آغاز تبلیغات ریاست جمهوری/ واکنش تامل برانگیز مشایی به ردصلاحیت اش/ هاشمی:بنای آمدن نداشتم/ نظر رهبری درباره ردصلاحیت شده ها

کد خبر: 13682|15:58 - 1392/03/01
نسخه چاپی
آغاز تبلیغات ریاست جمهوری/ واکنش تامل برانگیز مشایی به ردصلاحیت اش/ هاشمی:بنای آمدن نداشتم/ نظر رهبری درباره ردصلاحیت شده ها
پس از پایان ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و آمدن چهره های مطرح به عرصه انتخابات جامعه بیشتر درگیر فضای انتخابات خواهد شد
پس از پایان ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و آمدن چهره های مطرح به عرصه انتخابات جامعه بیشتر درگیر فضای انتخابات خواهد شد و شاهد اظهارنظر نامزدها، گمانه زمانی از انصراف ها و انتشار گزارش ها و تحلیل های مختلفی درباره آخرین وضعیت گروه های سیاسی هستیم.

گروه سیاسی مشرق تا موعد برگزاری انتخابات در سلسله گزارش هایی با عنوان "روزانه انتخابات" و "عصرانه انتخابات" در دو بخش خبری، آخرین تحولات و اظهارنظرهای انتخاباتی را در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

در ادامه مهمترین اظهارنظرها و اخبار انتخاباتی را ملاحظه می کنید:


نامزد نهایی ائتلاف پیشرفت بعد از تبلیغات تلویزیونی مشخص می‌شود

غلامعلی حداد عادل عضو ائتلاف پیشرفت و کاندیدای یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری عصر امروز (سه‌شنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه صنعت شریف اظهار داشت: دانشگاه صنعتی شریف یادآور 7 سال کار در این دانشگاه برای من است و بنده از سال 1351 کارم را در این دانشگاه آغاز و تا انقلاب این فعالیت را ادامه دادم.

وی خطاب به دانشجویان افزود: سخن من با شما فراتر از طریقه‌های سیاسی است، یعنی مخاطب بنده ایرانیانی هستند که علاقمند به آب و خاک این سرزمین آرمان‌گرا هستند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه مهم‌ترین جوهر و سرمایه ایران اسلامی استقلال آن است، خاطرنشان کرد: این استقلال با انقلاب اسلامی به دست آمد و نخستین شعار در راهپیمایی‌های زمان انقلاب بود، چراکه مردم، عوام و خواص طی 200 سال کمبود این استقلال را حفظ کرده و خواهان آن بودند.

حداد عادل تصریح کرد: معتقدم که ایران اسلامی کشوری تأثیرگذار اما تأثیر‌پذیر نیست و استقلال کلید‌واژه همه موفقیت‌ها، خیر و خوبی سلامت کشورمان است و این کلید واژه عامل بزرگی ملت ما شده است.

وی در ادامه سخنان خود به پرده‌ برداشتن از ارزش‌های دیگر استقلال پرداخت و گفت: استقلال سیاسی به نوبه خود سبب استقلال فرهنگی، علمی و پیشرفت‌های صنعتی می‌شود و موفقیت‌های امروز در حوزه‌های انرژی هسته‌ای، برق، نانو ‌فناوری، ماهواره و پزشکی به دلیل پایبند‌ی به استقلال است. (اینجا)


نظر رهبری درباره رد صلاحیت شده ها

پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir، فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص  رد صلاحیت داوطلبین انتخابات را درج کرده است. متن آن بدین شرح است:

«این را من اعلام میکنم، همه‌ افراد بدانند؛ اینهائى که رد صلاحیت می‌شوند، لزوماً آدمهاى بى‌صلاحیتى نیستند. اینجور خیال نشود که حالا چون فلانی در انتخابات رد صلاحیت شد، پس دیگر بکلى از صلاحیت ساقط است؛ نه، طبق قانون، در انتخابات نمی‌تواند به عنوان نامزد شرکت کند، اما ممکن است مقامى که او را رد صلاحیت کرده، اشتباه کرده باشد. ممکن است براى این کار صلاحیت نداشته باشد، اما صلاحیتهاى فراوان دیگرى داشته باشد. اینجور نباشد که اگر کسى رد صلاحیت شد، این معنایش این باشد که او دیگر از هستى ساقط شد؛ نه، صلاحیتهاى گوناگون دیگرى وجود دارد.» (اینجا)


چه کسانی آمدند؟/ چه کسانی انصراف دادند؟/ چه کسانی ماندند؟

پس از اما و اگرهای فراوان، تایید و تکذیب های مکرر، اخبار درگوشی و شایئات متعدد سرانجام با نظر شورای نگهبان و اعلام رسمی از سوی وزارت کشور امر بر همگان مسجل شد که در گود یازدهم چه کسانی برای ایستادن بر سکوی پاستور باید با هم رقابت کنند.
 
رقابتی که پیروز میدان آن، سکاندار چهارساله بزرگترین دستگاه اجرایی کشور یعنی قوه مجریه خواهد بود.
 
پس از پایان مهلت قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت ثبت نام کننده گان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، از بین 686 کاندیدای ثبت نام کننده، صلاحیت هشت چهره به ترتیب، غلامعلی حداد عادل، سعید جلیلی، محسن رضایی، حسن روحانی، محمدرضا عارف، محمدباقر قالیباف، علی اکبر ولایتی و محمد غرضی احراز شد. (اینجا)


آشنایی با کاندیداهای ریاست‌ جمهوری یازدهم + زندگی‌نامه

یازدهمین دوره رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری پس از اعلام نظر شورای نگهبان و اعلام رسمی وزارت کشور با 8 کاندیدا بر گزار خواهد شد.

اسامی کاندیداهای این دوره به ترتیب حروف الفبا 1- سعید جلیلی   2- غلامعلی حداد عادل   3- محسن رضایی   4- حسن روحانی   5- محمدرضا عارف   6- محمد غرضی  7- محمدباقر قالیباف  8- علی اکبر ولایتی می باشد.

در ادامه زندگینامه هر یک از این نامزدهای ریاست‌جمهوری 92 را در -اینجا- ملاحظه می کنید.

هاشمی مطیع قانون است

محمدرضا صادق مشاور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گفت‌و‌گو با تسنیم، با اشاره به نتایج اعلام‌شده افراد احراز صلاحیت شده از سوی شورا ی نگهبان گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دنبال این نیست که خودش را بر مردم تحمیل کند.

وی تأکید کرد: آقای هاشمی مطیع قانون است و در چهارچوب‌های نظام کار کرده دنبال این است که اهداف انقلاب پیش برود. (اینجا)

کدخدایی: شرایط سنی برای احراز صلاحیت‌ها در نظر گرفته شد

عباسعلی کدخدایی سه شنبه شب در برنامه گفت وگوی خبری شبکه دو  درباره فرآیند بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری در شورای نگهبان و موضوع بررسی توان جسمی نامزدها، گفت: ممکن است برخی افراد سوابق مهمی داشته باشند، اما ما بررسی کردیم که وی توانایی بار سنگین ریاست جمهوری را در حال حاضر ندارد؛ بنابراین شرایط سنی هم به عنوان یک شرط مدیریتی در نظر گرفته شد.

کدخدایی ادامه داد: گاهی فردی جوان است و تجربه ندارد ولی گاهی فردی سابقه دارد ولی به لحاظ سنی شرایط کار سنگین ریاست جمهوری را ندارد و همه این موارد در کنار هم سنجیده می شوند و چرا که پست ریاست جمهوری با دیگر پست ها متفاوت است.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص شکایت نامزدها هم اظهار داشت: طبق قانون اعتراض به نظر شورای نگهبان معنا ندارد و رای این شورا نهایی است.

وی در پاسخ به این پرسش که مصلحت سنجی تا چه میزان در نظر شورای نگهبان تاثیر گذار است، گفت: اگر مصلحت‌اندیشی به این معنا باشد که خدای ناکرده معیارهای قانونی را مدنظر قرار ندهیم و سراغ این برویم که این فرد از چه گروه و جناحی است، خیر. شورای نگهبان در چارچوب مصالح عالی نظام حرکت می‌کند و در این چارچوب به وظایف خود عمل می‌کند. (اینجا)

در بيانيه زاكاني خطاب به مردم آمده است: شورای نگهبان را فصل الخطاب می دانم

به دنبال اعلام رسمی کاندیداهای یازدهمین دوره ریاست جمهوری توسط وزارت کشور، دکتر علیرضا زاکانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیانیه ای خطاب به مردم صادر کرد. (اینجا)


در دیدار جلیلی با آیت‌الله نوری چه گذشت؟

سعید جلیلی امشب در دیدار با آیت‌الله نوری‌همدانی در سخنانی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های انقلاب اسلامی و گفتمان آن بسیار بالا‌ست، تاکید کرد: ظرفیت‌ها و فرصت‌های بسیار خوبی داریم و بیشتر از آنکه نگران تهدیدها باشم نگران این هستم که از فرصت‌ها به درستی استفاده نکنیم.

وی تاکید کرد: در هر کجا که فرصت‌هایی مهیا شده و پیشرفت‌ها حاصل شده است به برکت بهره‌مندی از اندیشه دینی بوده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: بهره‌گیری از اندیشه دینی در سیاست خارجی برای ما اقتدار به همراه داشته است.

وی تاکید کرد: ما در داخل کشور پیشرفت داشته‌ایم و رویکرد ما این است که بتوانیم اندیشه دینی را که باعث پیشرفت کشور است در تمام بخش‌ها جاری کنیم. (اینجا)

آغاز تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری

سید صولت مرتضوی دبیر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات و رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در گفت‌و‌گو با تسنیم، گفت: بر اساس قانون انتخابات ریاست جمهوری فعالیت تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری رسما از تاریخ اعلام اسامی‌ آنها توسط وزارت کشور آغاز می‌شود لذا با توجه به انتشار اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت‌شده در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، کاندیداها از هم‌اکنون می‌توانند تبلیغات رسمی خود را آغاز کنند.

وی افزود: با استناد به ماده 66 قانون انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیداها فرصت دارند تبلیغات خود را تا 8 صبح روز پنج‌شنبه 23 خرداد ادامه دهند.

مرتضوی با تاکید بر اینکه امیدورایم کاندیداها با التزام به قانون و اخلاق‌مداری سهم خود را در برگزاری جشن ملی در 24 خردا ایفا کنند، اظهار داشت: مردم هوشیار ایران اسلامی با حضور گسترده در پای صندوق‌های رای جهانیان را مبهوت خواهند کرد. (اینجا)

مشایی: رد صلاحیتم را از طریق رهبری پیگیری می‌کنم

اسفندیار رحیم مشایی رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد و کاندیدای رد صلاحیت شده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سؤال که واکنش شما در قبال رد صلاحیت شما در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری چیست، گفت: من پیش از این درباره این مسأله صحبت کرده ام. من رد صلاحیت خود را ظلم می دانم و حل آن را از طریق مقام معظم رهبری پیگیر خواهم بود.

این کاندیدای رد صلاحیت شده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: البته من خودم هنوز خبر رد صلاحیت خود را نشنیده ام، اما برخی از دوستان به من اطلاع داده اند که تلویزیون اسم من جزء کاندیداهای تایید صلاحیت شده ذکر نکرده است.

مشایی درباره این که چگونه با رهبری در این باره رايزنی حواهید کرد، اظهار داشت: در حال فکر کردن به این مسأله هستم و بزودی در این باره تصمیم گیری خواهم کرد. (اینجا)

سعیدی‌کیا: نظر شورای‌نگهبان را قبول دارم

محمد سعیدی کیا، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفت و گو با فارس اظهار داشت: ورودم به انتخابات بخاطر انجام تکلیف بود.

وی با بیان اینکه آمده بودم تا به مردم خدمت کنم، گفت: نظر شورای نگهبان را قبول دارم.

سعیدی کیا افزود: عمیقا بر این باورم که منافع نظام و کشور را با زیر پا گذاشتن قانون و اخلاق به قیمت رئیس جمهور شدن از بین نخواهم برد. در تمام طول عمرم جهادی کار کرده ام و در راستای قانون و اخلاق و صداقت زندگی کرده ام. (اینجا)

غرضی:هنوز ستادانتخاباتی تشکیل نداده‌ام

محمد غرضی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با  تسنیم، در اولین مصاحبه پس از اعلام رسمی تأیید صلاحیتش از سوی شورای نگهبان گفت: هنوز برنامه‌ای برای تشکیل ستاد انتخاباتی ندارم و احتمال دارد که خودم کارهای تبلیغاتی‌ام را انجام دهم.

وی ادامه داد: برنامه دارم تا به زودی در نشستی خبری با رسانه‌ها، برنامه‌های دولت احتمالی‌ام را برای مردم تشریح کنم. (اینجا)

هاشمی: تا لحظه آخر بنا نداشتم بیایم

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از استادان حقوق دانشگاه‌های تهران، وکلای دادگستری، قضات، اعضای کمیسیون‌های حقوقی و سردفتران، مردم را سرمایه اصلی نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام(ره) از شروع نهضت تاکنون با تکیه بر حضور مردم شکل گرفت، پیروز شد و در گردنه‌های مختلف به‌ویژه دوران دفاع مقدس و سازندگی کشور را پیش برد و اگر مردم به میدان نمی‌آمدند، توفیقی حاصل نمی‌شد و دستاوردها و پیروزی‌ها به دست نمی‌آمد.

هاشمی با بیان اینکه حقوقدانان جزو افراد نخبه کشور محسوب شده که به‌حق باید اعتبار آنان در دستگاه‌های تقنینی و قضایی حفظ شود، تاکید کرد: جایگاه ارزشمند قضات و عملکرد مناسب آنان در جامعه بسیار مؤثر است و دستگاه قضایی سالم و هوشمند، موجب پویایی جامعه و اطمینان مردم به دریافت مطالبه‌های خود از سیستم قضایی می‌شود. (اینجا)

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد