به گزارش امروله ،به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه ادیت کووان استرالیا در این مطالعه به بررسی تأثیر مصرف سبزیجات پهن برگ و چغندر بر کاهش فشارخون و بیماری قلبی پرداختند.
بیماریهای قلبی عروقی دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهان هستند که هر ساله حدود ۱۷.۹ میلیون نفر جان خود را به این علت از دست میدهند.
محققان دادههای بیش از ۵۰ هزار نفر از ساکنان دانمارک را که در یک دوره مطالعه ۲۳ ساله شرکت کرده بودند را بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که بیشترین سبزیجات غنی از نیترات را مصرف میکردند، حدود ۲.۵ میلی متر جیوه فشار خون سیستولیک شأن پایینتر بود و بین ۱۲ تا ۲۶ درصد با خطر کمتر بیماری قلبی روبرو بودند.
دکتر «کاترین باندانو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «شناسایی رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری قلبی یک اولویت است.»
وی در ادامه میافزاید: «نتایج ما نشان داده است که صرفاً خوردن هر روز یک فنجان سبزیجات غنی از نیترات خام (یا نصف فنجان سبزیجات پخته شده)، ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.»
به گفته باندانو، «بیشترین کاهش خطر مرتبط با ابتلاء به بیماری شریان محیطی (۲۶ درصد) بود، نوعی بیماری قلبی که با تنگ شدن رگهای خونی پاها مشخص میشود، با این حال متوجه شدیم که افراد در معرض خطر کمتر حملات قلبی، سکتههای مغزی و نارسایی قلبی هم هستند.»
این مطالعه نشان داد که مقدار مصرف مطلوب سبزیجات غنی از نیترات یک فنجان در روز است و خوردن بیش از آن به نظر نمیرسد هیچ مزیت دیگری داشته باشد.