بازگشت ناطق نوری

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 37976|03:31 - 1392/04/29
نسخه چاپی
http://www.aryanews.com/Uploads/NewsPics/20130719155237763.jpg
 
مي گويند علي اکبر ناطق نوري عزم بازگشت به عرصه سياست رسمي دارد. او که روزگاري در مقام شيخوخيت اصولگرايان تلاش فراواني براي اتحاد و همگرايي اين جناح داشت حالا سال هاست که ترجيح داده سکوت سياسي پيشه کند. در اين سالها تنها تصاوير او در مهمترين جلسه همنشيني سران و مسوولان نظام يعني مجمع تشخيص مصلحت در روزهاي شنبه در قاب تصوير عکاس ها ثبت شده است.
 
دوران جديدي اما آغاز شده ؛ حسن روحاني که همنشين او در گعده هاي غير رسمي شنبه بعد ازظهرهاي ساختمان مجمع بود حالا رييس جمهور شده است.مي گويند او اکنون به رييس جمهور منتخب بسيار نزديک است.
 
تازه ترين گمانه ها حکايت از عزم او براي بازگشت به سياست ورزي دارد ؛ شايد در قالب يک حزب و شايد در قالب تشکلي فراگيرتر مانند شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب .
محمد رضا باهنر که از جمله افراد نزديک به او به شمار مي رود در جديدترين اظهار نظرش گفته است: با توجه به فضاي جديد به حجت‌الاسلام ناطق‌نوري گفتيم که بعضي از يخ‌ها آب شده و پيشنهاد داديم که سخنراني کنند و وي در کمال ناباوري قبول کرد اما در آخرين لحظات اطلاع داد که به علت مشکلي نمي‌تواند حضور پيدا کند و اميدواريم که ناطق کماکان در ريکاوري نماند البته واقعيت اين است که دوران ريکاوري تمام شده و همه بايد براي کار به ميدان بيايند.
 
در اين ميان اما اخيرا خبرهايي مي رسد از تلاش اصولگرايان براي تشکيل يک حزب فراگير ؛ حزبي که شايد علي اکبر ناطق نوري را بر صدر خود داشته باشد. محسن کوهکن در اين باره گفته است :« انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم، افرادي را در جريان اصولگرا به فکر انداخت که در راستاي تشکيل حزب فراگير اصولگرايان فعاليت کنند و در اين راستا تلاش‌هايي آغاز شده است.تاکنون بحث ايجاد حزب فراگير اصولگرايان چندين‌بار از سوي برخي افراد سرشناس اين جريان مطرح شده است. البته در اين ارتباط بايد ديگر چهره‌هاي سرشناس اصولگرا نيز که داراي شاکله تشکيلاتي هستند وارد شوند تا اين امر محقق شود.»
 
ناطق نوري شرط دارد
سجادي مي گويد : اگر ناطق نوري بخواهد وارد حزب فراگير شود شروطي دارد.
سيد کمال سجادي،سخنگوي جبهه پيروان خط امام و رهبري در گفتگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري آريا تاکيد کرد :بنده در صحبتي که با آقاي ناطق نوري داشتم ايشان درباره تشکيل حزب جديد نظري نداده بودند اما آنچه مسلم است فضاي سياسي کشور با توجه به تجربياتي که در انتخابات پيش آمده است و البته لازمه مردمسالاري ديني حضور احزاب واقعي است که در سطح ملي فعال و فراگير باشند.
وي افزود:دو يا سه حزبي که در حال حاضر در کشور وجود دارند نه تنها قوي و حرفه اي نيستند بلکه برنامه اي نيز ندارند . مسئولين اين احزاب ده شغل دارند که حضور در حزب به عنوان يازدهمين شعل آنها محسوب مي شود ما احزابي که حرفه اي کار کنند و براي اداره کشور برنامه داشته باشند نداريم در حالي که در اختيار گرفتن مجلس يا دولت جزآرزوهاي احزاب است اما در احزاب فعلي ما چنين برنامه اي ديده نمي شود.
اين فعال سياسي ادامه داد:اگر بخواهيم حزب فراگير تشکيل دهيم بايد شخصيت هاي بارزي در راس آن قرار گيرند تا بتوانند حزب را مديريت کنند مثل حزب جمهوري اسلامي که نسبتا موفق بود.لذا اگر  بخواهد حزبي با محوريت آقاي ناطق نوري تشکيل شود با توجه به تجربه اي که ايشان در حزب جمهوري اسلامي دارد قطعا در شمار شخصيت هايي است که مي تواند يک حزب  ملي و فراگير را فعال کند البته اگر آقاي ناطق نوري وارد اين موضوع شود شرايطي را مد نظر خواهد داشت. شروطي مبني بر اينکه چرا اولا حزب جمهوري اسلامي با توفيقاتي که داشت تعطيل شد و دوم اينکه تحزب در ايران از بعد از انقلاب آسيب شناسي شود که چرا در حزب به عنوان يک کار حاشيه اي مي پردازند نه کار تشکيلاتي لذا بنده فکر مي کنم در ذهن ايشان چنين چيزي وجود داشته باشد.
وي اظهار داشت:گروههايي که از اصولگرايي  فقط اسم آنرا يدک مي کشند اما به اطاعت از رسم و اصول اصولگرايي ملزم و معتقد نيستند و فقط به دنبال قدرتند و شيفته آنند و البته  با نام اصولگرايي قدرت را در اختيار گرفتند با تشکيل حزب فراگير جز ريزش هاي اين حزب خواهند بود.
عضو ارشد جبهه پيروان تاکيد کرد:با روي کار آمدن حزب فراگير با ليدري فردي چون ناطق نوري خط و خطوط و عملکرد گروهها شفاف تر مي شود وممکن است جاذبه بيشتري پيدا کند.
 
 
ناطق نوري و شيخوخيت اصولگرايان
 
تشکيل يک حزب فراگير با محوريت فردي چون ناطق نوري بستگي به عملکرد آقاي روحاني در چينش دولت يازدهم دارد .
مهرداد بائوج لاهوتي،عضو فراکسيون رهروان ولايت مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري آريا تاکيد کرد:ناطق نوري مي تواند شيخوخيت اصولگرايان را بر عهده گيرد.البته تشکيل يک حزب فراگير با محوريت فردي چون ناطق نوري بستگي به عملکرد آقاي روحاني در چينش دولت يازدهم دارد در واقع اگر ايشان فراجناحي عمل نکند در موفقيت يا عدم موفقيت حزبي فراگير تاثيرگذار است.
وي افزود:بنده متقدم  ناطق نوري فردي است که نگاه يکسويه ندارد و در بين افراد معتدل و حتي تندرو مقبوليت دارد بنابراين اگر ايشان بپذيرد  نقش محوري در حزب فراگير را ايفا کند خوب است.
اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد:تا زماني که حزب سازمان يافته در کشور ما تشکيل نشود که براي اداره کشور اساسنامه داشته باشد و افراد در چارچوب حزب حرف خود بزنند قطعا احزاب هم در جهت جريان هاي سياسي مي توانند تشکيل شوند در مجموع همه احزاب به جز تندروها که از خط قرمز عبور کرده اند اهدافشان يک سو است و يک کلام دارند.
وي ادامه داد:گاهي اوقات برخي از افرادي که در راس هرم جريان هاي سياسي قرار دارند  کارهاي افراطي را به وجود مي آورند لذا بنده معتقدم بهتر آن است که همه تلاش کنند احزاب در کشور ما شکل بگيرد .زيرا با شکل گيري احزاب ديگر هرکس نمي تواند حرف خودش را بزند حزب بايد برنامه و هدف داشته باشد و براي اداره کشور مثل دانشگاه نيرو تربيت کند.
لاهوتي اظهار داشت:تا زماني که حزب تشکيل نشود مشکلات وجود خواهد داشت .به طوري که يک نفر که منتسب به يک جريان سياسي است حرفي را مي زند که شايد کليت آن حزب چنين صحبت ها يا موضع گيري را قبول نداشته باشد.
 
 
بازگشت شيخ؟
 
حالا سوال مهم تحليلگران مسايل سياسي اين است که آيا علي اکبر ناطق نوري بازگشت به عرصه سياست ورزي رسمي را خواهد پذيرفت؟ آيا حاضر مي شود هدايت حزب فراگير اصولگرايان را بپذيرد؟
اصولگرايان اکنون در يکي از مهمترين ادوار سياسي خود به سر مي برند ، دوره اي که بايد براي بازگشت به قدرت تلاش کنند . آنها نيازمند شخصيت هاي مهم و بزرگ اصولگرايان هستند تا به همگرايي گذشته بازگشته و ساماني مجدد يابند. اما آيا ناطق نوري در اين راه پيش قدم خواهد شد ؟
 
منبع: آربا

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد