درخواست های غضنفري از بانك مركزي

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 15626|11:05 - 1392/03/07
نسخه چاپی
به گزارش مشرق به نقل از مهر، مهدي غضنفري در حاشيه كارگروه تنظيم بازار در خصوص اینکه بانك مركزي در مورد اعطاي ارز مرجع به كالاي اساسي مصاحبه می کند و مشكل عدم تامين كالا را به دوش گمرك و ساير دستگاه ها مي اندازد، گفت: ما به عنوان وزارت صنعت، معدن و تجارت از همكاري همه عوامل بانك مركزي و گمرك در تامين كالا تشكر مي كنيم.

مصاحبه هاي آقاي بهمني شايد گاهي براي آرام كردن بازار خوب باشد اما حقيقت اين است كه بازار يك موجود زنده است و اگر به موقع اقدامي صورت نگيرد، مشكلات عديده اي بروز مي كند كه كار ما را سخت تر مي كند.

وزير صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشي ديگر مبني بر اينكه چرا اين وزارتخانه براي دسترسي آسان تر حوزه كالاهاي اساسي و يا مواد اوليه اقدام جديدي نمي كند و يا اگر اقدامي كرده چرا اطلاع رساني نمي شود؟ پاسخ داد: ما اقدامات متعددي از سال گذشته تاكنون انجام داده ايم و اطلاع رساني هم انجام شده، اما معتقديم بايد حرف و عملمان يكي باشد. از بانك مركزي و ديگران هم همين انتظار مي رود.  

وی ادامه داد: اتفاقا حوزه هاي ماموريتي ما چه در تنظيم بازار و چه در توليد آنچنان به موضوع ارز، قيمت و فراواني آن حساس است كه لحظه اي نمي توانستيم و نمي توانيم از آن غافل باشيم؛ اتفاقي نيست اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت براي اولين بار و حتي قبل از بانك مركزي موضوع تخصيص ارز و حتي سهميه بندي ان به كالاهاي مختلف را مطرح كرد. و اتفاقي نيست اگر وزارت صنعت براي اولين بار كالاهاي وارداتي كشور را به 10 گروه تقسيم كرد. براي گروه يك و 2 ارز مرجع براي گروه هاي سه تا 9 ارز مبادله اي و براي گروه 10 نيز ممنوعيت واردات را خواستار شد.

غضنفری افزود: همچنين اين وزارت صنعت، معدن و تجارت بود كه تاسيس مركز مبادله ارزي را پيشنهاد داد و به محض جلب نظر بانك مركزي آن را در ساختمان ثبت سفارش اين وزارتخانه ايجاد كرد  و در اين راه هزينه مادي و معنوي بسياري را متقبل كرد و پس از آن بود كه  واژه ارز مبادله اي باب شد.

وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: اين وزارتخانه به طور ويژه بر ارز ناشي از صادرات غير نفتي تمركز كرد و با تشويق صادركنندگان به بازگشت اين ارز به چرخه تجاري توفيق بالايي را نصيب كشور و حوزه ارزي نمود.

غضنفري افزود: به واقع مي خواهم با برشمردن برخي كارهاي وزارتخانه در زمينه مديريت درآمد ارز و مديريت مصرف ارز بگويم چون حوزه كار ما به شدت تحت تاثير نرخ ارز بود، ما در همه اين زمينه ها پيشقدم بوديم و همكاري همه دستگاه هاي اقتصادي را خواستار شديم كه با هدايت آقاي رييس جمهوري كارها به خوبي پيش رفت.

وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به حساسيت حوزه فعاليت وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر مشكل تامين ارز چيست ؟ پاسخ دا : "اين روزها به لطف خدا مشكل تا حدي حل شده است ما براي بانك مركزي هم مصوبه ستاد تدابير ويژه و هم دستور كتبي ، موافقت و تاييد رييس جمهوري را گرفتيم.

وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود: تنها خواهشي كه از بانك مركزي داريم اين است كه تامين ارز ما به صورت موثر انجام شود. وي در پاسخ به پرسشی ديگر كه منظور شما از موثر چيست ؟ گفت: به هرحال سرانجام بانك مركزي ارز را مي دهد اما اگر اين تخصيص زماني باشد كه كمبود كالا كار خودش را كرده و نوعي گرسنگي در نظام توزيع شكل گرفته بعدا با تزريق كالا در حد معمول مشكل گرسنگي نظام توزيع حل نمي شود و با وجود اين توزيع، بازار مقاومت قيمتي خواهد داشت و ما مجبوريم به مقدار خيلي بيشتري كالا در معرض عرضه قرار دهيم.

غضنفري افزود: اما اگر بانك مركزي در فاصله زماني كه ما درخواست خود را مطرح كرده ايم و هنوز چراغ هاي زرد و قرمز را روشن نكرده ايم ، ارز مورد نياز ما را تخصيص دهد ، بازار متوجه هيچ كمبودي نشده و كنترل بازار به صورت عادي انجام مي شود.

وزير صنعت ، معدن و تجارت در باره اين سوال كه با توجه به اينكه وي عنوان كرده مصوبه هاي لازم را اخذ كرده ، آيا اين موضوع به معناي حل مشكل تخصيص ارز است ، پاسخ داد: ما مطمئنيم بانك مركزي شرايط حساس كنوني را درك كرده و ما با چالش بيشتري مواجه نمي شويم.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد