به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ احمد راستینه با اشاره به تأثیر سیاستهای دولت بر بودجه اظهار داشت: در بودجه، میزان سهم یارانه بنزین به مقدار تولید بنزین داخلی کشور پیشبینی شده است؛ بهطوری که ما روزانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب بنزین تولید میکنیم، در حالی که مصرف ما بیش از ۱۴۰ میلیون متر مکعب است؛ این یعنی ما روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب مازاد مصرف داریم که باید از طریق واردات تأمین شود؛ دولت برای این مصرف مازاد در بودجه تدبیری خاصی اتخاذ نکرده است.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: باید انتظار تغییراتی در قیمت بنزین، نوع سهمیهها یا نحوه دسترسی به بنزین آزاد و تغییر رویه تخصیص سوخت در آینده را داشته باشیم.
این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: به نظر میرسد دولت آنچه در احکام بودجه ۱۴۰۴ پیشبینی کرده است، توان پاسخگویی به نیاز واقعی مصرف داخلی کشور را ندارد و طبیعتاً باید برای این موضوع برنامهریزی لازم انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه سیاستهای ارزی دولت در بودجه سال آینده، تورمزا خواهد بود، تصریح کرد: در مجلس، همه تلاش ما این است که ارز ترجیحی مورد نیاز کالاهای اساسی به میزان ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو پیشبینی شود؛ زیرا اگر این میزان ارز پیشبینی نشود، با آنچه که در بودجه امسال در نظر گرفته شده است، با افزایش قیمت کالاهای اساسی روبهرو خواهیم بود.
راستینه با اشاره به اینکه مجلس باید به آرای خود توجه جدی داشته باشد، عنوان کرد: نمایندگان باید بدانند که رأی آنها میتواند در افزایش قیمتها مؤثر باشد؛ سیاستهای تورمی دولت باید در همین مجلس کنترل و مهار شود.
وی در پایان گفت: دولت در لایحهاش انباشتی از احکام تورمی دارد و ما در مجلس باید این موارد را کنترل کنیم؛ اگر نمایندگان دقت نکنند، طبیعتاً سیاستهای تورمی در لایه بودجه باقی خواهد ماند و باید برای آنها راهحلی اندیشیده شود.
منبع:راه دانا
انتهای خبر/