به گزارش امروله ،
به گزارش ایسنا، محمدحسین رهبان درنشست خبری رویدادها و مسابقات ملی و بینالمللی رایان کهپیش از ظهر امروز در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد، برگزاری این رویداد را ترویج علم و ایجاد شور و نشاط در کشور عنوان کرد و افزود: شروع این رویداد با ارائه آموزش است که در دو دوره مقدماتی و پیشرفته یادگیری ماشین و یادگیری ژرف برگزار میشود و تاکنون ۸ دوره آن برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در این رویداد ۴۵۰۰ نفر از ۵۷ کشور ثبت نام کردهاند، اظهار کرد: شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی هوش مصنوعی در تیمهای ۵ نفره از ۲۶ مهر ماه با یکدیگر در حال رقابت هستند که در این مرحله تیمهای شرکت کننده از نظر کیفی مورد ارزیابی قرار میگیرند و در نهایت ۱۵۰ تیم به مرحله دوم وارد میشوند. مرحله دوم این رقابت به صورت آنلاین برگزار میشود و سؤالاتی که به آنها ارائه میشود، سؤالات تخصصیتر خواهد بود.
رهبان، برگزاری مرحله دوم مسابقات بینالمللی را از ۱۰ آبان تا ۲۳ آذر ذکر کرد و یادآور شد: ۱۰ تا ۱۵ تیم اول مرحله دوم به مرحله رقابتهای نهایی راه مییابند و داوران این بخش مجموعهای از اساتید دانشگاه صنعتی شریف و سایر دانشگاههای کشور و همچنین ۴ داور خارجی از دانشگاههای هنگ کنگ، سنگاپور، امریکا و قطر هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: در مرحله دوم، سه سؤال مرتبط با مبحث اعتمادپذیری در هوش مصنوعی مطرح خواهد شد و در نهایت ۱۵ تیم برتر انتخاب خواهند شد. این تیمها از جنبههای مختلف از جمله خلاقیت و کیفیت علمی توسط داوران داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دبیر بخش هوش مصنوعی مسابقات و رویداد ملی و بینالمللی رایان خاطر نشان کرد: در مرحله نهایی مسابقه هوش مصنوعی بینالمللی ۳ تیم برتر انتخاب میشود و به تیم اول ۲۰ هزار دلار، تیم دوم ۱۰ هزار دلار و به تیم سوم ۵ هزار دلار اعطا خواهد شد.
به گفته وی، جوایز برترینهای بخش برنامهسازی این رقابت به این شرح است:
تیم اول : ۱۵ هزار دلار
تیم دوم: ۱۰ هزار دلار
تیم سوم: ۵ هزار دلار
۱۰ تیم برتر هر بخش به هر کدام جوایزی نیز اهدا خواهد شد.
وی بیشترین شرکت کنندگان در این رقابت را مربوط به کشور ایران با ۱۸۹۸ شرکت کننده دانست و یادآور شد: سایر شرکت کنندگان از کشورهای پاکستان، هند، ترکیه، مصر، ایتالیا، روسیه، چین، عراق، ایالات متحده امریکا، کانادا، بریتانیا و لبنان هستند.
وی همچنین درباره مرحله نهایی مسابقه بینالمللی هوش مصنوعی رایان، اظهار کرد: مرحله سوم و نهایی بهصورت حضوری در ایران برگزار خواهد شد.
در این نشست همچنین حمید ضرابیزاده، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که دو رویداد بینالمللی مستقل در حوزه هوش مصنوعی و علوم کامپیوتر به صورت سالانه و دوسالانه برگزار خواهند شد، گفت: این مسابقات در سه سطح استانی، ملی و بینالمللی برنامهریزی شدهاند. در سطح استانی، مسابقات در ۸ استان برگزار میشود و تاکنون ۲ استان میزبان این رقابتها بودهاند. هر مسابقه استانی با حضور ۱۵۰ شرکتکننده برگزار میشود و برگزیدگان برای حضور در مرحله بینالمللی انتخاب خواهند شد.
وی در ادامه به جزئیات سطح ملی مسابقات اشاره کرد و گفت: سطح ملی این مسابقات در تاریخ ۳۰ آبان به دو صورت مجازی و حضوری برگزار خواهد شد. در مرحله اول ۱۰۰۰ نفر به صورت مجازی با یکدیگر رقابت میکنند و در مرحله دوم که به صورت حضوری برگزار میشود، ۲۵۰ نفر حضور خواهند داشت.
رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف به برنامهریزی برای مسابقات بینالمللی اشاره کرد و افزود: طراحی سؤالات این مسابقات به پایان رسیده و مرحله مقدماتی امروز آغاز میشود. مسابقه نهایی بینالمللی در تاریخ ۱۰ آذرماه برگزار خواهد شد که با حضور بیش از ۱۰۰۰ شرکتکننده از سراسر جهان انجام میشود. از هر گروه حداکثر سه نفر به این رقابت دعوت خواهند شد.