وب سايت در ساحل غدير نوشت :

رابطه مثبت اندیشی با محو گناهان!

کد خبر: 12888|09:38 - 1392/02/30
نسخه چاپی
رابطه مثبت اندیشی با محو گناهان!
ذهنانسان حالت ذره‌بین دارد؛ اگر فردی بر مشکلات و جنبه‌های منفی زندگی متمرکز شود، این مشکلات و کاستی‌ها آن قدر در نظر فرد بزرگ جلوه می‌کنند که او زندگی خود را در سیاهی تعمیم‌یافته می‌بیند؛ اما اگر ذهن و توجه انسان بر جنبه‌های خوشایند، رضایت‌بخش، موفقیت‌ها، زیبایی‌ها، امکانات و فرصت‌ها متمرکز شود، رضایت و شادمانی را در زندگی خود احساس می‌کند.
مثبت

در این تفسیر، خوش‌بینی و بدبینی با مسأله توجه گزینشی ارتباط پیدا می‌کند. توجه گزینشی به این واقعیت اشاره دارد که انسان در یک لحظه از زمان، با محرک‌ها، تفسیرها، اطلاعات، افکار و احساسات زیادی سروکار دارد، ولی از آنجا که ظرفیت پردازش در انسان محدود است و نمی‌تواند به همة این محر‌ک‌ها در یک زمان توجه كند، بلكه باید از بین آنها موردی را گزینش كند. بر اساس این گزینش است که افراد خوش‌بین و بدبین از یکدیگر متفاوت می‌شوند. هنگامی که انسان در امور خویش و در زندگی خود بدبین می شود نسبت به نعمات الهی هم بدبین شده و منفی بافی و بدبینی عادت او می شود بعضی بیماری های اخلاقی در انسان ها وجود دارد که به واسطه همین نگرش منفی بروز پیدا کرده و سعادت دنیا و آخرت انسان را متزلزل می کند. لذا در این مجال برآنیم که چند مورد از بیماری های اخلاقی را نام ببریم و یکی از راههای درمانی آن را که از مسیر نگرش مثبت و حسن ظن می گذرد را بیان کنیم.( بررسی رابطه بین خوش‌بینی سرشتی و خوش‌بینی از دیدگاه اسلام با رضایت‌مندی از زندگی / نجیب‌الله نوری/ ناصر سقای بی‌ریا)

 

آزمندی و حرص

پیدایش حرص در بین انسان‌ها به دلیل بدگمانی نسبت به روزی دهی و رزاقیت خداوند عزّوجل است.

امام علی (علیه السلام) می‌فرماید:

«ِ فَإِنَّ الْبُخْلَ وَ الْجُبْنَ وَ الْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّى یَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللَّه»

(مكاتیب الأئمة علیهم السلام‏، ج1، ص481)

بخل و ترس و آز سرشت هایى جدا جداست كه فراهم آورنده آنها بدگمانى به خداست.

افراد بدبین بیشترین نقش را در گسترش افكار مسموم، ناامیدكننده و دلسردكننده دارند؛ همان‏گونه كه روی كاستی‏ها، معایب و بدی‏ها توجه دارند، آنها را مطرح نموده و مكرر بازگو می‏كنند و با افراد مختلف در میان می‏گذارند و از این طریق بدبینی به امور گوناگون را نشر می‏دهند و موجب گسترش بدبینی در جامعه می‏شوند

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد