اعتماد سازی؛ اولویت نخست دولت در حوزه رسانه

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 130214|07:54 - 1392/11/11
نسخه چاپی

بهروز بهزادی - روزنامه‌نگار پیشکسوت - در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اعتقاد به این‌که فضای رسانه‌ای کشور نسبت به دولت قبل بازتر شده است،‌ اظهار کرد: این باز شدن فضای رسانه‌ای ناشی از فضای پس از انتخابات ریاست جمهوری و همچنین ماهیت دولت است. دولت با شعارهایی که درباره‌ی آزادی‌های اجتماعی بیان کرد، موجب شد رسانه‌ها از آن استقبال کنند.

 

او ادامه داد: رسانه‌ها با توجه به شعارهایی که دولت یازدهم در زمان روی کار آمدنش داد، مطالبی را منتشر کردند که پیش از آن و در دولت گذشته، از انتشار آن‌ها واهمه داشتند‌.

 

بهزادی با اشاره به باز شدن فضای رسانه‌ای در سال‌های نخست دولت محمود احمدی‌نژاد، اظهار کرد: در دو سال نخست فعالیت دولت پیش، فضای رسانه‌ای نسبت به قبل بازتر شده بود، اما پس از آن و با ظهور افرادی مانند محمدعلی رامین‌، آن‌ها شروع به بستن مطبوعات کردند. البته من این چشم‌انداز را نسبت به دولت آقای روحانی ندارم و گمان می‌کنم به هر حال ایشان قول‌هایی داده‌اند که به آن‌ها وفادار خواهند بود.

 

این روزنامه‌نگار بیان کرد: رویکرد آقای روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور و آقای جنتی به‌عنوان وزیر ارشاد تا کنون نشان داده است‌ که می‌توان به آینده‌ی این فضا امیدوار بود. البته به شرط این‌که فضا از دست قوه‌ی مجریه خارج نشود، مثلا در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی، با این‌که اعتقاد صاحبان دولت بر باز شدن فضای رسانه‌ای بود، اما قوه‌ی قضاییه به مسائل رسانه‌ای ورود کرد.

 

بهزادی در پاسخ به این پرسش که رسانه‌ها چگونه می‌توانند از این فضا به‌نحو مناسب بهره ببرند‌، تأکید کرد: من همیشه گفته‌ام که باید از چنین فضاهایی استقبال کنیم؛ اما باید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که فضا گام به گام باز شود، چون هر چیزی که یک‌باره انجام شود‌، باعث شوک می‌شود. اگر در زمان آقای خاتمی هم مطبوعات با آرامش بیشتری حرکت می‌کردند، شاید ما شاهد آن چیزی نبودیم که از آن به‌عنوان بسته شدن فله‌ای مطبوعات یاد می‌شود.

 

او ادامه داد: باید آزادی رسانه‌ها به‌صورت یک فرهنگ درآید. متأسفانه ما کسانی را داریم که همین آزادی اندک نیز برای‌شان عجیب است، بهترین راه برای ایجاد فرهنگ آزادی رسانه‌ها استمرار کار آن‌هاست. اگر به تاریخ مطبوعات نگاه کنیم، متوجه می‌شویم در دوران‌هایی که فضا باز شده و مطبوعات برای رسیدن به یک شرایط مناسب، پروسه‌ای دو سه ساله را طی کرده‌اند، در یک فرصت دو ماهه، نهایت بهره را از فضا برده‌اند.

 

مدیرمسوول روزنامه‌ی «اعتماد» در پاسخ به این پرسش که دولت و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد چگونه می‌تواند به حفظ چنین فضایی کمک کند‌؟ تصریح کرد: دولت باید همان‌طور که در حوزه‌ی اقتصاد، فضای امید را ایجاد کرده است‌، در بحث آزادی رسانه‌ها نیز امید ایجاد کند. همچنین باید احساس شکی که نسبت به رسانه‌ها و اهالی آن وجود دارد‌، از میان ببرد، چون کسانی که در این کشور و با توجه به قوانین آن فعالیت رسانه‌ای دارند و قلم می‌زنند، باید مورد اعتماد قرار گیرند.

 

این روزنامه‌نگار پیشکسوت درباره‌ی بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نیز گفت: مهم‌ترین کار دولت یازدهم برای ایجاد اعتماد میان رسانه‌ها، باز کردن انجمن صنفی روزنامه‌نگاران است. اگر چنین اتفاقی بیفتد طبیعتا امید به میان رونامه‌نگاران باز خواهد گشت.

 

بهزادی درباره‌ی عملکرد دولت از ابتدای فعالیت‌اش تا کنون در حوزه‌ی رسانه‌، اظهار کرد: شاید بسیاری از افراد، عملکرد دولت را ناکافی و بسیاری دیگر کافی بدانند؛ اما من عملکرد دولت یازدهم را در زمینه‌ی رسانه‌ها قابل قبول می‌دانم.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد