محمد صیادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بر اهمیت رفع موانع موجود برای تولید و ایجاد اشتغال تأکید کرد و اظهار داشت: حمایت از کارگاههای صنعتی و اعطای تسهیلات بیشتر برای توسعه آنها بهدلیل شرایط فعلی بازار ضرورت دارد.
این کارآفرین جوان کرمانشاهی با وجود چالشهای متعدد در بازار کار، موفق شده است با دریافت تسهیلات اشتغالزایی از بسیج سازندگی کارگاه خود را تجهیز و برای چند نفر شغل ایجاد کند؛ وی در حالی که دانشآموز دوره دبیرستان بود از سال ۱۳۸۶ وارد بازار کار شد و ابتدا ۱۴ سال به تعمیر کامپیوتر و سپس به تعمیر لوازم خانگی و تراشکاری روی آورد.
صیادی با اشاره به افزایش تدریجی رونق کارش، از خرید اولین دستگاه تراشکاری در سال ۱۳۹۸ خبر داد و گفت: به مرور به تعداد دستگاهها افزوده شد و اکنون به این واسطه اشتغالزایی برای افراد دیگر نیز ایجاد شده است؛ هماکنون چهار نفر در کارگاه مشغول بهکار هستیم؛ افراد شاغل بیمه هستند و پرداخت حقالزحمه بهصورت پروژهای انجام میشود.
این کارآفرین جوان متولد سال ۱۳۷۶ با دو مدرک تحصیلی در رشتههای کامپیوتر، گرایش سختافزار و مکانیک، گرایش تأسیسات حرارتی و برودتی توانسته است دانش فنی خود را در کارگاهش به کار بگیرد، او با وجود برنامههای گسترده برای توسعه کارگاه خود، نگرانیهایی از بابت بیثباتی بازار، افزایش روزانه قیمتها و کوچک بودن مکان کارگاه دارد.
صیادی در خصوص تسهیلات اشتغالزایی که از بسیج سازندگی دریافت کرده است، گفت: من مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان وام اشتغالزایی دریافت کردم، این وام با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت هفت ساله و به ازای هر نفر شاغل در کارگاه ۱۵۰ میلیون تومان بود؛ این وام کمک مؤثری به کارگاه من بود و باعث تکمیل دستگاههای تراشکاری شد.
وی با بیان اینکه دستگاه تراشکاریاش ناقص بود، گفت: با دریافت تسهیلات بسیج سازندگی، توانستم کمبود تجهیزات کارگاهم را برطرف کنم؛ این وام، بهویژه برای تکمیل دستگاه تراشکاریام که بهدلیل نبود قطعات ضروری، از بازدهی کامل برخوردار نبود، بسیار مؤثر بود؛ سال گذشته یک ماشین فِرِز خریده بودم که برای ساخت چرخدنده و کفتراشی استفاده میشد، اما بهدلیل ناقص بودن، بلااستفاده مانده بود که پس از دریافت این تسهیلات، توانستم قطعات مورد نیاز را تهیه کرده و دستگاه را راهاندازی کنم.
این کارآفرین جوان ضمن تشکر از بسیج سازندگی، به برخی چالشها در روند دریافت وام اشاره کرد و گفت: شرایط پرداخت وام از طرف بانک با چالشهایی مواجه بود، از جمله همچنین، اصرار به داشتن سند مالکیت و مدتزمان ۶ ماهه دریافت مدارک تا پرداخت وام که جزو شرایط تعیین شده از طرف بانک بود.
صیادی با درخواست افزایش مبالغ تسهیلات برای کارگاههای صنعتی، گفت: تجهیز و تهیه مواد اولیه کارگاه صنعتی مبالغ بالایی نیاز دارد.
صیادی در ادامه گفت: بهعنوان یک کارگاه صنعتی به تسهیلات و حمایت بیشتری نیاز داریم، چرا که قیمت دستگاههای صنعتی بسیار بالا است و هر فرد باید پای یک دستگاه بنشیند و ما توان خرید دستگاههای بیشتر نداریم.
این کارآفرین جوان با اشاره به اینکه پس از دریافت تسهیلات، کم و کسری دستگاههای کارگاه تهیه و تکمیل شد، گفت: این وام کمک مؤثری به کارگاه من بود و کارگاه جان دیگری گرفت.
در پایان، صیادی با بیان اینکه برنامههای بسیاری برای گسترش کار خود دارد، ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع موجود و حمایت بیشتر مسئولان، بتواند به اهداف خود دست یابد و اشتغال بیشتری را در منطقه ایجاد کند.
کارگاههای صنعتی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد، نیازمند حمایت بیشتری هستند؛ دولت و نهادهای حمایتی باید با ارائه تسهیلات، آموزشهای تخصصی و زیرساختهای لازم، از رشد و توسعه این واحدها حمایت کنند.
داستان محمد صیادی نشان میدهد که با حمایت و پشتیبانی مناسب، جوانان میتوانند به کارآفرینان موفق تبدیل شوند و به اقتصاد کشور کمک کنند، بسیج سازندگی توانسته است با ارائه تسهیلات اشتغالزایی، نقش مهمی در تحقق این هدف ایفا کند.
انتهای خبر/