به گزارش امروله ،به نقل ازخبرگزاری تسنیم؛ روز گذشته رسماً شناسایی فرد مبتلا به ویروس جهش یافته "اُمیکرون" در کشور امارات متحده عربی تایید شد؛ خبری که میتواند زنگ هشدار کاملا واضحی را برای نظام بهداشت و درمان کشور به صدا در آورد.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی اولین مورد ابتلا به گونه جهش یافته کرونا معروف به «امیکرون» در امارات، اظهار داشت: رعایت شیوهنامه های بهداشتی و انجام و تکمیل واکسیناسیون کماکان بهترین سپر مقابله با این گونه نوپدید است.
محمد هاشمی با بیان اینکه اولین مورد ابتلا به گونه جهش یافته کرونا معروف به «امیکرون» در امارات نیز گزارش شد، گفت: مشخصات سوش جدید کرونا هنوز درحال بررسی است وبر اساس مستندات فعلی تمامی توصیه های قبلی ارائه شده از وزارت بهداشت موکدا توصیه می شود.
وی ادامه داد: تاثیر واکسن و رعایت پروتکلهای اعلام شده قبلی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری نه تنها از ارزش آنها در پیشگیری کاسته نشده، به همان قوت قبلی موثر هستند.
هاشمی تصریح کرد: استفاده از داروهای پیشنهاد شده توسط افراد غیر متخصص، و بهره گیری از روش های نامتعارف و ...باید پرهیز جدی شود.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تنها مرجع اصلی و علمی و اطلاع رسانی همچنان فقط وزارت بهداشت است، مطرح کرد: به مردم عزیز پیشنهاد می شود ضمن حفظ خونسردی و صبوری به شایعات توجهی نداشته باشند و اطمینان داشته باشند دولت محترم و وزارت بهداشت در کنار افزایش اقدامات احتیاطی سختگیری های مرزی را تشدید خواهد کرد.
"اُمیکرون" در کمین واکسینه نشدهها
این درحالی است که کارشناسان بهداشت ودرمان با اشاره به قدرت سرایت بسیار بالای این نوع از ویروس جهش یافته کرونا تاکید میکنند: افرادی که تاکنون مراحل واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند یا اینکه اصلاً در طرح ملی واکسیناسیون کرونا شرکت نکردهاند از قربانیان بالقوه سوش جدید ویروس منحوس خواهند بود.
به گفته این گروه براساس تحقیقات انجام شده ویروس کرونا در بدن افرادی که واکسینه نشده بودهاند جهش یافته و به مشکلی عمده برای مدیریت پاندمی کرونا در سراسر جهان تبدیل شده است بنابراین درصورتی که این ویروس به کشورمان وارد شود جمعیتی که هنوز مراحل واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند یا اصلاً در این طرح ملی مشارکت نداشتهاند از اهداف بالقوه و قربانیان احتمالی خواهند بود.
کارشناسان همچنین تاکیدمیکنند: البته نتایج ناگوار تنها برای خود واکسینهنشدهها نیست به این دلیل که احتمال جهشهای متعدد در میان این گروه وجود داشته و خوشههای تازه ای از بیماری در کشور شکل میگیرد که تمام برنامهریزیهای انجام شده وزارت بهداشت برای مدیریت کم هزینه همهگیری را نقش برآب خواهد کرد و موج تازهای از آمارهای نگران کننده دوباره تجبه میشود.
این گروه معتقدند سویه جدید اُمیکرون زنگ خطری برای واکسننزدهها است چون واکسننزدهها بدنی مستعدی برای جهش ژنتیکی ویروس دارند و به همین دلیل لازم است آن دسته از هموطنان که هنوز در طرح ملی واکسیناسیون مشارکت نکردهاند برای کاهش هزینههای مدیریت بحران در سراسر ایران در این زمینه اقدام کنند.
بهگفته کارشناسان بهداشت و درمان حتی اگر گونه جدید بتواند قابلیتهای جدیدی داشته باشد باز هم واکسیناسیون علیه کرونا سدی دفاعی و حفاظتی است و میتواند با تقویت سیستم دفاعی بدن از تجربه نوع سخت بیماری و همچنین جهشهای بیشتر ویروس جلوگیری کند. بنابراین واکسیناسیون علیه کرونا را باید انجام دهیم هرچند با زدن واکسن ایمنی 100درصدی نداریم اما ایمنی بهتری داریم.
این گروه درباره اهمیت رعایت پروتکلها همراه با تکمیل مراحل واکسیناسیون میگویند: واکسیناسیون راهکار حفاظتی بهتر است، اما 100درصد نیست واکسن را برای داشتن سیستم ایمنی قوی تزریق میکنیم ولی به این معنا نیست دیگر پروتکلها بهداشتی را کنار بگذاریم، چون واکسن به تنهایی نمیتواند نقش حفاظتی داشته باشد و همچنان باید تا پایان همهگیری کرونا در سطح دنیا از ماسک استفاده کنیم و از شرکت در میهمانی، شبنشینی، مجالس عزا و عروسی خودداری کنیم.