تبعات بی توجهی به اقتصاد مقاومتی؛

نگاهی به مشکلات واحد های تولیدی در استان کرمانشاه/ از کارخانه ای که وام بلای جانش شد تا حال نزار صنعت ماکیان

سرویس: اخبار استانکد خبر: 290833|09:16 - 1394/10/19
نسخه چاپی
نگاهی به مشکلات واحد های تولیدی در استان کرمانشاه/ از کارخانه ای که وام بلای جانش شد تا حال نزار صنعت ماکیان
بی توجهی به مقوله مهم اقتصاد مقاومتی در استان کرمانشاه باعث شده است که صدها کارگر در استان کرمانشاه بیکار شوند.

به گزارشامروله، شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش شرایط فعلی اقتصاد ایران است. نسخه ای که می تواند زخم اقتصاد را التیام ببخشد.

 

این سیاست مهم همواره مورد تاکید بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی قرار گرفته و  از آن به عنوان یک اصل مهم و نیاز حیاتی یاد شده است.

 

با این وجود بی توجهی به این مهم می تواند تبعات جبران ناپذیری را برای اقتصاد به وجود بیاورد که مشکلات آن به عرصه مختلف نیز کشیده خواهد شد.

 

هر چند که در دولت های پیشین هم اصل اقتصاد مقاومتی به خوبی اجرا نشد، اما متاسفانه دولت یازدهم به عنوان دولتی که در دهه 90 روی کار آمده و میراث دار تجرییات گذشته است، در بسیاری از موارد بیش از گذشتگان این مهم را نادیده می گیرد به طوری که تبعات آن به تولیدی های خرد و کلان آسیب رسانده است.

 

تبعات بی توجهی به اقتصاد مقاومتی در استان کرمانشاه امروز گریبان بسیاری از واحد های تولیدی را گرفته به صورتی که بسیاری از آنان را به تعطیلی کشانده است.

 

تلخی کام تولیدکنندگان قند صحنه از مشکلات

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازامروله،طی سال های اخیر که تحریم های شدید اقتصادی علیه کشور ما اعمال شده تنها راه مقابله با آن استفاده از توان داخلی، ظرفیت ها و دانش بومی از سوی مسئولان اجرایی کشور است.

 

مقام معظم رهبری سالهاست که در سخنرانی های خود بر لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی برای عبور از تحریم ها تاکید دارند، اما با بررسی های ساده می توانیم ببینیم که راهکارهای عملی اقتصاد مقاومتی آنچنان که باید از سوی دولتمردان مورد توجه نبوده است، از این رو توجه به صنایع تولیدی می تواند به عنوان یک بخش مهم در اقتصاد بسیاری از نیازهای کشور را برطرف کند.

 

شرکت سپید دانه بیستون، تولید کننده قند کله، شکسته و بسته بندی آن یکی از صنایع تولیدی فعال در شهرستان صحنه است که اگر توسط مسئولین حمایت نشود در راه تولید نمی تواند در تحقق امر اقتصاد مقاومتی به خوبی عمل کند.

 

 

وعده مسئولان نباید در حد حرف باقی بماند/ روزانه 10 تن قند تولید می کنیم

 

علی غلامی مدیر عامل این شرکت در گفتگو با امروله، اظهار داشت: شرکت سپید دانه بیستون با نام تجاری قند سفید کوه تنها صنایع تولیدی فعال در شهرک آب باریک است که از سال 91 تا کنون در حال فعالیت است.

 

 

 

وی به مشکلات پیش آمده برای این واحد صنعتی پس از دریافت وام اشاره کرد و گفت: برای راه اندازی این واحد تولیدی 428 میلیون تومان تسهیلات دریافت شده که بایستی نزدیک به 1 میلیارد تومان با احتساب سود آن پس بدهیم که این مسئله با توجه به اینکه این واحد، یک واحد تولیدی نو پاست، قطعا برای ما مشکل ساز خواهد شد.

 

غلامی با بیان اینکه قندی که در این واحد تولید می شود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: روزانه 10 تن کله قند و قند شکسته در این واحد تولید می شود که اگر حمایتی از ما صورت گیرد می توانیم ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم.

 

مدیر عامل شرکت سپید دانه بیستون گفت: مسئولین شهرستان و استان تا کنون وعده های حمایتی بسیاری به ما داده اند، اما این وعده ها به محض خروج آنها از درب کارخانه به دست فراموشی سپرده شد و وعده های آنان فقط در حد یک حرف باقی ماند.

 

 

این تولید کننده با اشاره به اینکه 20 نفر در این واحد مشغول به کار هستند، خاطر نشان کرد: اگر مسئولان به بخش های تولیدی توجه ویژه ای داشته باشند و وعده های خود را عملی کنند بی شک صنایع ما می توانند در اقتصاد کشور بسیار تاثیرگذار باشند.

 

تلاش پایگاه خبری امروله جهت پاسخگویی مسئولین ادارات مربوطه در این خصوص ناکام ماند.

 

صدای بوقلمون ها در سنقر شنیده نمی شود

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل از سهیل سنقر، ابوذر قبادی یکی از جوانان شهرستان سنقر و کلیایی است که با همت خود و خانواده در جهت تولید بومی و اشتغالزایی برای افراد اقدام به ثبت اولین شرکت پرورش بوقلمون در غرب کشور کرده است.

 

اما این اقدام وی که گامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز هست با مشکلات زیادی از جمله کم توجهی مسئولین روبرو شده به طوریکه خط تولید پرورش بوقلمون وی هم اکنون در حالت نیمه راکد قرار گرفته است.

 

وی در همین راستا در گفتگو با خبرنگارسهیل سنقراظهار داشت: بنده در سال 81 با کمک پدر و برادران تحصیلکرده خود و در راستای اشتغالزایی به دنبال راه اندازی یک طرح تولیدی بوده که در نهایت موفق به ثبت شرکت پرورش بوقلمون واقع در اراضی روستای لیلمانج از توابع شهرستان سنقر شدیم.

 

قبادی افزود: پس از آن و طی مراحل قانونی موفق به دریافت 89 میلیون تومان تسهیلات بانکی برای احداث سالن پرورش بوقلمون شدیم و توانستیم سالنی با ظرفیت 2500 قطعه بوقلمون را احداث و کار تولید را آغاز کنیم.

 

وی ادامه داد: با کمک خداوند و تلاش های شبانه روزی خود و خانواده ام در سال 89 موفق به توسعه سالن از 2500 قطعه به 5000 قطعه شدیم، اما با توجه به تحریم هایی که در آن دوران علیه کشور اعمال شد و ممنوعیت واردات جوجه فارم ما از آن زمان با مشکلات بسیار زیادی رو به رو شد.

 

 

قبادی خاطر نشان کرد: در این برهه زمانی ما به تولید مرغ گوشتی روی آوردیم اما با توجه به مشکلاتی نظیر نبودن بیمه و تهیه سوخت گازوئیل وضعیت سخت تر از گذشته شد و متاسفانه هیچ یک از مسئولین نیز پاسخگوی ما برای رفع مشکلات پیش آمده نبودند.

 

وی ادامه داد: پس از قطع امید از مسئولان شهرستان در رابطه با تامین سوخت مورد نیاز به مدت 22 روز کامل از صبح زود تا غروب به حالت تحصن در محل شرکت نفت کرمانشاه می نشستم و با خود می گفتم تا جوابم را ندهند دست از این رفت و آمد بر نخواهم داشت چرا که خواسته ناحقی نداشتم.

 

این جوان سنقری گفت: پس از تحمل رنج های زیاد و رفت و آمدهای فراوان در اواخر سال 91 و دو روزم انده به سال جدید طبق شماره نامه  135277 – 91 موفق شدم سوخت مورد نظر را تهیه کنم و یکی از هزار مشکل مواجه شده با کار تولید خود را از سر راه بردارم.

 

عقب افتادن اقساط پرداختی به دلیل راکد شدن خط تولید

 

قبادی اظهار داشت: در این مدت چند ساله که کشور ما در حالت تحریم بود و جوجه وارد نمی شد مدتی سالن های تولید ما خالی و راکد ماند و اقساط پرداختی روز به روز به عقب می افتاد و بابت وام 89 میلیون تومانی 11 درصدی که دریافت کرده بودم 138 میلیون پرداخت کردم ولی باید به خاطر دیرکرد و اخطارهای دریافت شده 92 میلیون تومان دیگر پرداخت نیز پرداخت کنم.

 

این تولید کننده بومی شهرستان سنقر افزود: با وجود مشکلات فراوان، خط تولید را از 5 هزار قطعه ای با مجوز دامپزشکی، جهاد کشاورزی و سایر ادارات ذی ربط به 15 هزار قطعه ای افزایش دادم و در این راستا برای تشکیل پرونده جهت دریافت تسهیلات بانکی به بانک توسعه استان کرمانشاه معرفی شدم.

 

قبادی ادادمه داد: حدود 18 ماه با پیگیریها و کاغذ بازی های انجام شده پرونده تسهیلاتی پرورش بوقلمون از بانک توسعه و تعاون به صندوق توسعه ملی ارجاع شد و بعد از مراجعه به صندوق توسعه ملی کشور به من اعلام کردند که باید کار ساخت سالن و طرح تولیدی شما از پیشرفت فیزیکی اولیه برخوردار باشد که مراحل دریافت قسط اولین وام صورت گیرد.

 

 

وی افزود: با توجه به طرح های کارشناسی و طرح های توجیهی اولیه نقشه و کارشناسی  مبلغ نیم در هزار سود طرح که باید به اداره تعاون شهرستان پرداخت می شد را پرداخت کردم و طرح را نیز با هزینه ای بالغ بر 120 میلیون تومان به پیشرفت فیزیکی تعیین شده رساندم.

 

کمر اولین شرکت تولید پرورش بوقلمون غرب کشور شکسته است

 

قبادی گفت: علی رغم انجام این اقدامات برای دریافت مرحله اول وام جهت ساخت سالن های طرح بر اساس تعهد صندوق توسعه ملی، اما الان به من می گویند که باید وزارت جهاد این موضوع را تایید کند و به آنها مراجعه کنید که پس از مراجعه من انها نیز اعلام می کنند که این موضوع به صندوق توسعه ملی مربوط است.

 

 

قبادی با چهره ای مضطرب و ناراحت بیان داشت: با این شرایط کمر اولین شرکت تولید پرورش بوقلمون غرب کشور شکسته شده است و من نمیدانم داد به کجا ببرم که چرا مسئولین به تعهدات خود عمل نمی کنند. آیا گناه من این است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداشته ام و زمینه اشتغال خود و اطرافیانم را فراهم کرده ام.

 

وی اظهار داشت: مشکلات فراوانی طی این سال ها برای من به وجود آمده و مجبور شده ام ساختمان محل سکونت، ماشین و وسایل زندگی ام را حراج کنم تا زیر دین و قرض مردم نمانم.

 

سنگ برداری و هموار کردن قسمتی از طرح که از جمله قسمت های هزینه بر طرح است

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنقر و کلیایی نیز در این رابطه به خبرنگارسهیل سنقر،گفت: واحد تعاونی مذکور در ابتدا با ظرفیت 2500 و پس از آن 5 هزار قطعه شروع به کار کرده که پس از درخواست و تمایل بهره بردار مجوزهای مربوطه برای طرح تکمیلی تا سطح 15 هزار قطعه از طرف جهاد کشاورزی و ادارات ذی ربط صادر شده است.

 

محمد قاضی هرسینی در ادامه افزود: تسهیلات مورد نیاز نیز از طریق بخش تعاون مصوب و نامبرده به بانک مربوطه معرفی شده است که برابر ضوابط بانکداری متقاضیان دریافت تسهیلات می بایست علاوه بر داشتن طرح توجیهی و طرح مصوب نسبت به تامین بخشی از هزینه های طرح به عنوان سهم آورده و نیز تهیه وثایق و ضمانت های لازمه برابر ضوابط بانک اقدام کنند که مشکل تعاونی فوق در این بخش پیش آمده است.

 

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بخش اراضی کشاورزان شهرستان اکثرا با توجه به مشاع بودن اراضی کشاورزی و ناکافی بودن ارزش معاملاتی منازل مسکونی روستایی و نیز نداشتن ضامن کارمند معمولا در اخذ تسهیلات بانکی دچار مشکلات لاینحلی شده و روند جذب منابع مالی این شهرستان در مقایسه با سایر نقاط معمولا کندتر و دارای مشکل است.

 

مشکلات رشته کارخانه گوهره را پنبه کرد

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازدیوانگاه،هرسین دومین شهر صنعتی استان کرمانشاه است که با وجود قرار داشتن تعداد بالایی از صنایع کوچک و بزرگ در این شهرستان همچنان مردم آن با معضلی به نام بیکاری دست به گریبان هستند و این در حالی است که برخی صنایع در شهرستان همچون صنعت ریسندگی با رکود مواجه شده اند و تنها اسمی از آن در صنعت شهرستان باقی مانده است.

 

نساجی یکی از صنایعی است که در سال های نه چندان دور از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار بوده اما این صنعت امروزه به دلیل عدم پشتیبانی توسط دولت ها و در کنار این موارد حجم بالای واردات و عدم توجه به تولید داخل با رکود مواجه و به صنعتی ورشکسته تبدیل شده است.

 

کارخانه ریسندگی و بافندگی نخ و پنبه گوهره از جمله این صنایع راکد در شهرستان هرسین است که در سال 82 کار اجرایی آن آغاز شد و در سال  86به بهره برداری رسید.

 

 

این کارخانه که در ابتدا کار خود را با تولید پنیه و اشتغالزایی 47 نفر آغاز کرد، متأسفانه بعد از دو سال به دلایل نا معلوم تغییر تولید داده و مسیر تولید خود را به تولید نخ پنبه تغییر داد که آن هم بعد از دو سال متوقف شد.

 

فرماندار شهرستان هرسین در خصوص وضعیت این کارخانه به خبرنگار دیوانگاه، گفت: این گونه کارخانجات مالکیت خصوصی دارند که بخشی از آنها به دلیل مشکل نقدینگی، سرمایه در گردش، بدهی به شرکت های آب، برق گاز و یا عدم تمایل افراد به ادامه کار فعال نیستند.

 

یاور محمدی افزود: دولت در چند مورد برنامه هایی برای اینگونه صنایع در نظر گرفته که اولین مورد آن استمهال بدهی است که اکثرأ انجام می شود.

 

وی ادامه داد: برنامه دوم دولت بحث پرداخت سرمایه در گردش با رعایت برخی ضوابط است که در این زمینه هم در برخی اوقات فرد نمی تواند وثیقه مورد نظر را تأمین کند و سوم بحث بازارهای برون مرزی است که در این زمینه نیز دولت در حال حاضر با توجه به وضعیت کشور عراق امکان این امر را ندارد و در نهایت این مشکلات منجر به ایجاد رکود در اینگونه صنایع شده است.

 

فرماندار هرسین خاطرنشان کرد: دولت علاوه بر موارد ذکر شده و در راستای کمک به اینگونه صنایع در برخی موارد تسهیلاتی در قالب یارانه و سرمایه در گردش اختصاص می دهد و البته در کنار این موارد به کارخانجات فعال هم در جهت توسعه فعالیت های خود کمک می کند.

 

بررسی های انجام شده و گفته های مسئولان در خصوص دلایل راکد بودن این واحدهای تولیدی و صنعتی نشان می دهد که بسیاری از آنها در نتیجه کمبود نقدینگی ناشی از عدم توجه به کالاهای داخلی، نبود سرمایه در گردش و بی توجهی به اقتصاد مقاومتی به این وضعیت دچار شده اند.

 

رئیس تأمین اجتماعی شهرستان هرسین نیز در گفتگو با خبرنگار دیوانگاه در خصوص راکد بودن کارخانه مذکور گفت: این کارخانه در سال 82 با تحت پوشش قرار دادن 6 نفر کار خود را آغاز کرده و به مرور زمان به این تعداد افزوده شد.

 

وی افزود: در آخرین آمار و لیست بیمه ای که از این کارخانه در سامانه بیمه تأمین اجتماعی وجود دارد تا پایان سال 87 حدود 49 نفر بیمه شده را تحت پوشش داشته و بعد از آن هم به طور کامل با اداره بیمه تسویه کرده است.

 

به گزارش خبرنگار دیوانگاه،به نظر می رسد وجود واحدهای تولیدی در هرسین که هنوز برخی از آنها منابع اولیه و تولیدات خود را در انبار دارند ولی به دلایلی سالیان درازی است که قفل بر درب آنها خورده است نشان دهنده عدم حمایت از سرمایه گذاران و پشتیبانی از بخش خصوصی و همچنین نادیده گرفتن بحث اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخل بوده است چرا که در تمام بندهای اقتصاد مقاومتی توجه به بخش تولید، حمایت نظام بانکی از بخش‌های تولیدی، مدیریت واردات و جهت‌گیری به سمت صادرات مد نظر قرار گرفته است.

 

بازار ماکیان محلی کرمانشاه در معرض رکود فراگیر

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل از سراب روانسر، با ظهور انقلاب اسلامی، شکل جدیدی ازحکومت در دنیا پدیدار شد که بنای سازگاری با قطب قدرت استکبار را نداشته و به مبارزه با استکبار پرداخت. ظهور چنین حکومتی آن هم درمنطقه خاورمیانه که از لحاظ اقتصادی و ژئوپلیتیکی دارای اهمیت بسیار زیاد است باعث شد که نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با این انقلاب برخیزد.

 

با پایان یافتن جنگ 8 ساله علیه ایران و عدم پیروزی استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات به عرصه های دیگرکشیده شد. یکی از این عرصه ها که خصوصا در سال های اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است، عرصه اقتصادی است بنابراین خود انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری، نظریه پردازی و الگو سازی در عرصه های جدید اقتصادی شد. به عبارت دیگر هر کشوری که علم استکبار ستیزی را برپاکند، به  الگوهایی نیازدارد  که یکی از این الگوها اقتصاد مقاومتی است.

 

چندین سال است که بحث اقتصاد مقاومتی، یکی از اصلی ترین راهبردها در مدیریت اقتصادی شده است.  این نوع اقتصاد معمولا در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرار می گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی سازی آن بر اساس جهان بینی خاص خود دارد.

 

 

متاسفانه در دولت تدبیر و امید اقتصاد مقاومتی با واردات بی رویه و عدم توجه به تولیدات داخلی، با بی مهری هایی روبرو شده و فعالان این عرصه را با مشکلاتی روبرو کرده است.

 

برخی از جوانان روستایی و بسیاری از جوانان شهرنشین با وجود بیکاری و نرخ رو به رشد آن در کنار زندگی خود یک بنگاه اقتصادی هر چند کوچک را برای خود دست و پا کرده بودند تا در زمینه اقتصاد مقاومتی گام بردارند، اما در این زمینه کمترین توجهی از جانب دولت یازدهم نمی شود و با عدم حمایت و پشتیبانی دولت، این فعالیت ها با رکود همراه خواهد شد.

 

در همین زمینه بر آن شدیم تا با سیامک الهیاری پرورش دهنده مرغ بومی در شهرستان روانسر بپردازیم. وی ضمن گلایه از عدم حمایت های دولت از بازار راکد پرورش مرغ بومی می گوید.

 

سیامک الهیاری، پرورش دهنده مرغ بومی در شهرستان روانسر حدود پنج سال پیش با ادغام مرغ ایرانی و هلندی، مرغی با نام مرغ بومی را پرورش داد.

 

کاش آقای روحانی قبل از دیدار با سرمایه داران آمریکایی، حال ما را هم می پرسید

 

الهیاری در گفتگو با سراب روانسر با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی و اجرای آن در روستاها از توجهات مسئولین گلایه داشت و تاکید کرد: کاش آقای روحانی قبل از دیدار با سرمایه داران آمریکایی، حال ما را هم می پرسید.

 

الهیاری با اشاره به اینکه تمامی توجهات مسئولین به مرغ غیر ارگانیک (مصنوعی) معطوف است و کمتر به این نوع مرغ بومی توجه می شود با اشاره به مزایایی این نوع مرغ ارگانیک و بومی گفت: از جمله مزیت های این مرغ می توان به انطباق آن با محیط، قابلیت پرورش در فضای محدود و بسته، سطح تحمل بالا در مقابل بیماری ها و طبیعی و ارگانیک بودن آن اشاره کرد.

 

 

جوان بسیجی اهل روستای غلامعلی بگ شهرستان روانسر با اشاره به بیکاری در سطح روستاها و مشکلاتی که می تواند دامن گیر جوانان روستایی شود تصریح کرد: مسئولین با حمایت از اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه می توانند در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی  گام بردارند، می توانند مانع از بروز بسیاری از مشکلات شوند. هر چند که در ادامه راه هر یک از جوانان فعال این حوزه، حتی خود من که چندین سال است در این زمینه فعالیت می کنم، نیاز به پشتیبانی و حمایت مالی دارند.

 

وی با اشاره به اینکه با وجود بیماری آنفولانزای پرندگان در فصل تابستان هیچ تولیدی نداشته است، تاکید کرد: متأسفانه مصرف مرغ بومی با وجود تمامی مزایا بسیار کم است و مصرف کنندگان آن اقلیت های خاصی هستند. با این وجود در اصفهان و شمال بسیار از این نوع مرغ و پرورش دهندگان آن حمایت می شود.

 

این پرورش دهنده مرغ بومی گفت: در سایه کم توجهی مسئولان متأسفانه رغبتی برای توسعه  این پروژه ندارم. شایسته است جهاد کشاورزی و مسئولین ذی صلاح در پرورش مرغ، توجهات خود را به تولید مرغ ارگانیک معطوف نمایند.

 

لهیاری در پایان یادآور شد: برای پیشبرد اهداف در اقتصاد مقاومتی باید به تولیداتی روی آوریم که کمترین آسیب و بیشترین استفاده را داشته باشد تا بتوانیم از این طریق در بازارهای داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

سکته ناقص صنعت پرورش مرغ اورامانات

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازجوانرود هه وال، شهرستان جوانرود به واسطه دارا نبودن شهرک صنعتی و کارخانه های تولیدی در حوزه تولید استان و در مقایسه با بسیاری از شهرستانها در جایگاه پایینی قرار داشته و شاید معطوف شدن تمامی توجهات به توسعه صنعت گردشگری و تجارت در جوانرود در این راه بی تاثیر نبوده است.

 

عدم توسعه شهرستان در زمینه صنایع تولیدی با وجود پیشرفت فوق العاده شهرستان جوانرود در مبحث گردشگری و تجارت، باعث شده است تا بسیاری از نیروهای خلاق و توانا از صنایع تولیدی فاصله گرفته و خود را به بازارهای تجارت و دیگر اموری برسانند که بیشتر با مبحث گردشگری مرتبط است.

 

از سوی دیگر نبود کارگاه های کوچک صنعتی و سرمایه گذاری های ثابت در این زمینه در شهرستان نیز بخش دیگری از مشکلات فقدان صنایع تولیدی در این شهرستان بوده است.

 

نبود سرمایه گذاری در بخش صنایع تولیدی متوسط و بزرگ باعث شده است که نیروی کار توانا در شهرستان جوانرود جذب بازار تجارت در بازارچه مرزی و یا کارگاه های کوچک زود بازده مثل کارگاه های ساخت درب و پنجره، کابینت، وسائل خانگی چوبی و فلزی و صنایع دستی از جمله کلاش (گیوه) بافی، فرش بافی، خیاطی، پرورش دام طیور، کشاورزی، طرح های پرورش ماهی، مرغ بومی، مرغداری ها و گاوداری های و ... شوند.

 

 

زنجیره به هم پیوسته مشکلات واحدهای تولیدی

 

لطیف فرخی مدیر کارخانه تولید خوراک دام و طیور در گفتگو با خبرنگار جوانرود هوال ضمن تاکید بر نبود بازار خرید برای تولیدات این کارخانه به واسطه مشکلات و غیر فعال بودن اکثر واحد های پرورش مرغ (مرغداری) اظهار داشت: هم اکنون در شهرستانهای اورامانات در حدود 420 واحد پرورش مرغ (مرغداری) وجود دارد که در هر شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی تنها حدود ده واحد از این مرغداری ها که حدود ده درصد از میزان کل مرغداریها را تشکیل می دهند فعال هستند.

 

وی افزود: این امر باعث رکود در فعالیت ما شده و این کارخانه به صورت نیمه وقت فعالیت می نماید. در صورتی که اگر بین  چهل تا پنجاه درصد این واحدهای پرورش مرغ فعال بودند نه یک کارخانه بلکه چندین کارخانه دیگر نیز می توانست راه اندازی شده و دارای توجیه اقتصادی نیز می بود.

 

این تولید کننده خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه فروش و دسترسی به بازارهای خرید، قطع صادرات تولیدات ما بود که ما در سال گذشته امکان آن را داشتیم، اما امسال این امر با مشکلاتی همراه شده و این امکان مهم را از دست دادیم. از سوی دیگر مشکلات فراوان واحدهای پرورش مرغ، ما را با مشکلات فراوانی در عرصه بازار خرید محصولاتمان روبرو ساخته است که با وجود این مسائل کارخانه ما به صورت نیمه وقت فعالیت می کند.

 

وی تصریح کرد: کارخانه ما به جز موارد ذکر شده با مشکلات دیگری از جمله هزینه های مربوط به تامین برق، آب و ... روبرو است به طوری که مبلغ یکی از فیش های برق کارخانه ما در سال جاری یازده میلیون تومان بود. درخواست ما در این زمینه به مسئولان استانی تعویض اشتراک برق این کارخانه از صنعتی به کشاورزی به عنوان کمکی برای ادامه فعالیت و به صرفه بودن فعالیت کارخانه بود، زیرا این مبالغ برای واحدهای تولیدی که در چنین وضعیتی قرار دارند سنگین خواهد بود.

 

وی خاطر نشان کرد: به طور قطع حمایت دولت از کارخانه ها و واحدهایی مثل واحدهای پرورش مرغ، از طریق فراهم کردن زمینه های لازم خرید دولتی و ارائه به کشتارگاه ها و نگهداری در سردخانه ها خواهد بود. از این طریق مشکلات واحدهای مذکور حل می شود زیرا اکثر این واحدها در فصل فروش که به دلیل عدم امکان نگهداری طولانی تولید خود مجبور به عرضه به هر قیمتی حتی نرخهای پایین که توجیه اقتصادی برای آنان ندارد، هستند.

 

 

وی یاد آور شد: دولت می تواند کمک شایانی با سپردن تسهیلات لازم جهت خرید مواد اولیه تولید به کارخانه ها کند زیرا به عنوان مثال کارخانه تولید خوراک دام و طیور ما برای تهیه ذرت در زمان برداشت محصول در منطقه اورامانات با مشکلات مالی روبرو بوده و مجبور به خرید آن از شهرهای دور مثل بندر عباس که با هزینه هر کیلو نود تومان کرایه حمل و نقل همراه است، می شود. در صورت وجود شرایط مالی خرید در منطقه ما می توانیم حتی قیمت تولید خود را کاهش دهیم.

 

بهبود وضعیت صنعت و تولید جوانرود نیازمند تاسیس شهرک صنعتی است

 

مختار رازیانی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جوانرود در این زمینه به خبرنگار جوانرود هوال گفت: جوانرود در حوزه صنعت و معدن دارای مشکلات اساسی است و شهرک صنعتی این شهرستان که یک احتیاج مبرم و انکار ناپذیر است هنوز بلاتکلیف بوده و نیاز به حدود یازده میلیارد تومان اعتبار برای زیرساختهای آن مثل آب، برق، گاز، تلفن، جاده و ... دارد.

 

 

وی ضمن اشاره به مشکلات شهرستان در حوزه صنایع تولیدی و معادن افزود: شهرستان جوانرود دارای چندین معدن و دو کارخانه تولید خوراک دام و طیور و تولید فیبر است که این واحدهای تولیدی نیز بواسطه نبود بازار خرید برای محصولاتشان تولیدات چشمگیری نداشته و معادن این شهرستان نیز به خاطر وجود مشکلاتی از جمله داشتن معارض در حالت تعطیل قرار دارند.

 

رازیانی خاطر نشان کرد: نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی در حد توان خود پیگیر بوده است، اما  در این زمینه نیاز اصلی شهرستان همت دولت در زمینه تهیه اعتبارات لازم برای فراهم کردن زیر ساخت های اصلی شهرک صنعتی این شهرستان، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به واحدهای تولیدی صنعتی، کمک به این واحدها در مباحث مشوق های مناسب از جمله در حوزه مالیات چندین ساله و کنترل و ساماندهی بازار فروش برای این واحدها است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جوانرود تقویت صنایع تولیدی در شهرستان جوانرود را یکی از نیازهای مبرم این شهرستان اعلام و تاکید کرد: حضور قوی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه و رونق بخش صنعت و تولید شهرستان امری مهم و اجتناب ناپذیر است و با توجه به اینکه خواسته اکثر سرمایه گذاران وجود شهرک صنعتی است، تهیه زیر ساختهای شهرک صنعتی شهرستان امری لازم و ضروری خواهد بود.

 

ماهی ها هم برای کارگران قصرشیرینی نان و آب نیاوردند

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازالوند خبر، شهرستان قصرشیرین هر چند که شهری مرزی با پتانسیل های فراوان و ظرفیت های بالقوه است ولی از وجود کارخانه های تولیدی صنعتی و سرمایه گذاری های کلان بی بهره بوده و تاکنون نیز نتوانسته است برای تعداد زیاد دانش آموختگان بیکار خود چاره ای اساسی بیندیشد.
 
بروکراسی های اداری دست و پاگیر و عدم حمایت دولت مزید بر علت شده است تا روند توسعه و سرمایه گذاری در شهرستان محروم اما غنی قصرشیرین به کندی طی شود و برخی مراکز تولیدی که در سالهای اخیر کار خود را آغاز کرده اند نیز با رکود و ورشکستگی مواجه شوند.
 
صادرات شهرستان قصرشیرین با توجه به ظرفیت های چشمگیر آن در هم مرز بودن با کشور عراق و بازار بکر و پرمصرف این کشور قابل توجه نبوده و عدم حمایت دولت یازدهم نیز باعث شده تا برخی از کارگاه های تولیدی که توانسته اند برای شماری از بیکاران شغل ایجاد کنند تعطیل و نوعی بی ثباتی را بوجود آورده است.
 
این روزها شهرک صنعتی قصرشیرین حال و روز خوشی ندارد. سکوتی معنادار فضای این شهرک را در برگرفته است. این شهرک قرار بود که با ایجاد واحدهای کوچک و زودبازده، گره گشای چرخ صنعت کشور باشد و با سرمایه های خرد کمک حال بنگاه های بزرگ صنعتی کشور شود اما امروز خود با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند.
 
سرمایه های هنگفت و پول های بیت المالی که در این شهرک ها هزینه شده هم اینک بدون هیچ استفاده ای راکد مانده است. در رابطه با این موضوع به سراغ یکی از مسئولین واحدهای راکد تولیدی شهرستان رفتیم تا با مشکلات آن ها بیش تر آشنا شویم.
 
مسئولین را تنها در روز افتتاح شرکت دیدم
 
علی حبیبی مسئول شرکت بسته بندی ماهی قصر یاران در گفتگو با الوندخبر اظهار داشت: شرکت بسته بندی ماهی قصرشیرین تنها واحد تولیدی بسته بندی ماهی در غرب کشور است که در سال 85  با بیش از 730 میلیون تومان اعتبار فعالیت خود را شروع کرد و وارد عرصه اقتصادی کشور شد.
 
وی افزود: این شرکت در ابتدای فعالیت خود با اشتغال زایی 25 نفر نیروی مجرب و تحصیل کرده محصولات خود را تولید و وارد بازار می کرد اما متاسفانه اکنون به دلیل مشکلات پیش آمده و کاهش درصد تولیدات تنها با 5 نفر فعالیت می کند.
 
حبیبی افزود: ما اولین شرکتی بودیم که در شهرک صنعتی قصرشیرین سرمایه گذاری کردیم و با هدف به کارگیری و اشتغال مردم قصرشیرین فعالیت خود را در کمتر از 18 ماه آغاز کردیم.
 
وی تصریح کرد: در اوایل فعالیت خود روزانه در هرشیف کاری بیش از 5 تن ماهی بسته بندی و تولید داشتیم اما تولیدات امروز شرکت در طول یک ماه به 5 تن هم نخواهد رسید.
 
وی اظهار داشت: مسئولین در ابتدای کار وعده و وعید های زیادی را برای همکاری و کمک به ما دادند اما همین که روبان افتتاح شرکت را قیچی کردند دیگر خبری از حمایت و کمک آنان نبود.
 
این مسئول شرکت بسته بندی ماهی قصرشیرین یادآور شد: تجهیزات و دستگاه های تولیدی زیادی را خریداری و راه اندازی کردیم و توانسیم علاوه بر بازار ایران، بازار کشور عراق را نیز در دست بگیریم اما متاسفانه عدم حمایت دولت در پرداخت سرمایه در گردش موجب ورشکستگی و تعطیلی این واحد تولیدی شد.
 
وی با بیان اینکه تعطیلی واحدهای تولیدی موجب فرار سرمایه گذار از منطقه می شود، افزود: از وقتی که فعالیت خود را در قصرشیرین آغاز کرده ام چندین سرمایه گذار در خصوص چگونگی فعالیت و حمایت دولت در این منطقه از من سوال کرده اند ولی وضعیت واحدهای تولیدی این شهرستان موجب عدم رقبت حضور سرمایه گذار در این منطقه می شود.
 
حبیبی افزود: فعالیت این واحد تولیدی علاوه بر اشتغال زایی جوانان قصرشیرین کمک بسزایی برای پرورش دهندگان ماهی در این شهرستان بود چرا که میتوانستند محصولات خود را بدون دغدغه فاسد شدن و با تضمین کامل صادر و یا وارد بازار کشور کنند.
 
تنها میتوانیم مشکلات واحدهای تولیدی را به استان ارجاع دهیم
 
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قصرشیرین نیز در گفتگو با الوندخبر اظهار داشت: تمامی پیگیری ها و حمایت های مادی از واحدهای تولیدی در مرکز استان انجام می گیرد و ما تنها می توانیم مشکلات و موانع آنان را بررسی و به استان ارجاع دهیم.
 
ایمان بساطی افزود: قصرشیرین با توجه به مرزی بودن این شهرستان و داشتن بازارچه های فعال مرزهای، شرایط بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری و راه اندازی واحدهای تولیدی دارد.
 
 
 نبود حمایت کمر پیشرفته ترین کارخانه خاورمیانه را شکست
 

به گزارششبکه اطلاع رسانیمرصادبه نقل ازاسلام آباد خبر، در 17 مرداد سال 90 محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری سابق در سفری یک روزه برای بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی به کرمانشاه سفر کرد که یکی از این طرح ها کارخانه تولید خمیرمایه در شهرک صنعتی اسلام آباد غرب بود.

 

کارخانه تولید خمیرمایه "پاک مایه"، تنها واحد بیوتکنولوژی در غرب کشور بود که قرار بود در شهرک صنعتی اسلام‌آباد با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و 200 تن خمیرمایه خشک فوری، فعالیت کند.

 

این کارخانه که اشتغالزایی 114 نفری را به همراه داشت، با سرمایه گذاری بالغ بر 30 میلیارد تومان توسط سازمان گسترش صنایع وابسته به دولت و با مشارکت بخش خصوصی احداث شد و با توجه به سهم عمده بخش خصوصی در سرمایه گذاری، مدیریت پاک مایه به این بخش واگذار شد.

 

مدیر عامل وقت پاک مایه در فاصله یکساله و اندی از افتتاح آن، در مصاحبه ای که در مهر 91 انجام داد گفت: نیاز کشور به خمیر‌مایه در حال حاضر بیش از 40 هزار تن در سال است ولی 10 هزار تن مصرف می‌شود چراکه در کشور هنوز بخش عظیمی از نانوایان در تولید نان از جوش‌شیرین استفاده می‌کنند و بخشی از خمیر‌مایه تولیدی صادر می‌شود.

 

وی ادامه داد: در کل کشور شش کارخانه تولید خمیر‌مایه در حال حاضر فعال هستند که جوابگوی نیاز واقعی کشور نیستند. از طرفی همسایه غربی کشور یعنی عراق نیز داری یک کارخانه ویران شده از جنگ آمریکا است و از مشتریان شرکت محسوب می‌شوند.

 

 

مدیر عامل وقت این شرکت با اشاره به اینکه نداشتن مشکل در هر کاری امری غیر‌قابل باور است، گفت: نوع برخورد با مشکلات و راهکارهای رفع آن است که انسان‌ها را در رسیدن به اهدافشان از یکدیگر متمایز می‌کند.

 

اما اقبال بد مدیر عامل وقت پاک مایه سبب می شود تا راهکارهایش برای رفع مشکلات پاک مایه جوابگو نباشد و  پاک مایه از اوایل سال 93 فعالیتش به طور کامل متوقف شده و متروک باقی می ماند.

 

 114 خانواده با تعطیلی پاک مایه نا امید شدند

 

امید 114 خانواده ای که معاش آنها به تولید خمیرمایه و سودآوری شرکت وابسته بود، در میان  تدبیرهای سرمایه گذاران دولتی و خصوصی در دولت تدبیر به ناامیدی تبدیل می شود.

 

حجم عظیم بدهکاری مالی به بانک ها و کارگران، پرونده های حقوقی را در دستگاه قضایی می گشاید که امروز تماماً در حال پیگیری است اما  پاک مایه قصد دارد تا با مدیریت جدید خود را احیاء کند.

 

دور جدید فعالیت پاک مایه با مدیریت فردی بنام حکمت پور بطور رسمی و با حضور مسئولین از خرداد ماه امسال کلید خورده است.

 

پاک مایه نیازمند حمایت مسئولین

 

حکمت در مراسم گشایش پاک مایه گفته بود: در دور تازه فعالیت شرکت پاک مایه حدود ۱۲۰ نفر مشغول به کار هستند و معوقات و بدهی های گذشته شرکت نیز به تدریج در حال پرداخت است. در دور تازه فعالیت شرکت تا کنون ۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

 

وی افزود: در کشور ایران ۵ کارخانه خمیرمایه وجود دارد اما شرکت پاک مایه پیشرفته ترین دستگاه ها را در خاورمیانه در اختیار دارد و به صورت کاملا ایزوله و بهداشتی به تولید محصول میپردازد.

 

مدیر عامل شرکت پاک مایه دست کمک را بسوی مسئولین دراز کرد و گفت: از مسئولین محترم استان و شهرستان تقاضای کمک و مساعدت جهت رفع مشکلات این شرکت را داریم وامیدواریم بتوانیم با توسعه شرکت از نیروهای انسانی بومی استفاده کنیم.

 

 

وی از نیاز به تسهیلات 2 میلیارد تومانی برای رفع مشکلات زیست محیطی شرکت سخن گفت و تاکید کرد: این شرکت به دلیل عدم بازاریابی مناسب و تبعات تحریم ها مدتی غیر فعال بود اما امروز ما کمر همت بسته ایم و مجددا آن را فعال کرده ایم. با توجه به هجمه های ناجوانمردانه غرب علیه کشورمان در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار گرفته ایم و از مسئولین محترم تقاضا داریم با حمایت از تولید کنندگان کشورمان را در این جنگ سربلند نمایند.

 

تمام شدن مواد اولیه باعث تعطیلی پاک مایه شد

 

بهمن صفری رییس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اسلام آباد غرب در باره دور جدید فعالیت پاک مایه به خبرنگار اسلام آباد خبر گفت: کارخانه پاکمایه از خرداد ماه امسال با تهیه مواد اولیه مدت کوتاهی فعالیت مجدد خود را آغاز کرد ولی با تمام شدن این مواد اولیه مجدد تعطیل شد که در نهایت از بیستم مهرماه امسال مواد اولیه مجددا تهیه و فعالیت آن از سر گرفته شده است.

 

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اسلام آبادغرب ادامه داد: 49 درصد شرکت پاکمایه متعلق به سازمان گسترش صنایع وابسته به وزارت صنعت معدن و تجارت  است که مقرر شده با کمک سازمان گسترش این کارخانه مجددا راه اندازی شود.

 

وی افزود: تعداد کارگر هایی که قبلا در این شرکت کار کرده اند در مراجع حل اختلاف اداره کار حضور پیدا کرده و با طرح شکایت، رای برای ایشان صادر شده و رای صادره جهت اجرا به دادگستری ارسال شده است.

 

لزوم حمایت دولت از فعالان اقتصاد مقاومتی

 

آنچنان که از صحبت های رییس اداره کار شهرستان اسلام آباد غرب و مدیر عامل پاک مایه بر می آید مشکلات مالی شرکت و پرونده های قضایی این واحد تولیدی در حال مرتفع شدن هستند ولیکن نکته مهم آن است که پاک مایه امروز با حضور سرمایه گذار جدید جان تازه ای گرفته و مسئله مهم در این بین حمایت دولت از سرمایه گذاران است.

 

برابر بند 3 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی وظیفه دولت تقویت عوامل تولید داخلی است و رها کردن این عاملان یعنی ضربه زدن به اقتصاد کشور. لذا تامین تسهیلات لازم جهت رفع مشکلات پاک مایه از ضروریاتی است که مسئولین محترم شهرستان و استان باید به آن توجه داشته باشند.

 

حکایت پرفراز و نشیب جدال یک واحد صنعتی با فشار سود وام بانکی

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازآفتاب کنگاور، یکی از واحد های تولیدی در شهرستان کنگاور که در سه راهی تویسرکان واقع در 5 کیلومتری کنگاور قرار گرفته، کارگاهی است که در آن آبگرمکن و اجاق گاز تولید می شده اما در سالهای اخیر به ساختمانی متروکه تبدیل شده و سکوتی فراگیر این سوله مجهز را در بر گرفته است.

 

پس از آگاهی از راکد ماندن این واحد تولیدی تقریبا بزرگ برای پیگیری وضعیت با حضور تولید کننده به آنجا رفتیم. با ورود به محل سوله ای مشاهده می شد که بسیار مجهز و مدرن ساخته شده است اما متروکه شده بود. به اتاق مدیریت رفتیم میز و صندلی هایی گران قیمت قران داشت که لایه هایی روی هم از خاک را تحمل می کردند که نشان از عظمت کار در گذشته داشت.

 

محمد رضا عبدالملکی مدیر پروژه و نفر اصلی راه اندازی این واحد تولیدی در گفتگو با خبرنگار آفتاب کنگاور اظهار داشت:  در 16 اسفند ماه 71  بود که شرکت را با مشارکت تعدادی از ایثارگران در قالب تعاونی ایثارگری 280 به ثبت رساندیم. به دنبال پیگیری هایی که از استان شد در آن زمان قرار بود که این واحد تولیدی را در شهرهای محروم راه اندازی کنیم و پس از معرفی چند شهر تصمیم گرفتیم که این واحد را در نزدیکی شهرستان کنگاور راه اندازی کنیم.

 

وی افزود: به دلیل قوانین خاصی قطعه زمینی را در دوراهی تویسرکان-اسد آباد انتخاب کردیم که متعلق به منابع طبیعی بود و مبلغ قابل توجهی را از ما دریافت کردند. در همان سال اول شروع به ساخت سوله مورد نظر کردیم و با توجه به دور بودن محل و نبود امکانات هزینه های زیادی را برای ساخت سوله این واحد متحمل شدیم. همچنین به دلیل کمبود سرمایه مجبور به دریافت وام از بانک شدیم که با این وجود ساخت سوله تا خرداد 74 به طول انجامید.

 

 

عبدالملکی تصریح کرد: در آن زمان مبلغ 35 میلیون تومان با ضمانت اسناد خارج از طرح و سود 17.5 درصد از بانک دریافت کردیم و این ابتدای بدهکاری ما شد چرا که ما پیشبینی یک موضوع را نکردیم و آن هم گرفتن استاندارد برای محصولات تولیدی بود.

 

وی گفت: برای گرفتن استاندارد تا سال 78 نتوانستیم هیچ تولیدی کنیم و به دلیل نپرداختن اقساط بانکی بدهکاری بالا رفت و نبض کار از ما گرفته شد اما پس از گرفتن استاندارد از همان سال شروع به تولید کردیم که تا سال 82 با پرداخت نیمه کاره اقساط کمی به آینده امیدوار شدیم و در نهایت تصمیم گرفتیم با تولید انبوه مبلغ اقساط معوق را پرداخت کنیم تا از زیر بار بدهکاری به بانک خارج شویم.

 

مدیر این واحد تولیدی تعطیل شده گفت: در همان سال به دلیل یک کلاه برداری سرمایه ما از دست رفت و با وجود اقساط معوق هیچ بانکی تسهیلات جهت جبران بدهی در اختیار ما قرار نداد. همان منجر به راکد ماندن پروژه شد و در نهایت پس از فشار بانک مربوطه ما با فروش همه اموال و دارایی های خود در سال 93 بدهی خود را به بانک پرداخت کردیم. از 35 میلیون دریافتی علاوه بر پرداخت حدود 25 میلیون در سال های گذشته، 570 میلیون تومان به بانک باز پرداخت کردیم وام را تسویه کردیم.

 

 

52 نفر در این واحد تولیدی فعالیت می کردند

 

وی تاکید کرد: این واحد تولیدی در آن زمان تعداد 44 نفر کارگر ثابت داشت که به صورت دو شیفت کار می کردند و علاوه بر آن تعداد8 نفر هم به عنوان حسابدار، منشی، ناظر و غیره مشغول بودند که جمعا با 52 نفر اشتغالزایی یک واحد تولیدی مناسب به حساب می آمد.

 

عبدالملکی ناهماهنگی بین دستگاه های کشوری همچون وزارت خانه و سازمان استاندارد را از مهمترین عوامل شکست خود دانست و اظهار داشت: اگر در آن زمان ما را با این نکته آشنا می کردند که گرفتن استاندارد مدت زمان زیادی را صرف می کند ممکن بود ما برنامه ریزی بهتری را برای کار خود می کردیم، چرا که مبلغ اقساط بانکی کمر هر تولید کننده ای را می شکند. علاوه بر آن بازار مصرف نیز تضمین کننده نبود و باتوجه به وجود دلال های متعدد در بیشتر موارد ما با رکود در فروش مواجه بودیم.

 

وی اظهار داشت: در سال جاری با وجود پیگیری های اداره صنعت، معدن و تجارت و همچنین مسئولین دستگاه ها بخصوص فرماندار کنگاور جهت راه اندازی این واحد تولیدی تا بحال به نتیجه نرسیده ایم چرا که در نهایت بانک تصمیم گیرنده برای وام است و شرایط خوبی را ایجاد نمی کند.

 

 

وی تصریح کرد: بنده برای راه اندازی این واحد تولیدی پیشنهاد تولید پکیج را داده ام زیرا دیگر عمر آبگرم کن و اجاق گاز در بازار به سر رسیده است. در جلسه شورای اشتغال که اخیرا در ساختمان فرمانداری برگزار شده با پیشنهاد بنده موافقت شد و به اداره صنعت و معدن ارجاع دادند و در نهایت با برسی های صورت گرفته با گرفتن وام از بانک موافقت با شرایطی که بانک تعیین می کند، موافقت شد.

 

بانک شرایط مناسبی برای وام ایجاد نکرده است

 

این تولید کننده اظهار داشت: مهلت پرداخت وام پیشنهادی از طرف بانک نهایتا 18 ماهه است که با وجود ضمانت وثیقه خارج از طرح و سود 18 درصد شرایط را بسیار سخت شده استا. هیچ عقل سالمی قبول نمی کند که پس آن همه دردسرو بدهی بانکی سراغ چنین وامی برود.

 

 

وی تصریح کرد: دستگاه های مورد نیاز برای تولید پکیج مبلغی بالغ بر شش میلیارد ریال نیاز دارد که پس از خرید و راه اندازی به مدت زمان کافی نیاز دارد، اما بانک از همان ماه ابتدایی از ما طلب اقساط دارد و در صورت پرداخت نکردن دوباره به همان دردسر گذشته خواهیم رسید.

 

عبدالملکی حمایت دولت از تولید کننده را تنها در جلسات و قول ها دانست و اظهار داشت: اینکه بیایم یکجا جمع شویم و تصمیم بر شروع بگیریم کار آسانی است اما وقتی به مرحله اجرا میرویم با شرایط نا مناسب بانک که مهمترین تصمیم گیرنده است برخورد می کنیم و تمام برنامه ریزی ها و همفکری ها را از بین می برد. علاوه بر آن وجود فیلتر های سخت جهت گرفتن استاندارد و طی کردن مراحل تولید مدت زمان زیادی را صرف می کند و اینجاست که حمایت نیاز است.

 

 

وی در پایان دو راه را نتیجه خروج از مشکلات و راه اندازی این واحد تولیدی دانست و بیان کرد: برای خروج از مشکلات یا بانک باید شرایط مناسب تری با سود کمتر و دوران باز پرداخت بهتری در اختیار ما قرار دهد تا حداقل زمان داشته باشیم به خط تولید برسیم و یا اینکه نا امید از حمایت ها به دنبال یک شریک و سرمایه گذار باشیم و که بدون فشار بانک بتوانیم با خیال راحت کار را به سرانجام برسانیم و روح تولید و اشتغال را در این واحد صنعنی زنده کنیم.

 

مشکل این واحد تولیدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی شده است

 

علی‌اشرف برومند رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کنگاور در گفتگو با آفتاب کنگاور اظهار داشت: واحد تولیدی آقای عبدالملکی بارها در جلسات و برنامه ریزی ها مورد برسی قرار گرفته که با ارجاع پرونده ایشان به اداره کل در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولیددر استان کرمانشاه بررسی و نتیجه آن داده شده است.

 

وی موافقت ستاد با معرفی تولید کننده به بانک را نتیجه جلسات دانست و اظهار داشت: شخص تولید کننده به دلیل مشکلی که قبلا در گرفتن وام برایش ایجاد شده بود و با توجه به زمان کم پرداخت اقساط تمایل چندانی برای گرفتن وام ندارد اما از طرفی بسیار خواهان راه اندازی مجدد این واحد تولیدی است.

 

برومند تصریح کرد: با توجه به وضعیت بد اشتغال در جامعه ما نیازمند راه اندازی چنین واحد های خوب تولیدی هستیم و در این راستا از هیچ خدمتی در راستای قانون کوتاهی نمی کنیم.

 

طناب مشکلات بر گردن بره سفید ویژنان

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل از مطلع الفجر، گیلان غرب یکی از شهرهای محروم و البته کمتر توسعه یافته در استان کرمانشاه است که برای برون رفت از محرومیت و بن بست نیاز به اشتغالزایی پایدار و توجه ویژه مسئولان دارد.

 

در این شهرستان اگر چه در سال های اخیر  قدم هایی در حوزه اشتغالزایی  در سایه تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت توجه به مناطق محروم و محرومیت زدایی برداشته شده است اما در این میان بسیاری از پروژه هایی که به عنوان مُسکنی مقطعی برای درمان روند بیکاری و محرومیت در نظر گرفته شده اند، یا در دست اقدام قرار گرفته و یا در شرایطی مشمول توجهات کمک یارانه ای دولت نشده است و همین مسئله باعث شده تا این طرح های اشتغالزایی با چالش و مشکلاتی برای ادامه فعالیت مواجه شوند.

 

یکی از طرح های اشتغالزایی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال نزدیک به 40 نفر را فراهم می کند، با اعتباری نزدیک به 1میلیارد و 500میلیون تومان در دهستان ویژنان به صورت یک مجتمع در سال 93 کلک زنی و به بهره برداری رسیده اما اکنون با گذشت کمتر از 1 سال در آستانه تعطیلی و قرار گرفته است.

 

مجتمع "پرواربندی بره سفید ویژنان"  که در آن 5 پروژه فعالیت دارند با توجه به اینکه از حمایت های لازم متولیان و مسئولان مرتبط نظیر جهاد کشاورزی به صورت مستمر و پیوسته بهره نمی برد اکنون مشکلاتی را بر سر راه خود می بینید که به حق در صورت عدم مرتفع شدن آنها هیچ آینده ای روشن و امیدوار کننده در انتظار آن نخواهد بود.

 

جهاد کشاورزی تعهدات خود در عرصه تجهیز و آمادگی زیر ساخت ها را به موقع انجام نداد

 

یکی از مجریان مجتمع پروار بندی بره سفید ویژنان در گفتگو با خبرنگار مطلع الفجر اظهار داشت: مجتمع پرواربندی بره سفید در ابتدا بر این اساس راه اندازی و به بهره برداری رسید تا با حمایت برخی ادارات نظیر جهاد کشاورزی  و گسیل طرح های پروار بندی به این مجتمع هم از فعالیت طرح پشتیبانی شود و هم به نوعی اجماعی در شکل گیری فعالیت پروژه های اشتغالزایی صورت گیرد اما با مشکلاتی که در مسیر تحقق طرح پیش آمد به نوعی به شایستگی شاهد ثمره این حرکت نبودیم.

 

 

یونس زارعی اظهار داشت: مجتمع 4000راسی پروار بندی بره سفید ویژنان در سال 93  در قالب5 طرح و با اعتبار اولیه، فعالیت خود را آغاز کرد و اگرچه در ابتدا مجریان طرح خود 20 درصد از کل اعتبار را به عنوان آورده صرف راه اندازی کار نمودند اما عدم همراهی شایسته جهاد کشاورزی در راه اندازی زیر ساخت های اولیه چالش آفرین شد.

 

وی گفت: زیر ساخت هایی نظیر راه دسترسی، آب، برق و فاضلاب به موقع توسط جهاد کشاورزی برای ما آماده نشد و از سویی تسطیح محوطه و مکان طرح نیز به خوبی و شایستگی صورت نگرفت.

 

زارعی افزود: اگرچه در ابتدای اجرای طرح به منظور انجام کارهای زیر ساختی و بعد از تصویب در کارگروههای استانی و شهرستانی پروژه های اشتغالزایی مصوب شد تا 300 میلیون ریال را برای هزینه زیر ساختها به کار گرفته شود اما ما عملا کاری که در حد این مبلغ باشد را از جهاد کشاورزی ندیدم چرا که آنها فقط 20 میلیون تومان صرف دیوار کشی و 200 متر لوله ای که در اختیار ما قرار دادند، کردند.

 

جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی در فصل مناسب تسهیلات خرید را به ما ندادند

 

یکی دیگر از مجریان طرح در گفتگو با خبرنگار مطلع الفجر اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلاتی که به نوعی هم بانک عامل و هم جهاد کشاورزی برای ما بوجود آوردند، این بود که آنها به موقع و در فصل مناسب تسهیلات خرید را در اختیار ما قرار ندادند و این امر باعث شد ما به گرانی بربخوریم و همین امر باعث شد سود دوران مشارکت دوبرابر شود. از سویی ما هم مجبور شدیم دامها را با قیمتی دو برابر خرید کنیم.

 

محمد بیگی تاکید کرد: قرار شد در ابتدا تسهیلات طرح با سود 7 درصد در اختیار ما قرار بگیرد تا با کمترین سود زمینه تحقق یک طرح اشتغالزایی موفق فراهم شود اما پس از گرانی های بوجود آمده و تغییرات ارزش پولی، تسهیلات برای ما با سود 21 درسد محاسبه شد که حساب و کتابهای ما را با مشکل مواجه کرد.

 

 

وی خاطر نشان کرد: ما با هر مشکلاتی که بود طرح را در مرحله بهره برداری و تولید قرار دادیم اما مشکلی دیگر در عدم همراهی نهاد نظارتی جهاد کشاورزی برای ما بوجود آمد. طرح خرید تضمینی برای محصولات مجتمع ما ارائه نشد این به معنای آن است که جهاد کشاورزی هیگچونه اقدامی در راستای فراهم کردن بازار مصرف و یا بازار فروش برای ما انجام نداده است.

 

بیگی گفت: همین خلاء فعالیتی جهاد باعث شده تا عده ای دلال با منفعت طلبی خود مجالی برای چانه زنی پیدا کنند و ما هم چون بستری تضمینی برای فروش محصولاتمان نداشتیم به ناچار تولید خود را با نازل ترین قیمت و بر حسب نیاز و ضرورت در دستان دلالان قرار دادیم.

 

جهاد کشاورزی به طرح های اشتغالزایی خدمات رسانی می کند

 

سرپرست جهاد کشاورزی گیلانغرب در پاسخ به مشکلات مطرح شده مجتمع بره سفید ویژنان و در خصوص قرار گرفتن این مجمتع در آستانه تعطیلی به خبرنگار مطلع الفجر  گفت: در راستای توسعه فعالیت های بخش های مختلف کشاورزی بویژه توسعه صنعت دامپروری در سطح شهرستان و به منظور بهره مندی افراد جویای کار از  اعتبارات طرخ توسعه سازمان جهاد کشاورزی استان،  مراحل ساخت پروژه و شروع به کار ساخت و کلنگ زنی  مجتمع پروار بندی بره 4000 راسی بره سفید در 22 بهمن ماه 91 واقع در 5 کیلومتری گیلانغرب آغاز و در مرحله اجرا قرار گرفت.

 

وی در ادامه به ثبت شدن این طرح به عنوان شرکت تعاونی خصوصی به نام "شرکت بره سفید  میانراهان " اشاره کرد و گفت: تعاونی شدن این طرح به دلیل نداشتن وثیقه ملکی کافی بوده است.

 

این مسئول در پاسخ به این سوال که چرا در زمینه تحقق زیر ساختهای طرح، جهاد کشاورزی به تعهداتش عمل نکرده اظهار داشت: جهاد کشاورزی شهرستان به منظور تسریع در انجام پروزه، اقداماتی نظیر احداث زیر ساخت ها و امور زیر بنایی مجتمع شامل تسطیح زمین محل اجرای طرح و احداث جاده دسترسی را به صورت رایگان و بلا عوض انجام داده است.

 

http://matlaelfajr.ir/sites/default/files/fullimages/1394/04/14/img_1301_0.jpg

 

وی در ادامه گفت:  جهت حصار کشی به دور مجتمع  اقدامات عملیاتی شامل پی کندن، تامین سنگ جهت زیر سازی، تامین و حمل بیش از 50 کامیون سنگ جهت کرسی چینی، تامین مصالح دیوار کشی و پرداخت هزینه های حمل و نقل  مصالح مربوطه با هزینه دولتی صورت گرفته است.

 

وی افزود: همچنین احداث حوضچه ضد عفونی ورودی مجتمع ویژه ضد عفونی وسایل حمل و نقل در زمان تردد و احداث مکان دپوی کود حیوانی جهت دفع بهداشتی فضولات دامی به صورت رایگان با میزان پیشرفت 100 در صدی توسط جهاد کشاورزی انجام شده است. در این حوزه بسیاری از اقدامات دیگر نیز از سوی جهاد کشاورزی انجام شده که همه در راستای به بار نشستن این طرح اشتغالزایی بوده است.

 

با واگذاری بسته های حمایتی از طرح های اشتغالزایی حمایت می کنیم

 

وی ادامه داد: برخی از افراد مجتمع به جای انجام تعهدات طرح برابر ضوابط و دستور العمل ها نه تنها یک دهم ظرفیت اسمی طرحهای مذکور، اقدام به پروار دام در واحد خود نکرده اند، بلکه علی رغم اینکه مبالغ دریافتی را در جایی غیر از محل طرح سرمایه گذاری کرده اند و  با دید طلب کارانه و مغرضانه پاسخگو نیستند.

 

حیدر پور در پایان گفت: جهاد کشاورزی آمادگی دارد به مجریانی که برابر ضوابط پای اجرای و تعهدات خود هستند، خدمات رسانی کند.

 

به گزارش مطلع الفجر به نظر می رسد  با توجه به اینکه اساس راه اندازی این طرح توجه به بعد اشتغالزایی  و حرکت در مسیر محرومیت زدایی است باید هم مجریان طرح و هم ادارات متولی با نگاه واقع بینانه تری روند اجرای ان را مد نظر قرار دهند.

 

سایه سودهای سنگین بانکی بر سر یک واحد تولیدی

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازبازی دراز، كمبود سرمايه در گردش، نبود نقدينگي، سود بالای تسهیلات بانکی و همچنين عدم حمایت دولت و مسئولین، از جمله مشكلات اصلي شركت هاي توليدي و صنعتي است.

 

ایجاد بستر رشد اقتصاد سالم و ترویج اقتصاد مقاومتی برای نجات اقتصاد داخل از مهم ترین اهداف برای مقابله با بیکاری و غیر فعال شدن واحدهای تولیدی است.

 

مقام معظم رهبري در سال هاي اخير در سخنراني هايي كه داشته اند به اهتمام مسئولان براي بكارگيري اقتصاد مقاومتي براي گذر از اين پيچ تاريخي تاكيد هاي فراواني داشته اند، اما متاسفانه با نگاهي به بخش هاي مختلف صنعتي و اقتصادي مي توان دريافت اين رهنمود تنها در حد شعار و اجراي چند سمينار و یا كنفرانس باقي مانده و راههاي عملي آن هنوز در كشور توسط مسئولین اجرايي نمي شود.

 

شرکت تولیدی خوش نوش پردیس یکی از شرکت های تولیدی در شهرک صنعتی سرپل ذهاب است که به دلیل مدیریت، مسایل مالی و عدم حمایت مسئولین دچار چالش شده است.

 

در این راستا خبرنگار بازی دراز به سراغ این واحد تولیدی در شهرک صنعتی سرپل ذهاب رفته تا دلایل رکود و عدم ادامه فعالیت این شرکت را جویا شود.

 

 

یکی از اعضاء هیئت مدیره شرکت روز نوش در گفتگو با خبرنگار بازی دراز اظهار داشت: اگر اقدامی در حوزه اقتصاد مقاومتی انجام شده است، در سایه فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر حماسه اقتصادی محقق شده  است.

 

مجتبی صیدی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها تولید نیست، به وابسته بودن تولید به تکنولوژی روز اشاره کرد و گفت: باید دولت بیشتر در مناطق محروم دخالت کند و زیر ساخت ها را برای بخش های تولیدی آن فراهم نماید.

 

وی اظهار داشت: قطعا راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تحقق اقتصاد مقاومتی و در اختیار گذاشتن سرمایه اولیه است و در این راستا یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی حمایت دولت و مسئولین است.

 

صیدی در ادامه به سابقه فعالیت شرکت روز نوش اشاره کرد و افزود: شرکت خوش نوش پردیس (روزنوش) در سال 93 در محل شهرک صنعتی شهرستان سرپل ذهاب شروع به کار کرده است و دارای 3 خط تولید بوده که بزرگترین شرکت نوشابه سازی استان محسوب می شود.

 

وی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی با هدف اشتغال زایی و درآمدزایی مناسب، به مساحت 2هکتار در شهرک صنعتی سرپلذهاب افتتاح شد، گفت: بصورت مستقیم با بهره گیری از 180 نفر و غیر مستقیم 500 نفر، انواع نوشابه های گازدار، آب آشامیدنی و دوغ را تولید کردیم.

 

صیدی به بازدید مسئولین از این کارخانه اشاره و تاکید کرد: پس از غیر فعال شدن کارخانه معاونین برنامه ریزی و عمرانی استانداری کرمانشاه، نماینده مردم سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در اردیبهشت ماه سال جاری از واحد صنعتی خوش نوش پردیس (روز نوش سابق) بازدید کردند و پیگیر راه اندازی و احیاء دوباره این واحد صنعتی شدند.

 

 

این عضو هیئت مدیره شرکت روزنوش با اشاره به اینکه مبلغ سرمایه گذاری  شده در این کارخانه اگر در بانک سپرده گذاری می شد، سودی بیشتر از درآمد شرکت می داد، عنوان کرد: شرکت روزنوش به دلیل عدم توان پرداخت بدهی تسهیلات بانک و عدم حمایت بانکی پس از هفت سال رکود، هم اکنون توسط  سرمایه گذاران بومی به صورت بخش خصوصی درحال راه اندازی مجدد است.

 

مجتبی صیدی در ادامه انگیزه راه اندازی مجدد این واحد تولیدی را صادرات به کشورهای همسایه از جمله عراق و اعطای نمایندگی در سطح کشور اعلام و تاکید کرد: هرگونه پیشرفت اقتصادی، باید وضع طبقات محروم را بهبود ببخشد. همچنین نقدینگی به همراه نظارت باید به واحدهای تولیدی نیمه فعال و غیرفعال تعلق گرفته و دولت و مسئولین هم حمایت های خودشان را داشته باشند.

 

توان پرداخت سود 24 درصدی را نداریم

 

صیدی در ادامه از سود 24 درصد وام بانکی ارائه شده به این شرکت گلایه کرد و گفت: سرمایه گذاران نمی توانند با چنین سودی  فعالیت خود را آغاز کنند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: هر بخش از صنعت ما مشكلات خاص خود را دارد كه براي فائق شدن به اين مشكلات هم دولت و هم مجلس، نظام بانكي و شبكه اقتصادي كشور بايد دست همكاري بدهند تا بتوانند اين مشكلات و معضلات را حل كنند.

 

 

برای پیگیری مشکلات این شرکت تولیدی خبرنگار ما به سراغ فرماندار شهرستان رفته و اقدامات صورت گرفته برای حمایت از این واحدهای صنعتی را جویا شد.

 

فرابورس راه حل مشکل نقدینگی شرکت روز نوش

 

فرماندار ضمن تاکید برحمایت از این واحد های صنعتی افزود: پس از بازدید میدانی که از این واحد صنعتی صورت گرفته، جلساتی در راستای بررسی مشکلات و رایزنی های در خصوص بازار یابی محصول این واحد تولیدی برگزار خواهد شد.

 

جهانبخش حیدری در ادامه حل مشکل نقدینگی این واحد تولیدی را تنها از طریق ورود به بازارهای سرمایه‌ای میسر دانست و عنوان کرد: ورود واحدهای تولیدی به فرابورس بهترین راه تأمین نقدینگی این واحدهاست.

 

وی در پایان تصریح کرد: باید یک نهضت بازاریابی و فروش در واحدهای تولیدی شهرستان ایجاد شود و واحدهای تولیدی که مشکل فروش دارند شناسایی و برای آن‌ها برنامه عملی آموزش بازاریابی داشته باشیم.

 

 واپسین نفس های یک پروژه اشتغالزایی در گیلانغرب

 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازمطلع الفجر، اگرچه بسیاری از طرح های بزرگ اشتغالزایی برای تداوم حیات و حتی توسعه و تعالی فعالیت های خود از تسهیلات تکمیلی و یا یارانه تولید دولتی بهره می برند اما برخی از واحدهای تولیدی هستند که از حمایت های دولتی بی بهره هستند.

 

واحد تولیدی بهار غرب از جمله واحدهای اشتغالزایی است که در ابتدا به منظور ایجاد اشتغال برای عده ای از جوانان و جویندگان کار در گیلانغرب با حضور فعال و پر انگیزه مجری آن، شروع به کار کرد اما متاسفانه پس از عدم همراهی ادارات متولی، نتوانست راه و چشم انداز موفقیت آمیز خود را به سرانجام برساند و اکنون این طرح را باید تقریبا یک طرح تعطیل به شمار آورد.

 

 

مجری و مدیرعامل کارخانه بهار غرب در گفتگو با مطلع الفجر در خصوص چالش های پیش روی این پروژه اشتغالزایی اظهار داشت: این طرح تقریبا در پاییز 88 و در ناحیه شهرک صنعتی گورسفید، با چشم انداز اشتغالزایی برای 30نفر با بکارگیری نیروهای خبره و کاردان فعالیت خود را آغاز و در واقع افتتاح شد.

 


 

 منصف به آیین اظهار داشت: اگرچه با نگاهی به طرح به عنوان یک پروژه اشتغالزایی انتظار میرفت ده ها نفر در قالب این طرح بکارگیری و دارای شغل شوند  اما مشکلاتی که در مسیر طرح بوجود آمد حتی فعالیت 15 نفره کارکنان این کارخانه را هم به مخاطره انداخت.

 

وی تصریح کرد: با بهره برداری رسمی از طرح، 15 نفر کار خود را در حوزه های مختلف کارخانه شروع کردند و حتی در استانهای دیگر نیز دفتر نمایندگی فروش دایر کردیم؛ در این راستا روزانه 30 تا 40 تن شیر دریافت شد و  بیشتر مواقع کارخانه در دو شیفت کاری  فعالیت داشت اما با توجه به اینکه خط تولید کارخانه تک محصولی است و هزینه های دیگر احداث و تولید بسیار بالا بود، تسهیلات در نظر گرفته شده و ناچیز نتوانست دردی از دردهای این واحد تولیدی را درمان کند.

 

به آیین به برگزیده شده این واحد تولیدی در سال 89 از سوی اداره کار به عنوان طرح نمونه اشاره کرد و گفت: واقعیت آن است که برای نگه داشتن کارخانه در آن وضعیت چشمگیر، سامان بخشیدن به آن و قرار دادن کارخانه در مسیر تولیدی که از آن انتظار میرفت نیازمند تسهیلاتی در حدود 2 میلیارد تومان بودیم که با تسهیلات در نظر گرفته شده یعنی 700 میلیون تومان، فاصله چشمگیری داشت.

 

وی با تاکید بر ضرورت حمایت ادارات متولی از کارخانه های اشتغالزایی گفت: ما خواستار طرح توسعه  و تکمیل  سبد کالای لبنیات فاز ماست و دوغ شدیم اما اداره صنعت و معدن و تجارت  و بانک عامل(بانک ملی) در این راستا  هیچگونه حمایتی از ما نکرد.

 

 

مجری و مدیر عامل کارخانه بهار غرب ادامه داد: در شرایطی که بحث اقتصاد مقاومتی مطرح است ما از حمایت های دولتی تا کنون برای سرپا نگه داشتن طرح بی بهره بوده ایم.

 

به آیین در ادامه با برشمردن مشکلات این طرح گفت: نداشتن سرمایه در گردش، عدم دریافت حمایت های تکمیلی از سوی  ادارات متولی حوزه اشتغالزایی  و حتی بانک و اداره صنعت و معدن از جمله مشکلات این طرح هست. از همه مهمتر به دلیل اینکه افتتاح طرح به عنوان یک طرح تعاونی و ایثارگری به شمار می آید اما نگاه خاص به این حوزه لحاظ نشده و اگرچه بسیاری از طرح های کلان اشتغالزایی به مراتب یارانه هایی برای کمک دریافت نموده اند  اما در این به ما هیچ توجهی نشده است.

 

وی اضافه کرد: از سویی با توجه به رکود وضعیت اقتصادی در سال های  اخیر، فشار  بی امان و بدون اغماض بانکهای عامل بر مجریان طرح تا جایی رسیده است که برای باز پرداخت تسهیلات چاره ای جز تعطیلی کارخانه نباشد.

 

به گزار مطلع الفجر، متاسفانه با وجود تماس های مکرر خبرنگار مطلع الفجر اداره صنعت و معدن و تجارت گیلانغرب حاضر به پاسخگویی در خصوص مشکلات مطرح شده از سوی مجریان این پروژه اشتغالزا نبود.

 

کاهش 92 درصدی توان اشتغال زایی یک واحد تولیدی

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل ازامرولهوجود کارخانه ها و واحد های تولیدی علاوه بر اینکه بر اقتصاد و درآمد یک منطقه تاثیر گذار است می تواند باعث شکوفایی و توسعه آن یافتگی شود.

 

اگر این واحد های تولیدی فعال باشند با چرخ خودشان بسیاری از چرخ های زندگی را می چرخانند و از افزایش نرخ بیکاری جوانان و مهاجرت آنان به شهرهای اطراف جلوگیری می کنند.

 

شهرستان صحنه که دارای کارخانه ها و واحدهای تولیدی انگشت شماری است متاسفانه به دلیل عدم حمایت مسئولین با معضل تعطیلی این واحدهای تولیدی روبروست. با این وجود برخی از این واحد ها با تعدیل نیرو در تلاش هستند تا خط تولید خود را به هر قیمتی فعال نگه دارند.

 

کارخانه تولیدی کیک و کلوچه پارک یکی از این واحد های تولیدی است که هم اکنون با کمترین حد نیرو در حال فعالیت است.

 

 

 

 محمد اکبری مدیر این واحد تولیدی مواد غذایی در گفتگو با امروله اظهار داشت: کیک و کلوچه پارک در سال 1372 به عنوان یکی از اولین کارخانه های تولیدی شهرستان صحنه با بیش از 20 نیرو و تولید محصول کیک و کلوچه آغاز به کار کرد.

 

وی ادامه داد: در سال 1376 این کارخانه زمینه تولید خود را گسترش داد به طوریکه که  علاوه بر تولید کیک و کلوچه محصولاتی از جمله نان جو، فانتزی، تست، حجیم و نیمه حجیم را در دستور کار خود قرار داد.

 

روزانه 100 هزار تومان جریمه وام کارخانه است

 

اکبری با بیان اینکه این واحد تولیدی تنها واحد تولیدی دارای استاندارد در غرب کشور است، خاطر نشان کرد: بعد از اینکه در اواخر سال 76 واحد های تولیدی باید دارای علامت استاندارد می شدند 120 میلیون تومان وام تهیه شد که بتوانیم دستگاه های خود را به روز و تعداد آنان را افزایش دهیم ولی به علت بالا بودن سود بانکی و عدم حمایت مسئولان در چند سال اخیر بدهی این کارخانه به مرز 400 میلیون رسیده است و روزانه 100 هزار تومان به  عنوان جریمه به میزان وام اضافه می شود.

 

 

 

 

کاهش تعداد کارگران به 3 نفر!

 

وی با اشاره به اینکه در یک قنادی بیش از 10 نفر مشغول به کار هستند گفت: این واحد تولیدی باید 40 نفر کارگر داشته باشد ولی به علت عدم حمایت مسولین خط تولید ما با 3 کارگر در حال فعالیت است و اگر این روند عدم حمایت پیش برود مجبورم کارخانه 4 میلیارد تومانی خود را تعطیل کنم.

 

مدیر این واحد تولیدی خاطر نشان کرد: من نامه های بیشماری به مسئولین شهرستان از جمله فرماندار وقت شهرستان صحنه داده ام که نگذارند این کارخانه تعطیل شود و آنان به من پیشنهاد وام داده اند ولی خودشان می دادنند که بانک به کسی که معوقه دارد وام نمی دهد.

 

اکبری با بیان اینکه مواد اولیه ای که برای تولید به کار برده می شود تماما آزاد است و هیچ گونه حمایتی از تولید کننده نمی شود تشریح کرد: اگر محصولات این کارخانه به فروش رود این واحد دوباره فعال می شود ضمن اینکه اگر مسئولین شهرستان به ادارات خود امر کنند حداقل پذیرایی خود را از محصولات این کارخانه خریداری کنند این امر در رونق کارخانه تاثیر خواهد داشت.

 

 

مدیر این واحد تولیدی در پایان گفت: توجه به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی باید در دستور کار مسئولان باشد تا با فعالیت کارخانه جات و واحد های تولیدی و اتکا به آنان، اقتصاد کشور را شکوفا کنیم.

 

تلاش این پایگاه خبری برای گفتگو با مسئولان شهرستان صحنه در خصوص علت عدم حمایت از واحد های تولیدی بی نتیجه ماند!

 

کارخانه داری که به دلیل عدم حمایت دولت خانه نشین شد

 

به گزارششبکه اطلاع رسانی مرصادبه نقل از سراب روانسر، با وجود اینکه کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی تکیه برتوان داخل و توجه و تمرکز بر تولید ملی را از مهم‌ترین راهکارهای تقویت اقتصاد عنوان می کنند اما متاسفانه همچنان شاهد واردات بی‌رویه کالاها و محصولات خارجی به داخل و نیز عدم توجه به بخش تولید در کشور هستیم.

 

با وجود انتقادات فراوان مبنی بر واردات بی رویه کالاهای غیرضرروی به کشور، ادامه این روند باعث تهدید اشتغال موجود شده است تا جایی که هر 1000 دلار واردات 1 شغل ثابت داخلی را نابود می‌کند.

 

تمامی این موارد در حالی است که دولت می‌تواند با شناسایی صنایع با ارزش افزوده بالاتر و توجه به تولید و ثروت‌آفرینی، از هر گونه واردات بی‌رویه نیز جلوگیری کند و راه را برای پویایی اقتصادی در راه تولید داخلی فراهم آورد.

 

دولت یازدهم با اقدامات خود با روندی رو به رشد در حال خانه نشین کردن کارخانه دارانی است که ده ها کارگر داشته اند. کارگرانی روز مزد که امروز در سایه دولت تدبیر دستانی خالی دارند و نگاهشان به سوی آینده مبهم است.

 

جمشید بهنام مدیر عامل شرکت بیستون کود زاگرس که با برخی از مشکلات دست و پنجه نرم می کند در گفتگوی خود با خبرنگار سراب روانسر با اشاره به بازار راکد بسیاری از شرکت ها و کارخانه های تولید کننده  داخلی از آشفته بازار واردات بی رویه دولتمردان و عدم توجه آنان به تولیدات داخلی می گوید.

 

مدیر این واحد تولیدی که در شهرک صنعتی روانسر فعالیت داشته است، با اشاره به ثبت این شرکت در سال 86 و شروع به فعالیت آن در قالب تولید کودهای ماکرو و ثبت آن در انجمن صنفی تولیدکنندگان کودهای کشاورزی ایران گفت: این شرکت با یک خط تولید بصورت روزمزد 24 کارگر ثابت داشته است اما امروز با توجه به شرایط پیش آمده هیچ نوع تولیدی ندارد.

 

وی افزود: فعالیت اینگونه شرکت های تولید کننده کود ماکرو در واقع بصورت کارمزدی (دستمزدی) است و به عبارت ساده تر ما برای دولت کود تهیه می کنیم و دولت در قبال آن تعهد می دهد که بازار مصرفی برای ما فراهم آورد.

 

مدیر عامل شرکت بیستون کود زاگرس در ادامه افزود: شرکت خدمات کشاورزی طبق دستورالعمل اولیه در طی سال دو نوبت با صاحبان شرکت ها قرارداد منعقد می کرد و تولیدات ما را روانه بازار می کرد اما در میانه  راه و بعد از چندین مرحله دولت از تعهدات خود سر باز زد و اینگونه شد که خط تولید بسیاری از شرکت هایی که هیچ گونه ی سرمایه ای نداشتند به صفر رسید.

 

بهنام اصلی ترین عامل شکست خط تولید را عدم تعهد دولت در قبال اینگونه طرح ها دانست و یادآور شد: اگر دولتمردان به اقتصاد مقاومتی و بحث تولیدات داخلی توجه می داشتند هیچ گاه اینگونه مشکلاتی برای ما پیش نمی آمد.

 

وی با اشاره به وضعیت کنونی شرکت کود زاگرس که در تعطیلی کامل به سر می برد، تصریح کرد: با توجه به عدم تولید و وام های کلانی که برای ایجاد این شرکت در ابتدا گرفته شده است اکنون دولت بدنبال مصادره اموال می باشد و در شرایط حادتر طی روزهای آینده ممکن است با حکم جلب همان دولتی که اینگونه به تعهدات خود عمل نکرد روانه زندان شوم.

 

این تولید کننده کودهای ماکرو افزود: متأسفانه در نبود سرمایه خط تولید ما به صفر رسیده است و این وضعیت برای بسیاری دیگری از شرکت ها پیش آمده است اما برخی دیگر که سرمایه کافی برای فعالیت دارند مشغول به تولید کودهای عالی هستند و خودشان تولیدات خود را روانه بازار می کنند.

 

مدیر عامل شرکت بیستون کود زاگرس از رئیس جمهور و دولتمردان خواست تا با توجه به شرایط پیش آمده فکری به حال وی و سایر شرکت های داخلی نمایند.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر سرمایه گذاری باشد برای فرار از این شرایط حاضر به انجام فعالیت با وی هستیم.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد