تهران جایی برای نگهداری ۹ هزار معتاد متجاهر ندارد

سرویس: اجتماعیکد خبر: 314609|21:32 - 1400/09/12
نسخه چاپی
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه جمعیت معتادان متجاهر در تهران حدود ۲۵ هزار نفر است،گفت: ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران در بالاترین رقم ۱۶ هزار نفر است.

به گزارش امروله ،به نقل ازباشگاه خبرنگاران پویا؛ مصطفی هادی‌زاده در برنامه «سلام تهران» با اشاره به وضعیت اعتیاد در کشور، اظهار کرد: با آگاهی خانواده‌ها و همکاری خوب مردم و قانون‌گذاران، شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در جوانان و نوجوانان هستیم و باید بر مسئله پیشگیری از اعتیاد متمرکز شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه شیوع اعتیاد بین افراد 15 تا 64 سال در کل 4.5 درصد در کشور است‌، افزود: همه همت ما باید برای پیشگیری از 95 درصد باقیمانده به اعتیاد باشد. 

وی با اشاره به رابطه عاطفی بین اعتیاد با زنان معتاد، درباره وظیفه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بیان کرد: این شورا یکی از زیرمجموعه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری است، در استانها، استانداران ریاست شورا را برعهده دارند و 18 دستگاه فرهنگی، آموزشی، قضایی و شهرداری‌ها عضو این شورا هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه این دستگاه‌ها در قالب کمیته‌های فرهنگی، صیانت، مشارکت مردمی، شناسایی اموال و دارایی قاچاقچیان و تعیین تکلیف این دارایی‌ها مشارکت می‌کنند، تصریح کرد: مقابله با مواد مخدر با نیروی انتظامی و درمان نیز با سازمان بهزیستی و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی است‌، در رأس این بخشها استاندار قرار دارد و رئیس جمهور هم رئیس ستاد است، در حال حاضر نیز در آستانه برگزاری جلسه ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر به ریاست رئیس جمهور هستیم.

هادی‌زاده با اشاره به حضور 37 درصد معتادان متجاهر در تهران، گفت: 60 درصد آنها فاقد هرگونه سکونتگاهی در پایتخت هستند که باید فکری به حالشان کرد. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه جمعیت معتادان متجاهر در تهران حدود 25 هزار نفر است، افزود: این تعداد، چند برابر توان تهران است، ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران در بالاترین رقم 16 هزار نفر است.

وی از دستور وزارت بهداشت برای قرنطینه 14 روزه معتادان خبر داد و اظهار کرد: همین مسئله باعث شده است که در یک گرم‌خانه به جای 500 نفر 250 نفر سکونت داشته باشند البته شهردار تهران تصمیم به ساخت مرکز هفت هزار نفره‌ دارد که باید دید چه زمانی عملیاتی می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به کنترل وضعیت جسمانی معتادان در مرحله غربالگری پیش از ورود به مراکز نگهداری، گفت: سه تا پنج درصد از معتادان دچار کرونا شدند تعدادی از آنها بنا به دلایل مختلف از جمله سن پایین، بارداری، زخم‌های باز و غیره را نمی‌توان در مراکز نگهداری نگه داشت.

هادی‌زاده با اشاره به جمعیت هزار و 500 نفره معتادان بالای 65 سال، گفت: وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی باید زمینه‌های درمان آنها را فراهم کنند.

وی، خرده‌فروشی مواد مخدر را یکی از معضلات اصلی دانست و عنوان کرد: تجاهر به اعتیاد هزینه‌ای ندارد که باید هزینه زیادی داشته باشد همچنین روزانه 35 هزار تومان برای نگهداری هر معتاد پرداخت می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه قانون سه ماه زمان برای اصلاح معتادان در نظر گرفته است، تصریح کرد: ما حداقل دو سال زمان در نظر می‌گیریم و در این دو سال هم باید مهارت‌آموزی صورت بگیرد یشنهاد اصلاح قانون هم داده شده و در انتظار بررسی در قوه قضائیه هستیم.