به گزارشامروله، رامین حسین آبادیان:مردم مصر برای هشتمین روز متوالی علیه «عبدالفتاحالسیسی» رئیس جمهور این کشور، در مناطق مختلف مصر تظاهرات برگزار کردند. مصریها در این تظاهرات شعارهایی علیهالسیسیسردادهو خواهان برکناری وی از قدرت شدند.
ساکنان استانالجیزهدر مناطق مختلف این استان از جمله کفر قندیل والبدرشینتظاهرات برگزار کرده و خواهان بهبود اوضاع معیشتی خود شدند. استانقنانیز شاهد برگزاری تظاهرات ضد دولتی در شهرهاینجعحمادی ودشنابوده است. ایندرحالیاست که حملات گسترده نیروهای امنیتی به تظاهرات کنندگان در نقاط مختلف مصر چندین کشته برجای گذاشته است.درهمینحال،دههانفر به دنبال این حملات به شدت مجروح شدهاند.
عبدالفتاحالسیسی، رئیس جمهور مصر اخیراً در اولین واکنش خود به اعتراضات ضد دولتیِ مردم، در سخنانی تعجب برانگیز گفت: من تنها از خدا میترسم! وی همچنین ضمن نادیده گرفتن مطالبات مردمی مدعی شد: هدف از تظاهرات کنونی تخریب است. او در عین حال دولت خود را حامی اصلاح دانست و نه افساد!
در همین ارتباط،خبرنگار مهربا دکتر «أیمننور» رئیس سابق پارلمان مصر که از نامزدهای سابق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور محسوب میشود و مسئولیت ریاست حزب «غدالثوره» را نیز عهده دار بوده است، گفتگویی را ترتیب داده که مشروح آن را مطالعه میکنید.
*از زمان روی کار آمدن «عبدالفتاحالسیسی» به عنوان رئیس جمهور مصر همواره این کشور شاهد اعتراضاتی بوده است. با این حال، تصاویر و فایلهای ویدئویی منتشر شده از اعتراضات اخیر مردم مصر نشان میدهد که آنها به شدت نسبت به نحوه اداره کشور معترض هستند. وجه تمایز این اعتراضات از اعتراضات پیشین چیست؟
یکی از وجوه تمایز اعتراضات کنونی در مصر علیه «عبدالفتاحالسیسی» گستردگی آن است.پیشترنیز اعتراضاتی به نظام حاکم در مصر صورت گرفته بود اما تا این سطح گستردگی نداشت. اعتراضات همچنین کاملاً خودجوش هستند و تحت پوششهیچگونهایدئولوژی یا گرایش سیاسی انجام نمیشوند. اقشاری که در طول سالیان گذشته بیشترین آسیبها را از اقداماتالسیسیدیدهاندامروز به خیابان آمدهاند.
تظاهرات مردم مصر علیه نظام حاکم در این کشور از روستاها و مناطق حومهای آغاز شد و همانطور که میدانید همچنان نیز متوقف نشده و برای چندمین روز متوالی ادامه مییابد. این برای اولین بار از زمان روی کار آمدن «عبدالفتاحالسیسی» است که مصریها به طور همزمان در بیش از ۶۲ نقطه از کشور خود دست به برگزاری تظاهرات میزنند. تمامی آنچه که گفته شد ازجمله وجوه تمایز اعتراضات اخیر با اعتراضاتی کهپیشترانجام میشد، هستند.
ما تحولات کنونی در مصر را یک نقطه عطف تلقی میکنیم و آن را آغاز انقلابی دیگر میدانیم؛ انقلابی که هدف آنبازپسگیریحقوقی است که در جریان موج اول انقلاب یعنی انقلاب ۲۵ ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی از مردم مصر سلب شد.
*مطالبات و خواستههای معترضان مصری از «عبدالفتاح السیسی» و دولت متبوع او چیست؟ تظاهرات کنندگان دقیقاً به دنبال تحقق چه خواستههایی هستند؟
تظاهرات کنندگان و معترضان مصری عملاً خواسته و مطالبهای از نظام «عبدالفتاحالسیسی» ندارند. میتوان گفت که اساساً مطالبهای وجود ندارد. آنچه که معترضان به دنبال آن هستند تحقق یک هدف مهم است و آن هدف نیز سرنگونی نظامالسیسیاست. شما میتوانید با گوش دادن به شعارهایی که امروز مردم مصر در خیابانهای این کشور سَر میدهند به خوبی به اینمسألهپی ببرید.
یکی از شعارهایی که معترضان مصری سَر میدهند این است که «دیگر وعدههای تو رانمیخواهیم». بنابراین واضح است که مردم مصر مطالبهای ازالسیسیندارند و هدف آنها کنارهگیریوی از قدرت است. اهداف دیگر مردم مصر از اعتراضات اخیر در سایه تحقق هدف اول یعنی سرنگونی نظامالسیسیمحقق خواهند شد.
*طی روزهای اخیر شاهد آن بودیم که نیروهای امنیتی مصر به شدت به معترضان در نقاط مختلف این کشور یورش بردند. در نتیجه حملات نیروهای امنیتی شماری از معترضان کشته و زخمی شدند. به نظر شما آیا دولتالسیسیخواهد توانست با متوسل شدن به زور و تهدید، خیزش کنونی مصریها را متوقف سازد؟
شیوه برخورد نظام «عبدالفتاحالسیسی» با تظاهرات کنندگان فراتر ازآنچیزیاست که بتوان وصف کرد؛ نمیتوان این سرکوبگریها را توصیف کرد. در جریان تظاهرات اخیر و اعتراضات مردم مصر ۶۳ کودک که زیر سن قانونی قرار داشتند، بازداشت شدند.
زمانی که تعداد کودکان بازداشتی به ۶۳ نفر میرسد، میتوان حجم سرکوبها علیه تظاهرات را درک کرد. نظامالسیسیتمامی مفاهیم اخلاقی و حقوقی را زیر پا گذاشته است و از گلولههای جنگی علیه معترضان استفاده میکند.
*آیا ارتباطی میان راه افتادن اعتراضات اخیر در مصر با روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در منطقهای که دولت قاهره نیز از آن حمایت میکند، وجود دارد؟
شاید ارتباط مستقیمی به آن صورت که مد نظر هست میان اعتراضات اخیر و روند عادی سازی وجود نداشته باشد، اما نمیتوان آن را با این روند بی ارتباط دانست. به هر حال، واضح است که مردم مصر تنها به دنبال تحقق اهداف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیستند و مسائل دیگری نیز آنها را آزار داده است. به طور کلی تمامی سیاستهای نظام کنونی در عرصههای داخلی و خارجی که مصر را در سراشیبی انحطاط قرار داده، مردم مصر را آزرده است.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد