موضوعی که دردِ این زخم فرهنگی را بیشتر از قبل میکند و نمکپاشی بر آن را به حد اعلی میرساند، نام تهیه کننده این مجموعه است: سعید ابوطالب؛ فردی که با اسارت در کشور عراق توسط نیروهای آمریکایی به همراه سهیل کریمی توانست توسط در رسانههای مذهبی و اصولگرا خود را به عنوان یک چهره مقاوم در برابر فرهنگ غرب جا بزند و از همین طریق به نمایندگی مجلس هفتم هم برسد.
شاید آن زمانی که یکی از اهالی فرهنگ گفت “رسانههای ما برای اینکه با شبکههای ماهوارهای مقابله کنند، خودشان به جزئی از آنها تبدیل شدهاند”، خیلیها این جمله را غیرواقعی، افراطی و همراه با بدبینی ارزیابی کردند اما نگاهی به محصولات به اصطلاح فرهنگی و رسانهای که در یکی دو سال اخیر به طور خاص در شبکه نمایش خانگی تولید شده، نشان میدهد این موضوع نه تنها دیدن نیمه خالی لیوان نبوده، بلکه یک هشدار به موقع و جدی بوده است که به آن توجهی نشد و اکنون کار به اینجا رسیده است که تنها تفاوت برخی از این برنامهها با برنامههای شبکههای اجتماعی، وجود مقداری پارچه آن هم به طور ناقص بر روی سر خانمهای حاضر در آنهاست.
به گزارش رجانیوز، “رالی ایرانی” جدیدترین اثر تولید شده در شبکه نمایش خانگی است که قرار است یک نمایش سرگرم کننده از رقابت بازیگران چهره و سرشناس سینما و تلویزیون ایران باشد؛ نمایشی که البته از همان ابتدا به طور صریح اعلام میکند نه تنها به دنبال سرگرم کردن خانوادههای ایرانی با یک محصول مبتنی بر فرهنگ ایرانی نیست، بلکه اساسا بر این مبنا شکل گرفته که یک مسابقه ماهوارهای را “کپی برابر اصل” در ایران اجرا کند؛ یک کپی صد در صدی که حتی سعی نشده در آن احکام بدیهی اسلامی مانند حجاب هم رعایت شود و بازیگران زن در این مجموعه با زنندهترین و وقیحانهترین ظاهر ممکن و با آرایشهای بیسابقه حاضر شدهاند.
اما فارغ از همه این مسائل، موضوعی که دردِ این زخم فرهنگی را بیشتر از قبل میکند و نمکپاشی بر آن را به حد اعلی میرساند، نام تهیه کننده این مجموعه است: سعید ابوطالب؛ فردی که با اسارت در کشور عراق توسط نیروهای آمریکایی به همراه سهیل کریمی توانست توسط در رسانههای مذهبی و اصولگرا خود را به عنوان یک چهره مقاوم در برابر فرهنگ غرب جا بزند و از همین طریق به نمایندگی مجلس هفتم هم برسد.
اکنون، آقای ابوطالب که شهرت و اعتبار خود را مدیون “ایستادگی و مقاومت در برابر فرهنگ غربی به ویژه آمریکا” است، مجموعهای را تولید کرده که غیر از خانوادههای مذهبی و معتقد، حتی صدای خانوادههای متوسط و خاکستری را هم بلند کرده و سکانس به سکانس این مجموعه، واکنش منفی در میان خانوادههای ایرانی ایجاد کرده است.
وضعیت پوشش و نحوه تعامل مردان و زنان در این مجموعه آنقدر نامناسب و به معنای واقعی کلمه “فاجعه انگیز” است که به هیچ وجه قابل توجیه نیست و نام عضو کمیسیون فرهنگی هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی هم درد آن را بیشتر میکند. بگذریم از حضور امیررضا خادم، نماینده مجلس هفتم و همچنین یکی از مجریان برنامه مذهبی “گلبرگ” در این مجموعه و بر سر یک میز با بازیگران خانمی که قطعا با این وضع آرایش حتی در رسانههای خانواده محور ایالات متحده هم جایی ندارند.
حدود هفت ماه از سخنان مهم و جدی رهبر انقلاب درباره لزوم توجه ویژه به مساله “سبک زندگی” میگذرد و علاقهمندان به انقلاب اسلامی نه تنها اثری از پیگیری این دستور رهبری ندیدهاند، بلکه به طور جدی شاهد آن هستند که نیروهای معروف به مذهبی و حزباللهی به طور کاملا معکوس در این زمینه فعالیت میکنند. اگر “شام ایرانی” و سبک زندگی ترویجی در آن را تحمل کنیم و بگوییم پیش از سخنان رهبر انقلاب تولید شده، با “رالی ایرانی” که دهها درجه بدتر از شام ایرانی است، چه کنیم؟ راه رفتن بر روی فرش قرمز، سرو غذاهای اشرافی، پوشش و ظاهر فاجعه آمیز خانمها و تروجی روابط کاملا آزاد زن و مرد در کجای مسیر تدوین سبک زندگی ایرانی – اسلامی قرار دارد؟ این سوال، تنها یک پاسخ تلخ و در واقع یک توجیه تلخ دارد: برای جذب مخاطبان شبکههای ماهوارهای، ابزاری غیر از این نداریم.
بخشهایی از نمایش «رالی ایرانی»
متاسفانه به نظر میرسد برخی از مسئولان فرهنگی دقیقا منتظر آن هستند تا رهبر انقلاب درباره یک مساله فرهنگی اظهارنظر کنند و موضوعی را مطالبه کنند تا اینها دست به کار شوند و دقیقا در مسیر مخالف خواسته رهبری حرکت کنند؛ آن هم به صورت پُر گاز! روایت تلخی که این روزها با نام “رالی ایرانی” در فروشگاههای محصولات “فرهنگی” توزیع میشود، موید این مساله است.
رجانیوز
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد