس خواهیم بود.

وی ادامه داد: سهام عدالت هم که در شرایط فعلی کمک خوبی برای مردم بود، ۳۰ درصد این سهام قبلا آزاد شده، ۳۰ درصد دیگر برای عید غدیر و ۳۰ درصد هم برای ۲۲ بهمن آزاد خواهد شد. ما نسبت به شرکت های سرمایه گذاری استانی هم مقرراتی وضع کردیم. چارچون کانونی که قرار بوده در تهران تشکیل شود هم مصوب کردیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به مساله ارز گفت: کسی که صادرکننده کالایی یا خدماتی به خارج است، نباید فکر کند که این ارز مال اوست و به هرشکل و هر زمان خواست می تواند به کشور بیاورد. هرکسی کالایی را به خارج صادر می‌کند موظف است ظرف ۳ ماه پول آن را برگرداند. اگر ظرف سه ماه برگرداند طبق معمول در سامانه نیما ارز خود را می‌فروشد اما اگر عرضه نکرد و به تاخیر افتاد، بانک مرکزی ارز او را به قیمت پایان مهلتش خواهد خرید و دیگر او حق ندارد ارز را در بازار نیما و به روز عرضه کند.

وی ادامه داد: به محض اینکه سه ماه تمام شد همان روز، روز قیمتی است که بانک مرکزی از او می‌خرد و اگر قیمت پایین آمد بانک مرکزی پایین تر می‌خرد ولی اگر بالا رفت، به قیمت بالاتر از او خریداری نخواهد شد زیرا متاسفانه برخی از صادرکنندگان ارز خود را نمی‌آورند تا قیمت ارز بالاتر برود و در فضای مجازی می‌دمند که قیمت ارز بالاتر رفته تا خودشان بتوانند به قیمت بالاتری ارز خود را بفروشند. این کار خیانت به ملت ایران، اقتصاد کشور است.

روحانی گفت: ما همه آزاد هستیم در صادرات فعال باشیم و باید کالایی که در این کشور یارانه‌ای در اختیار صادرکننده قرار می‌گیرد، او صادر کند، سودش را هم ببرد و آزاد است که هر زمانی خواست، تا سه ماه، ارز را وارد کشور کرده و در سامانه نیما عرضه کند و با خریدار ارز توافق کند. اما اگر خواست تخلف کند و خواست به مردم فشار بیاورد این برای ما قابل تحمل نیست و ان شالله از این به بعد این اقدام انجام خواهد گرفت و من از هر دو رئیس قوه مقننه  قضائیه تشکر می‌کنم که هردوی آنها در سخنرانی‌ها و مواضع شان رسما از این مسیر حمایت کردند که کسی که ارز خود را برنگرداند با او برخورد قضائی خواهد شد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: این یکی از نمودهای هماهنگی سه قوه بود که ما در همین روزهای اخیر شاهدش بودیم. این بسیار ارزشمند است و همه باید بدانند نظر درخصوص این مساله در کشور واحد است و کل دولت یک نظر دارد و کل قوای سه گانه یک نظر واحد دارند و هرکسی کالایی صادر می‌کند باید ارز آن را به ملت و کشورش برگرداند مخصوصا در این شرایطی که آمریکایی‌ها می‌خواهند علیه ما توطئه کنند و ما همه موظفیم در برابر این توطئه ایستادگی کنیم.

وی با اشاره به ۲۳ تیر روز توافق برجام، اظهار کرد: این روز یکی از روزهای تاریخی و ماندنی ما در کشور بود. من از ملت ایران بخاطر حمایت هایشان و از رهبر انقلاب بخاطر هدایت هایشان در سیاست خارجی و شورایعالی امنیت ملی که همیشه در این زمینه کمک کرده است و مخصوصا از وزارت امور خارجه تشکر کنم.

روحانی ادامه داد: در هر کشوری که دارای قدرت هایی ملی است، یعنی قدرت فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی؛ یک سمبل دارد که سمبل قدرت سیاسی ما وزارت امور خارجه است. سمبل وزارت خارجه شخص وزیر امور خارجه است. امام(ره) در دوران رهبری خود همیشه برای این مساله اهمیت خاصی قائل بودند که وزیر خارجه مورد احترام باشد. رهبر انقلاب نیز همیشه ما هرکجا بودیم، شاهد این بودیم که از دولت و وزیر امورخارجه حمایت کردند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: درمدت این ۷ سال کارهای بزرگی انجام گرفته است. این کارها آنقدر با عظمت است که دشمنان هم ناچارند در برابر این عظمت کار پذیرا باشند. در این مدت قطعنامه های شورای امنیت و فصل هفتمی کنار گذاشته شده است. یعنی یک کار بی نظیر انجام گرفته است. شما در تاریخ نظیر این را پیدا نمی‌کنید که ۶ قطعنامه علیه جمهوری اسلامی در فصل ۷ تصویب شود و بدون اینکه یک روز و یک لحظه اجرا شود همه این‌ها در یک روز لغو گردد.

وی ادامه داد: در تیر ۹۴ این قطعنامه‌ها لغو شد. این کاری بزرگ در تاریخ ایران بود. این کار هیچ وقت تحت تاثیر هیچ چیزی قرار نمی‌گیرد، این یک پیروزی سیاسی دائمی در تاریخ ایران است. جمهوری اسلامی پرونده PMD را بست، پرونده ای که آمریکا و اسرائیل سال‌ها آرزو داشتند که آن را بعنوان یک معضل برای ایران طی سالیان دراز و برای همیشه ادامه دهند.

روحانی گفت: FATF بعد از اینکه سال‌ها در دولت دهم حاضر نشدند ایران را بپذیرند دولت یازدهم کاری کرد که ما از تحریمFATF  و لیست سیاه آن خارج شدیم. این کار بزرگی بود که وزارت خارجه و اقتصاد در دولت یازدهم انجام دادند. امروز با یک مشکلی مواجهیم و امیدواریم همه تلاش کنیم از این مشکل خارج شویم ولی به هرحال این کار در دولت یازدهم انجام گرفت. کنوانسیون دریای خزر، توافق با عراق برای لایروبی اروند، توافق اوراسیا و حضور ما در این اتحادیه از جمله اقدامات مهمی بوده که تاکنون انجام گرفته است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما اساسا برای روابط خارجی خود یک نگاه استراتژیک داشتیم و داریم. نگاه ما تعامل بسیار خوب و سازنده با کشورهای منطقه و همسایگان است. البته دو کشور خودشان نخواستند روابط سازنده‌ای با ما داشتند که اگر خودشان می خواستند ما روابط خوبی با آنها داشتیم. روابط خوب با کشورهای مهم آسیایی و اروپایی از جمله چین، هند، روسیه و حتی رابطه خوب با اروپا مدنظر ما بوده است. البته خود اروپایی ها در مقطعی درست عمل کردند و در مقطعی تحت فشار آمریکا نتوانستند درست عمل کنند.

وی اظهار کرد: ما همیشه به دنبال روابط خوب با آفریقا و آمریکای لاتین بوده ایم.

روحانی ادامه داد: وزارت خارجه همیشه پیگیر بوده و در حال کار روی موضوعات است. الان وزیر خارجه در دولت بود و به خاطر کاری که به وی سپردم، دنبال آن رفت. هدف رژیم صهیونیستی و آمریکا این است که می‌خواهند اولا مردم را از نظام جدا کنند و در ضمن می‌خواهند میان قوای سه گانه اختلاف بیاندازد.

وی گفت: دولت به دنبال روابط برادرانه و صمیمانه با قوای سه گانه است و تصمیم ما این است و آن را ادامه می دهیم و حتما تصمیم آن دو قوه دیگر نیز همین است.

رئیس قوه مجریه افزود: شرایط امروز شرایط بگو مگو و تنش نیست. کشور تحت تحریم، شرایط شیوع کرونا و فشار است. دولت دست خود را به سوی مجلس، قوه قضائیه و نیروهای مسلح دراز کرده است و ما می خواهیم در ادامه عمر دولت دوازدهم که حدود یک سال و یک ماه دیگر باقی مانده، با هم کار کنیم تا وعده های داده شده به مردم را عمل کنیم و توطئه ها را ناکام بگذاریم.

روحانی عنوان کرد: در ۱۹ تیر افتتاح های مهمی داریم که یکی از آن ها افتتاح خط تولید سه و نیم میلیون تن آهن اسفنجی است. پروژه دیگر مربوط به بافت بلوچ است که فردا در سیستان و بلوچستان افتتاح می شود.

وی درباره ویروس کرونا نیز تصریح کرد: ما تاکنون چند تصمیم اتخاذ کردیم و اجرای آن برای ما مهم است. یک دور در اسفند و فروردین که در موج اول کرونا بودیم، دست به دست هم دادیم و همه از دولت، مردم و نیروهای مسلح به میدان آمدیم و از موج اول عبور کردیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: از اردیبهشت و تا اوایل خرداد آرامشی در کشور حاکم بود و از اواخر خرداد ما شاهد موج جدیدی در برخی استان ها بودیم که در موج قبلی درگیر نبودند.

روحانی ادامه داد: به تمامی استان هایی که شرایط قرمز دارند این اختیار را دادیم که تصمیم های لازم برای ایجاد محدودیت را بگیرند و هر تصمیمی که آنها گرفته و به تهران ارائه دهند و کمیته بهداشتی و اجتماعی ما نیز آن را تایید کند، ما تصویب می‌کنیم. یعنی اختیار ایجاد محدودیت ها را به استان ‌ها سپردیم.

وی گفت: موضوع دوم در مورد نقاط پرجمعیت بود که به وزارت بهداشت این اختیار را دادیم که تصمیم بگیرد و با متخلفان برخورد کند. در شرایط کنونی برگزاری مراسم‌های پر تجمع مانند عروسی و عزا ممنوع است.

رئیس قوه مجریه افزود: تصمیم سوم در مورد ماسک بود. ما تصمیم گرفتیم در جاهای شلوغ مانند مترو، بازارچه‌ها و ادارات ماسک اجباری شود و اگر کسی به اداره مراجعه کرد و ماسک نداشت، خدمت به وی ارائه نمی‌شود.

روحانی عنوان کرد: با همکاری هم تا پایان تیر با اجرای برنامه هایی که داریم، می‌توانیم وارد مرداد و شهریور آرام شویم. امیدواریم پاییز آرامی هم باشد تا سلامتی مردم در وهله اول و معیشت و امنیت مردم در وهله دوم تامین باشد.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد