به گزارشامروله، سید حسین موسویان، معاون سیاست خارجی پیشین شورای عالی امنیت ملی کشورمان در سخنانی که اخیرا در دانشگاه جنگ ارتش آمریکا داشته است درباره روابط ایران و آمریکا سخن گفت.
در این مراسم 380 تن از افسران عالیرتبه نیروی زمینی، دریایی و هوایی ارتش آمریکا حضور داشتند. افسرانی که با درجه سرهنگ تمامی وارد دوره دو ساله دانشگاه شده و پس از اتمام دوره به درجه ژنرالی ارتقاء خواهند یافت.
موسویان در این نشست ضمن معرفی آمریکا به عنوان تهدید اول امنیت ملی ایران به 20 دلیل در مورد بی اعتمادی ایران به آمریکا اشاره کرد.
این دیپلمات پیشین کشور گفت: آمریکا و انگلیس در اوایل سال 1950 با ملی شدن صنعت نفت ایران مخالفت کردند و با تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل ملی شدن نفت ایران را تهدید صلح و امنیت بینالملل خوانده و مورد تحریم اقتصادی قرار دادند. همین سیاست را آمریکا و غرب درمورد ملی شدن صنعت هستهای ایران اعمال کردند.
آمریکا و انگلیس با کودتا علیه حکومت منتخب و ملی دکتر مصدق در حقیقت ریشه دموکراسی را برای 25 سال در ایران خشکاندند و 25 سال از حکومت دیکتاتوری و فاسد شاه در ایران حمایت کردند که در حقیقت انقلاب اسلامی واکنشی به این سیاست آمریکا بود.
عضو ارشد تیم پیشین مذاکره کننده هستهای کشورمان ادامه داد: از ابتدای انقلاب دولتهای آمریکا به دنبال سرنگونی نظام جمهوری اسلامی و تغییر رژیم در ایران بودند و تنها در زمان اوباما این سیاست در پروسه تجدید نظر قرار گرفته است. بعد از انقلاب، آمریکا و غرب میلیاردها پروژه صنعتی ایران را ناتمام رها کردند در حالی که طبق قراردادها متعهد بودند به انجام آنها و هزینه پروژهها را هم دریافت کرده بودند.
موسویان با اشاره به حمایت قدرتهای شرق و غرب و آمریکا از صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران اظهار کرد: این حمایتها و به راه انداختن جنگ هم به قصد تجزیه ایران بود و این تجاوز 300 هزار شهید، یک میلیون مجروح، 2 میلیون آواره و حدود هزار میلیارد دلار خسارت برای ایران به بار آورد. در دوران تجاوز به ایران آمریکا و غرب تکنولوژی و مواد سلاحهای شیمیایی را در اختیار صدام حسین گذاشت. صدام از سلاحهای شیمیایی علیه ایران استفاده کرد که به کشته و زخمی شدن حدود صد هزار ایرانی انجامید.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا در بمباران تاسیسات نفتی ایران در دوران جنگ بزرگترین عملیات نظامی نیروی دریایی خود بعد از جنگ جهانی دوم را علیه ایران انجام داد. آمریکا هواپیمای مسافربری ایران بر فراز آبهای خلیج فارس را سرنگون و 290 مسافر بیگناه از جمله 66 کودک را کشت.
موسویان در ادامه به دوران ریاستجمهوری هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: در این دوران ایران دعوت حسننیت در مقابل حسننیت رئیس جمهور بوش پدر را برای تسهیل در آزادی گروگانهای آمریکایی و غربی در لبنان پذیرفت. اما بعد از آزادی گروگانها آمریکا به جای حسن نیت تحریم و فشارها را افزایش داد.
سفیر پیشین ایران در آلمان به دوران ریاست جمهوری خاتمی اشاره کرد و گفت: ایران با ارتش آمریکا برای سرنگونی القاعده و طالبان همکاری کرد. اما به عنوان محور شرارت از سوی بوش پسر خوانده شد. حتی در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد ایران برای حل مشکلات با آمریکا حس نیت به خرج داد.
موسویان به اقداماتی که فقط در یک سال دوران احمدینژاد یعنی در سال 2011 انجام شد، اشاره کرد و افزود: معاون وزیر خارجه ایران مارک روس من ، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان را برای سفر رسمی به ایران جهت گفتوگو و همکاری در افغانستان دعوت کرد اما واشنگتنن نپذیرفت. ایران همچنین از طرح هستهای گام به گام روسیه حمایت کرد اما آمریکا نپذیرفت. چارچوب آن طرح همین توافقی است که اکنون انجام شده است.
وی ادامه داد: ایران به آژانس بینالمللی پیشنهاد 5 سال نظارت کامل را داد و آمریکا رد کرد. همچنین ایران پیشنهاد توقف غنی سازی 20 درصد و محدود کردن غنی سازی به 5 درصد را در مقابل دریافت سوخت راکتور تهران ارائه کرد که آن را هم آمریکا نپذیرفت . همچنین ایران کوهنوردهای آمریکایی را آزاد کرد و در مقابل این همه حسن نیت بی سابقه، آمریکا و غرب هم تحریمها را افزایش دادند و هم در مورد تروریسم و حقوق بشر در شورای امنیت قطعنامه علیه ما تصویب کردند.
این عضو پیشین تیم مذاکره کننده هستهای گفت: آمریکا با صدور بی سابقه تسلیحات به کشورهای عربی منطقه در حقیقت منطقه را میلیتاریزه کرده در حالی که ایران را مورد تحریم کامل تسلیحاتی قرار داده است. آمریکا در سراسر مرزهای ایران حضور نظامی برقرار کرده و با حمایت بی چون و چرا از اسراییل موجب نقض حقوق مشروع فلسطینیها شده و چک سفید امضای آمریکا به اسراییل موجب شده تا این رژیم به راحتی تمام مقررات جهانی را زیر پا بگذارد. متاسفانه آمریکا در خاورمیانه صرفا از رژیمهای دیکتاتوری از شاه گرفته تا بن علی و مبارک حمایت کرده است.
موسویان با اشاره به سیاست دو گانه آمریکا در برخورد با برخی کشورها در چارچوب انپیتی گفت: متاسفانه کشورهای هند و پاکستان و اسراییل انپیتی را نپذیرفتند و بمب هستهای هم ساختهاند اما آمریکا با آنها رابطه استراتژیک برقرار کرده است و در مقابل این همه تحریم علیه ایران اعمال کرده در حالی که هیچ نشانهای از انحراف در برنامه هستهایاش مشاهده نشده است.
وی گفت: آمریکا از گروههای تروریستی حمایت می کند چه گروههای توریستی مخالف بشار اسد و چه گروههای تروریستی ضد جمهوری اسلامی مثل جندالله یا منافقینی که 17 هزار ایرانی را بعد از انقلاب کشتند والان هم در کنار کنگره آمریکا دفتر دارند.
وی با اشاره به پروژههایی که قرار بود آمریکا قبل از انقلاب در زمینه هستهای برای ایران بسازد اما بعد از انقلاب از آنها کنار رفت و به کشورهای آلمان و فرانسه نیز فشار آورد که به تعهداتشان عمل نکنند، افزود: متاسفانه پروژههایی که در حال تمام شدن بودند و هزینههای آنها پرداخت شده بود به خاطر فشارهای آمریکا محقق نشد و وقتی ایران به تکنولوژی غنیسازی برای تامین سوخت دست یافت آمریکا و اسراییل با جنگ سایبری و کشتن دانشمندان هستهای وارد مقابله با حقوق مشروع ایران شدند. تمام این اقدامات در حالی صورت گرفت که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در سال 2007 و 2011 گزارش دادند که ایران نه بمب هستهای دارد و نه تصمیمی برای ساخت بمب و متاسفانه این سیاستهای خصمانه دلیل بیاعتمادی ایران در مذاکرات جاری هستهای است.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست یکی از درجه داران ارتش آمریکا خطاب به موسویان گفت: مواردی که به آنها اشاره کردید برای ماتازگی داشت و بسیار مفید بود اما سوال من این است که دولت ایران برای روشن کردن این نوع حقایق برای افکار عمومی آمریکا چه اقدامی کرده است. ما و مردم آمریکا از این حقایق بی اطلاع هستیم.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد