جنگ ۱۲ روزه ائتلاف ضدایرانی را ناکام گذاشت

سرویس: سیاسیکد خبر: 317134|04:20 - 1405/03/23
نسخه چاپی
جنگ ۱۲ روزه ائتلاف ضدایرانی را ناکام گذاشت
یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تحولات جنگ ۱۲ روزه، گفت: ائتلاف شکل‌گرفته علیه جمهوری اسلامی ایران در این جنگ به اهداف خود نرسید و در نهایت با شکست محاسبات راهبردی، ناکامی آن برای دشمنان آشکار شد.

به گزارش امروله ،حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با مقایسه جنگ ۱۲ روزه اخیر با جنگ ۶ روزه اعراب و رژیم صهیونیستی، این دو رخداد را از منظر نتایج و پیامدهای راهبردی دارای تفاوت‌های بنیادین دانست و اظهار داشت: مرور تاریخ نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی در جنگ ۶ روزه توانست ظرف مدت کوتاهی ارتش‌های عربی را شکست داده و بر بخش‌های وسیعی از سرزمین‌های مورد مناقشه مسلط شود.

وی افزود: پیروزی رژیم صهیونیستی در آن جنگ، ضربه سنگینی به جریان مقابله با اشغالگری وارد کرد و موجب شد حرکت شکل‌گرفته در میان کشورهای عربی علیه اسرائیل تضعیف شود؛ اتفاقی که در نهایت شرایط ملت فلسطین را پیچیده‌تر و آینده این سرزمین را با ابهامات بیشتری مواجه کرد.

ورود ائتلاف گسترده علیه ایران

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در نقطه مقابل، جنگ ۱۲ روزه در شرایطی رخ داد که جمهوری اسلامی ایران با مجموعه‌ای از قدرت‌های بزرگ جهانی و منطقه‌ای روبه‌رو بود و طرف مقابل تنها به رژیم صهیونیستی محدود نمی‌شد.

ترقی بیان کرد: آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان و دارنده پیشرفته‌ترین تجهیزات راهبردی، در کنار رژیم صهیونیستی و با پشتیبانی کشورهای متعدد وارد این تقابل شد و بسیاری از امکانات لجستیکی، اطلاعاتی و عملیاتی از سوی متحدان آن‌ها برای پیشبرد این جنگ به‌کار گرفته شد.

وی ادامه داد: برخی کشورهای منطقه نیز با در اختیار قرار دادن ظرفیت‌های مختلف از جمله پایگاه‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز، زمینه اجرای عملیات و اقدامات تجاوزکارانه علیه جمهوری اسلامی ایران را فراهم کردند و دشمن با تصور دستیابی به اهدافی فراتر از یک درگیری محدود وارد میدان شد.

هدف‌گذاری برای تغییر نظام سیاسی

 این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: هدف اصلی طراحان این جنگ، تضعیف بنیادین جمهوری اسلامی و در نهایت ایجاد زمینه برای سرنگونی نظام بود، اما روند تحولات میدانی برخلاف محاسبات اولیه آن‌ها پیش رفت و نه‌تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه با شرایطی کاملاً متفاوت مواجه شدند.

ترقی تأکید کرد: پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف موجب شد معادلات طراحی‌شده از سوی دشمن دچار اختلال شود و در مدت زمانی کوتاه آثار این پاسخ‌ها در عرصه‌های امنیتی، نظامی و اقتصادی نمایان گردد.

وی اذعان کرد: ضرباتی که به زیرساخت‌ها و مراکز راهبردی دشمن وارد شد، هزینه‌های سنگینی را متوجه طراحان جنگ کرد و آن‌ها را در برابر واقعیتی قرار داد که پیش از آغاز درگیری‌ها تصور آن را نداشتند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به نتایج این تقابل، افزود: در حالی که دشمن با هدف تشدید فشارها وارد میدان شده بود، در نهایت برای جلوگیری از ادامه حملات و کاهش خسارت‌های ناشی از آن، خواستار توقف درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس شد.

ترقی ادامه داد: این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که در جنگ ۶ روزه، دولت‌های عربی در موضع ضعف قرار گرفتند، اما در جنگ ۱۲ روزه این رژیم صهیونیستی و حامیان آن بودند که برای جلوگیری از ادامه روند تحولات میدانی به دنبال توقف درگیری‌ها رفتند.

وی با اشاره به خسارت‌های واردشده به جبهه مقابل، تصریح کرد: آسیب‌هایی که به ساختارهای امنیتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی وارد شد، در دهه‌های گذشته و از زمان شکل‌گیری این رژیم کم‌سابقه بوده و بسیاری از محاسبات راهبردی آن‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان گفت: مهم‌ترین پیام این جنگ آن بود که جمهوری اسلامی ایران بدون اتکا به توان نظامی هم‌پیمانان خود و صرفاً با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی توانست در برابر آمریکا، رژیم صهیونیستی و مجموعه حامیان آن‌ها ایستادگی کند و تهاجمی را که با هدف تغییر معادلات منطقه طراحی شده بود، به شکستی راهبردی برای دشمن تبدیل کند.

انتهای خبر/