به گزارشامروله، نوزده سال از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک میگذرد. رویدادی که صرف نظر از ساختگی یا واقعی بودن آن آینده دنیا را تغییر داد.
رویداد ۱۱ سپتامبر به دلیل اینکه تا آن زمان حمله جدی به خاک آمریکا نشده بود حادثهای بی سابقه معرفی شد. در مجموع میتوان گفت در این حادثه نهادهای قدرت آمریکا در بخشهای اقتصادی و نظامی مورد اصابت قرار گرفت.
در نهایت این حادثه بهانهای شد برای آمریکاییها جهت حمله به کشورهایی همچون افغانستان و عراق و افزایش دخالتهای واشنگتن در منطقه.
خبرنگار مهردر خصوص این حادثه گفتگویی با دکتر «اوزدمیرآکبال»، کارشناس مسائل سیاسی آمریکا و استاد روابط بینالمللدانشگاهتراکیاانجام داده است که در ادامه میخوانید:
*علی رغم گذشت چند سال از حادثه ۱۱ سپتامبر همچنان کارشناسان تأکید دارند که این اقدام یک اقدام ساختگی از سوی خود دولت آمریکا بوده است. اکنون با گذشت سالها و رفتار دولت آمریکا در حوزه سیاست خارجی این تحلیلها تا چه حد میتواند درست باشد؟
با توجه به اینکه آمریکا قبل از رویداد ۱۱ سپتامبر نیز در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت داشته و اکنون نیز از هر فرصتی استفاده میکند تا با انجام عملیاتهای نظامیدولتهایدیگر را سرنگون کند میتوان گفت که تغییری در سیاست خارجی آمریکا ایجاد نشده است.
*به نظر شما اهداف پنهان این حادثه چه بود و تا چه حد توانسته به این اهداف برسد؟
شبه نظامیان القاعده با حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ توانستند سازمان تجارت جهانی و وزارت دفاع ایالات متحده را هدف قرار دهند. این بیشتر از اینکه در پشت این ماجرا چه اهدافی نهفته بوده باشد بی کفایتی واحدهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا را نشان داد.
* نقش لابی اسرائیل را در این ماجرا چگونه ارزیابی میکنید؟
موضعگیریاسرائیل به بهانه امنیت منطقه به ویژه علیه ایران نشان میدهد کهتلآویوبه دنبال بهره برداری از رفتار سیاسی آمریکا و متحدانش در منطقه است. در رابطه با رویداد ۱۱ سپتامبر هم گمان میکنم لابی اسرائیل در آمریکا سعی داشته است در پایان این رویداد دولت جرج دابلیو بوش طبق منافع سیاسی خود عمل کند.
*با گذشت زمان فرضیه دست داشتن عربستان سعودی نیز در حادثه ۱۱ سپتامبر بیشتر میشود. به نظر شما چرا آمریکا نقش عربستان را در این حادثه پنهان میکند؟
این واقعیت که ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربای دخیل در رویداد ۱۱ سپتامبر شهروند عربستان سعودی بودند و همچنین حمایت پادشاه سعودی از این رویداد موضوعاتی جداگانه برایسیاستگذارانآمریکایی است زیرا پادشاهی سعودی به طور فعال از منافع آمریکا در منطقه حمایت میکند.
بنابراین درک عملگرایانهآمریکا از سیاست خارجی، چیزی فراتر از تلاش برای دادن حق شکایت به قربانیان در برابر خسارات ناشی از ۱۵ هواپیماربا است. این، سطح ضرورت روابط آمریکا و عربستان سعودی را آشکار میکند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد