به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «امروله»؛ شبکه جمعآوری فاضلاب یکی از لازمههای هر شهر و روستا است اکثر شهرها و حتی برخی از روستاهای کشور نیز این شبکه جمعآوری فاضلاب راهاندازی شده است و بحث راهاندازی این شبکه در شهرها و روستاها یک مطالبه بهحق و ضروری مردم محسوب میشود
برای جلوگیری از ایجاد آلودگی و انتقال بیماریها اجرای شبکه فاضلاب در شهرها و روستاها یک امر ضروری است. فاضلابهایی که بهصورت سنتی دفع میشود موجب مخاطرات جدی در زمینه آبهای زیرزمینی می شوند، هر سرزمینی به ذخیره آبهای زیرزمینی خود زنده است چرا که آبهای زیرزمینی تأثیرگذار در اقتصاد یک سرزمین است و در زمان خشکسالی از این منابع استفاده میشود و باید نسبت به حفظ و حفاظت از آنها کوشا باشیم.
از اصلیترین راهکار جلوگیری از ورود این آلودگیها به سفرههای زیر زمینی اجرای شبکه فاضلاب است که طرح بسیار مفید و ثمربخشی است و تا حد زیادی از آلودگی زیر زمینی پیشگیری میکند.
در حال حاضر ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب شهرستان صحنه با عقب ماندگیهای زیادی مواجه است طوری که فاضلاب این شهر به صورت سنتی از طریق چاههای جذبی دفع میشود وضعیت کنونی شبکه فاضلاب شهرستان صحنه مشکلات زیادی در این شهرستان در ابعاد مختلف بهداشتی و زیستمحیطی شده که رفع این معضل نیازمند تسریع در اختصاص اعتبارات و روند اجرای شبکه فاضلاب این شهر است.
متأسفانه در برخی از نقاط و محلات شهرستان صحنه شبکه فاضلاب به طور کامل اجرا نشده و این مسئله موجب نارضایتی در بین ساکنان شهرستان شده است به این جهت بر آن شدیم که در این خصوص با مردم و مسئولان گفتگو کنیم.
نبود شبکه دفع فاضلاب شهری موجب رشد جانوران موذی شده است
یکی از اهالی شهرک بسیج شهرستان صحنه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «امروله»؛ اظهار داشت: یکی از خواستههایهای ما با توجه به راکد ماندن طولانی مدت تکمیل طرح فاضلاب شهری تلاش جدی برای اتمام این پروژه است.
وی تأکيد کرد: نبود شبکه دفع فاضلاب شهری موجب رشد جانوران موذی از جمله موش در فاضلاب شده است با این که چند سالی از اجرای پروژه دفع فاضلاب در شهر صحنه آغاز شده چرا این پروژه راکد مانده است و هیچ اقدامی در این خصوص انجام نمیشود.
سیستم سنتی دفع فاضلاب برای سلامتی خانوادهها بسیار مضر است
یکی از شهروندان صحنهای در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «امروله»؛ اظهار داشت: بهدلیل نبود شبکه فاضلاب کوچهها و خیابانهای شهرک بسیج و شهرک امام رضا (ع) پر از موش شده است بعد از گذشت چندین سال هنوز هیچ اقدام موثری برای این منطقه انجام نشده است.
وی در ادامه افزود: سیستم سنتی دفع فاضلاب برای سلامتی خانوادهها بسیار مضر است و مشکلات زیست محیطی به همراه دارد از مسئولان درخواست داریم که پیگیر اجرای شبکه فاضلاب شهرستان باشند.
تصفیهخانه صحنه ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
بهروز چراغی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری«امروله»؛ اظهار داشت: در شهرستان صحنه ۱۲۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در راستا و امتداد شبکه آب باید تعبیه و اجرا شود که در سنوات گذشته ۴۱ کیلومتر شبکه مدرن اجرا شده است و حدود ۲۰ کیلومتر شبکه سنتی داریم که نیاز به اصلاح شبکه دارد و حدود ۶۵ کیلومتر شبکه اجرا نشده داریم که فاقد شبکه فاضلاب در سطح شهرستان صحنه است که از چاه جذبی استفاده میکنند.
وی در ادامه افزود: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان صحنه در سال ۱۳۹۸ استارت خورده است و سال۱۴۲۰ افق طرح بوده و تاکنون ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به علت عدم تخصیص اعتبار در سال گذشته پیمانکار خاتمه و کار تعطیل شده است.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان صحنه عنوان کرد: برای اجرای شبکه فاضلاب و اتمام تصفیه خانه فاضلاب شهر صحنه برآوردی که انجام شده است با احتساب هر کیلومتر اجرای شبکه حدود ۲ تا دو و نیم میلیارد اعتبار نیاز دارد زیرا برخی از کوچهها آسفالت شدهاند و خسارت آسفالت به این هزینه اضافه میشود در کل چیزی حدود تقریباً ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز اعتبار برای اصلاح شبکه فاضلاب شهرستان صحنه و طی برآوردی که انجام شده تقریباً ۲۰۰ میلیارد تومان برای شبکه تصفیهخانه شهرستان صحنه نیاز است.
وی با بیان این که در استان هم از طریق وحید احمدی نماینده شهرستان صحنه در مجلس شورای اسلامی پیگیری این موضوع انجام شده است، تأکید کرد: گزارش اعتباراتی که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ برای بخش فاضلاب مصوب شده است و محل هزینه و مصرف از طریق نامهای برای نماینده شهرستان در مجلس فرستاده شده است.
چراغی اذعان کرد: به عنوان یک شهروند صحنه و بعد به عنوان مدیر آب و فاضلاب هم در سنوات گذشته و هم در آینده به جد پیگیر هستیم و اگر اعتبارات در این راستا تخصیص داده شود ما نیز این آمادگی را داریم که پروژه را انجام دهیم تا همشهریان از این امکانات بهرمند شوند.
وی افزود: استفاده از چاه جذبی به مرور زمان برای آلودگی آبهای زیرزمینی ضرر دارد، خوشبختانه منابع تأمین آب شهرستان صحنه در معرض این چنین مسائلی قرار ندارد منتها چاههای جذبی به مرور زمان برای آبهای زیرزمینی ضرر دارند و آلودگی ایجاد میکنند.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان صحنه تأکید کرد: یکی از دغدغههای فکری بنده بخش فاضلابکشی شهرستان است که متأسفانه پیمانکاری که پارسال کار بر عهده او قرار گرفته بود از ۵ کیلومتری که قرارداد داشت سه و نیم کیلومتر را تا اسفند اجرا کرد اما بعد از تعطیلات بهدلیل اعتباری که به او داده نشده بود ادامه کار را انجام نداد و مشکل عمده شبکه فاضلابکشی شهرستان تخصیص اعتبار است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: فرماندار شهرستان صحنه به جد پیگیر این موضوع و پروژه هستند استان نیز پیگیریهای لازم را انجام داده است تنها میگویند تخصیصی داده نشده، اطلاعات طرح را برای شعبه دیوان محاسبات شهرستان نیز ارسال کردهایم که اگر بتوانند از این طریق اعتباری برای پروژه شبکه فاضلابکشی گرفته شود و راهگشا باشد.
شبکه فاضلاب شهر صحنه نیازمند تخصیص اعتبار است
غلامرضا شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «امروله»؛ اظهار داشت: شبکه جمعآوری فاضلاب شهرستان کاملاً سنتی و چاه جذبی میباشد و یکی از خواستههای مردم شهرستان صحنه دفع بهداشتی فاضلاب است و در بحث سلامت و بهداشت خانوادهها نیز اولویت اساسی بوده و همواره باید به آن توجه ویژه شود.
فرماندار صحنه بیان داشت: متأسفانه تصفیهخانه فاضلاب شهرستان صحنه کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است زیرا اعتباری که در حال حاضر به آبفای شهرستان برای طرح شبکه فاضلابکشی اختصاص داده شده است خیلی کم است و به این جهت کوچهها بر طبق اولویتبندی انجام می شود.
وی عنوان کرد: در قسمتهای مختلف شهر صحنه شبکه جمعآوری فاضلاب بهصورت سنتی و دارای مشکل است و مشکلات عدیدهای برای مردم شهرستان ایجاد کرده است، شهروندان با مراجعه به فرمانداری این مشکلات را مطرح و درخواست رسیدگی کردند.
غلامرضا شهبازی تأکيد کرد: تکمیل شبکه فاضلاب شهرستان صحنه نیاز به اعتبار کافی دارد و اعتباری که مرکز استان به شهرستان اختصاص داده است کافی نیست، یکی از پروژههای عمرانی که در اولویت کار است همین بحث فاضلابکشی است که در دست اقدام قرار دادهایم.
وی افزود: در مجموع پیگیر اعتبارات هستیم که بتوانیم شبکه جمعآوری فاضلاب صحنه را از حالت سنتی خارج کنیم زیرا مطالبه اصلی شهرستان صحنه است و وضعیت شبکه فاضلاب قابل قبول نیست، وضعیت نامناسبی دارد متأسفانه اعتباراتی که مرکز استان به شهرستان اختصاص داده خیلی کم است و کافی نیست.
شهبازی در پایان افزود: از طریق نماینده مجلس پیگیر این موضوع برای جذب اعتبارات هستیم و کاملاً درجریان مشکلات شبکه جمعآوری فاضلاب شهرستان است باید طرح توجیحی توسط رئیس اداره آبفای شهرستان تهیه و به نماینده مجلس ارائه شود که از طریق مدیران کشوری پیگیر جذب اعتبار باشند.
به گزارش پایگاه خبری «امروله»؛ یکی از خواستههای مردم شهرستان صحنه دفع بهداشتی فاضلاب است و در بحث سلامت و بهداشت خانوادهها نیز از اولویتهای اساسی بوده و همواره باید به آن توجه ویژهای شود نبود اعتبارات باعث معطلی این پروژه و معطل ماندن ادامه عملیات شده است و برای اجرای کامل این پروژه شبکه فاضلاب شهرستان صحنه نیاز به اختصاص اعتبار است امیدواریم در آینده نزدیک این طرح به بهرهبرداری برسد و شاهد اجرا شدن آن باشیم.
گزارش به قلم کبری پرویزی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/